LEXUS F SPORT ROADBIKE

10.07.2013 20:09

Cestný bicykel nahliadajúci do budúcnosti

  • Stelesnenie filozofie modelu LFA
  • Limitovaná séria 100 kusov


Vzhľad tohto cestného bicykla vychádza z filozofie špičkového modelu Lexus LFA a stelesňuje priekopnícke štylistické stvárnenie a najmodernejšie technológie, ktoré sa už stali synonymom značky Lexus. Je preto pravdepodobné, že spraví dojem aj na špičkových atlétov.

Cestný bicykel Lexus F SPORT Roadbike dokonale stelesňuje princípy a filozofiu modelu LFA. V prípade rámu, ktorý má pre jazdné vlastnosti bicykla rozhodujúci význam, sa použil rovnaký materiál CFRP (plast vystužený uhlíkovými vláknami) ako v prípade karosérie modelu LFA. Spracovanie tohto nesmierne ľahkého a odolného materiálu vyžaduje vysokú úroveň technických znalostí.

Mechanizmus radenia s 22 rýchlosťami využíva špičkový elektronický systém, ktorý umožňuje rýchle a spoľahlivé zmeny prevodových stupňov prakticky za akýchkoľvek podmienok. Veľká pozornosť sa venovala brzdovej sústave. Brzdy presne reagujú aj na jemné pohyby brzdovej páky a poskytujú skvelú spätnú väzbu, ktorá jazdu posúva na vyššiu úroveň.

Podarilo sa tak vytvoriť cestný bicykel, ktorý sa môže pochváliť nielen rýchlosťou, ale aj tými najlepšími vlastnosťami a maximálnym pôžitkom z jazdy.

Pocity z jazdy

Konštrukčné riešenie rámu cestného bicykla Lexus F SPORT Roadbike vychádza z komfortnej geometrie, ktorá sa sústreďuje na potlačenie únavy používateľa a naplno využíva pružnosť a výnimočnú schopnosť uhlíkového materiálu tlmiť vibrácie.  

Príjemne plynulé reakcie pri zaberaní do pedálov, čo je základ pre podávanie dobrých výkonov, poskytujú príjemnú spätnú väzbu a umožňujú majiteľovi vyvíjať počas jazdy menšiu silu. Úžasné pohodlie pri jazde okrem toho pomáha potláčať únavu, ktorá zvyčajne prichádza v neskorších fázach dlhej jazdy. Vďaka systému Dura-Ace Di2 môže cyklista v ľubovoľnej situácii plynulo a bezproblémovo radiť. Cestný bicykel F SPORT Roadbike okrem toho poskytuje skutočné pohodlie pri jazde, aby si tak športovec mohol naplno vychutnať rýchlosť a vzrušenie z jazdy na vozovke.

Zostavené majstrom „Takumi“ automobilky Lexus, v samotnom sídle kvality Lexus

Ako montážne pracovisko cestných bicyklov Lexus F SPORT Roadbike sa zvolila prevádzka, v ktorej vznikal model LFA, aby sa tak zaručila najvyššia úroveň kvality vyznávaná automobilkou Lexus. Výroba najlepšieho možného cestného bicykla vyžaduje nielen použitie tých najkvalitnejších komponentov a materiálov, ale aj dôkladné vyladenie počas zostavovania.

Každý bicykel starostlivo zostavujú a kontrolujú  technici s bohatými skúsenosťami– tzv. „Takumi“, ktorí pracujú podľa tých najprísnejších štandardov. Napríklad vonkajší lak rámu sa leští podľa štandardov modelu LFA, vďaka čomu je výsledná úprava na oveľa vyššej úrovni kvality, než je v tomto odvetví štandardom. Na otvorenie novej kapitoly histórie automobilky Lexus je teda už všetko pripravené.

Tsukasa Jošimoto - konštruktér

Tsukasa Jošimoto (nar. 1971) sa športovej cyklistike venuje už 26 rokov. Je zároveň jedným z popredných japonských autorov, ktorý nezávisle píše o cyklistike. Venuje sa najmä tematike cestných bicyklov, ale má aj široké znalosti o ďalších kategóriách cyklistiky, od MTB až po elektrické bicykle.

Technické špecifikácie

Komponent

Popis

Rám

Uhlíkový U D, 3K, plátnová väzba, hliníkové pätky

Predná vidlica

Uhlíková U D, 3K, plátnová väzba, kónická

Logo na hlavovej trubke

Hliník, strojové opracovanie

Volant

3T Ergonova Ltd., uhlíkový U D

Predstavec

3T Apx Ltd., uhlíkový U D

Hlavové zloženie

FSA, uhlíkový horný kryt, kónické 1 – ½

Sedlo

Selle Italia SLR kit Carbonio

Sedlová trubka

Uhlíková, 3K (typ so vstavanou batériou Di2)

Prehadzovačka

Shimano Dura-Ace Di2 FD-9070

Páky ST

Shimano Dura-Ace Di2 ST-9070

Radenie

Shimano Dura-Ace Di2 RD-9070

Brzdy

Shimano Dura-Ace BR-9000

Retiazka

Shimano Dura-Ace CN-9000

Kazeta

Shimano Dura-Ace CS-9000, 11 rýchlostí, 11 – 25 zubov

Pedále

Shimano PD-A530

Kľuky/prevody

Shimano Dura-Ace FC-9000, 50 – 34 zubov

Stredová os

Shimano Dura-Ace SM-BB9000

Kolesá s výpletom

Shimano Dura-Ace W H-9000-C50-CL

Plášte a duše

Panaracer Race typ A Evo2 a duše R-air

Lexus F SPORT Roadbike je určený na predaj v Japonsku a vyrobí sa v limitovanej sérii 100 kusov.

Späť

Kontakt

Alena Chorvátová

+421905 992 998

© Alena Chorvátová 2011 Všetky práva vyhradené.

Webnode