Levica

22.07.2014 20:26

Sexy herečka Karin Haydu nám ukázala svoje schopnosti pri šoférovaní Peugeota 3008 a porozprávala nevšedné zaujímavosti

Kedy vlastne odštartovala vaša herecká karéra?

Od desiatich rokov som navštevovala dramatický krúžok LUDUS. V štrnástich si ma ešte ako študentku ZŠ vybral Juraj Jakubisko do svojho filmu Lepšie je byť bohaty a zdravý ako chudobný a chorý. S Ivanom Krajíčkom som moderovala v Rozhlase reláciu Echorádio, so Stankom Radičom a Jarkom Filipom sme robili humoristickú reláciu Apropo TV, ktorá sa vysielala na vtedajšej STV a 9 rokov som účinkovala v relácii Čo dokáže ulica. Potom prišlo moderovanie  reality show Vyvolení, prvej aj druhej série, livestylová relácia Mojito či Hviezdy na ľade na tv JOJ a seriál Panelák. Potom som účinkovala v seriáloch tv Markíza- Ordinácia v ružovej záhrade, Búrlivé víno a teraz Chlapi neplačú. Účinkujem v divadle GunaGu a venujem sa mojej dcérke Vaneske.

Tak určite poznáte tie povinnosti medzi prácou a vozením dieťaťa do školy aj na záujmové krúžky?

Presne tak, pri mojej dcére som taxikárka na plný úvazok! Kedysi som bola za volantom odvážnejšia, teraz keď som mama som viac dôslednejšia a zodpovednejšia. V cestnej premávke neohrozujem seba ani ostatných.

Ako vám išla autoškola?

Rýchlo! Doma som mala knihu pravidiel cestnej premávky  a dobre som sa na to pripravila. Na záverečných skúškach som písomné testy odovzdala za 3 minúty. Na záverečných jazdách som mala aj chyták, povedali mi, že mám zastaviť na zákaze zastavenia. Zastavila som, ale predtým som povedala, že aj napriek dopravnej značke zastavím, pretože  mi to prikázal dopravný policajt. Tak som urobila autoškolu na prvýkrát!

Mali ste nejaký motoristický sen, ktorý ste si aj počas života splnili?

Vyskúšala som si bez obmedzenia rýchlosti 12 hodinový amatérsky marathon LE BRNO na Masarykovom okruhu v Brne, vďaka Dickovi Kvetňanskému, za čo som mu  vďačná. Tvorili sme tím na okruhu a musím povedať, že to bol obrovský adrenalínový zažitok. Jazdili tam amatéri, ale mnohí boli na úrovni profi jazdcov.

Ste dosť populárna a neverím, že vás policajti nespoznávajú a neurobia výnimku, aby vás pustili bez platenia, ak urobíte priestupok?

Poznať ma možno poznávajú, ale nevyužívam popularitu. Naozaj neukecávam policajtov, ak urobím priestupok a som si ho vedomá, oľutujem, zaplatím, ale neorodujem za seba.

 

Bola vo vašom živote nehoda vďaka mikrospánku?

V Prahe som neskoro v noci skončila natáčanie a sadala som si za volant unavená. Musela som, lebo na druhý deň ráno som mala prácu v Bratislave.  Hoci sme boli v aute dve, moja spolujazdkyňa sa bála šoférovať, lebo to bolo v zime a bola kalamita. Keby nebola v čase môjho mikrospánku vykríkla moje meno, tak  by sme skončili pod kamiónom. Skončili sme vo zvodidlách, ale chvalabohu nám dvom sa nič nestalo. Dnes už viem, že unavená nikdy za volant nesadnem.

Zážívate počas svojich dlhých ciest nejaké netradičné zážitky?

Zbieram všetkých nájduchov, ktorých nájdem. Raz som našla psíka na ulici a dcéra sedela vzadu v aute, tak som toho psa dala k nej. Pes sa asi prvýkrát viezol v aute a povracal sa rovno na ňu. Bolo to nepríjemné, pretože pes mal hlísty a tak Vaneska mala jednu na sukničke. Zvratky boli všade a ťažko to išlo vyčistiť. V aute mi  smrdelo ešte tri mesiace potom. Alebo som raz na Bajkalskej ulici videla mačiatko v strede  na ostrovčeku, ktorý oddeľoval jazdné pruhy, odstavila som auto na zebre pred ním, lebo hociktorým smerom by sa vybralo, znamenalo by to pre neho na tej frekfentovanej ceste istú smrť. Ale predtým ako som sa k nemu dostala,  prišli policajti. Dohodli sme sa, že ak som videla mačku a preto som zastavila, tak mi nedajú pokutu, ale ak tam nič nebude, tak ju zaplatím.  Mačku som zachránila a pokutu som neplatila.

Zažili ste nejakú romatnickú a peknú dovolenku?

Prešla som  11 200 km po Európe, ktorú som odšoférovala s mojím exmanželom. Bola to jedna z mojich najdobrodružnejších dovoleniek. Nič sme nemali dopredu zabezpečené, bolo to adrenalínové a videli sme skoro celú Európu. Mali sme aj neprijemý zážitok v Barcelone, kde nás okradli. V aute nás prepadli klasicky, keď sme stáli na červenej v noci a hľadali sme, kde budeme spat. Jeden chlap nám zaklopal na okno a ukazoval nám na koleso. V tom chlap z druhej zadnej strany auta nás okradol. Prišli sme o moju kabelku, kde sme mali obaja pasy, peniaze  a ja šminky J. Našťastie kreditky sme mali  pri sebe, takže sme si vybavili náhradné cestovné doklady. Ovplyvnilo to naše cestovateľské zámery, ale nie veľmi. Napriek tomuto nepríjemnému zážitku Barcelonu považujem za jedno z najkrajších miest Európy.

Aký sen by ste si chceli ešte splniť?

Už som si dva splnila. Zažila som preteky na profesionálnom okruhu, plávanie v mori  s delfínmi, a mám ešte jeden nesplnitelný. Chcela by som vidieť našu Zemeguľu zo stratosféry.  Fascinuje ma vesmír, hviezdy… Problém je však v tom, že mi býva zle aj na kolotočoch či na sedadle spolujazdca. Väčšinou to riešim liekmi proti kynetózam.

Bol podľa vašich predstáv naftový Peugeot 3008?

Prekvapilo ma toto  auto čo sa týka jeho skeletu, ale aj veľkého vnútorného priestoru v celom aute, sedenie, či kufor. Praktická nízka nakladacia hrana a variabilita zadných priestorov. Aj vpredu bol dostatok priečinkov, prehľadná palubovka, kamerový systém, navigácia, tempomat. Ten používm aj v obciach, aby som dodržala stanovenú rýchlosť.  Páčila sa mi aj  panoramatická strecha, ktorá nám ukázala nebo, len čo sme stlačili gombík. Paráda! A motor?  Tichučký a celkom výkonný, aj keď som zvyknutá na automat, jazdilo sa mi  v pohode. Táto 3008-mička je praktické rodinné auto, veľká majestátna levica! 

Text: Alena Chorvátová

Foto: autorka

Späť

Kontakt

Alena Chorvátová

+421905 992 998

© Alena Chorvátová 2011 Všetky práva vyhradené.

Webnode