Leto v meste: Ako zvládnuť vysoké letné teploty?

19.06.2019 22:41

Chcelo by to niečo osviežujúce, lahodné a pritom povzbudzujúce. Ľadová káva je skvelá voľba. A Cold brew možno ešte o jednu kocku ľadu lepšia. Frostino je zase lepšia o šľahačkovú čiapku. Tak akú kávu si dať? Predsa všetky, leto bude dlhé a horúce. Tak do toho!

 

Frostino – letná pecka so šľahačkou

 

Pokiaľ preferujete ľadové nápoje s kávou zo zmesi Mocha Italia, budete nadšení z týchto kávových variantov – Frostino slaný karamel podávame so šľahačkou a posypané chrumkavými karamelovými kúskami, Frostino oriešok a čokoláda so šľahačkou ozdobenou kakaom a nekávové Frostino jahoda zdobené šľahačkou s kúskami sušených jahôd. Základom prvých dvoch Frostin je espresso, čerstvé mlieko s rozmixovaným ľadom a príchuť. Frostino jahoda vás osvieži vychladnutým jahodovým pyré s jahodovou príchuťou, ale kávu v ňom nehľadajte. Všetky Frostina sú dozdobené vysokou porciou šľahačky s rôznou posýpkou. Najväčším problémom tak asi bude, ako tú dobrotu vypiť. Piť slamkou zo dna? Šľahačka ako prvá? Alebo dáte prednosť zmiešaniu? Frostino je plné prekvapení, rovnako ako leto. Užite si ho do poslednej kvapky.

 

Cold brew – naozaj studená káva!

Keď sa pripravuje Cold brew, neprechádza káva kávovarom ani sa nezalieva horúcou vodou. Cold brew je totiž káva máčaná za studena. Namiesto rozpúšťania v horúcej vode hrá hlavnú rolu dlhá doba lúhovania. Ako prebieha príprava Cold brew v Costa Coffee? Stredne namletú 100% kolumbijskú kávu v papierovom filtri vložia do veľkej nádoby s vodou a nechajú lúhovat celých dvadsať hodín. Potom ju prefiltrujú a silný koncentrát vychladia. Myslíte si, že nespoznáte rozdiel v chuti oproti klasicky pripravenej káve? Určite spoznáte. Cold brew má nižšiu kyslosť a vyšší obsah kofeínu,

o sa prejavuje na jemnejšej a sladšej chuti. Máte radi jahody, marakuju alebo „čistú“ chuť kávy? Pre milovníkov čistej chuti je pripravené Cold brew iba s ľadom, na prianie ho môžete dostať aj s mliekom. Pokiaľ ste fanúšikom ochutených kávových nápojov, potom si určite pochutíte na jahodovom Cold brew. Baristi kávu zmiešajú v shakeri s jahodovým pyré a ľadom, prelejú ju cez ľad a podávajú ozdobenú kúskami sušených jahôd. Chuťovo zaujímavé je tiež marakujové Cold brew. Pripravuje sa rovnako ako jahodový variant, ale s marakujovým pyré a plátkom citrónu.

 

Príďte si vychutnať Frostino, Cold brew alebo niečo sladké do kaviarne Costa Coffee. Viac na www.costa-coffee.sk.

 

Späť

Kontakt

Alena Chorvátová

+421905 992 998

© Alena Chorvátová 2011 Všetky práva vyhradené.

Webnode