Letné pneumatiky Continental obsadili popredné priečky v prestížnych testoch: presvedčili najmä bezpečnosťou

24.04.2018 18:00

Letné pneumatiky Continental si aj tento rok obhájili svoje kvality a získali v testoch odborných médií a medzinárodných autoklubov popredné miesta. V testoch sa osvedčila snaha Continentalu o bezpečnosť na cestách. Viacerým pneumatikám boli pripísané výborné vlastnosti z bezpečnostnej stránky ako napríklad krátka bzrdná dráha.

 

 

 

  • Pneumatika SportContact 6 zvíťazila v teste nemeckého magazínu Autobild sportcars (rozmery 245/35 R 19 a 265/35 R 19). Redakcia ju označila za „vzorovú“. Svoje výsledky obhájila aj v teste nemeckého magazínu Sport Auto (rozmery 245/35 R 19 a 265/35 R 19 ). Ocenené boli jej športové vlastnosti.

 

  • Minuloročná novinka Continental PremiumContact 6 získala v teste nemeckého auto motor und sport (rozmer 225 / 45 R17) označenie „odporúčaná“. Presvedčila odozvou pri riadení na mokrej vozovke a silnou priľnavosťou v zákrutách. Pneumatika rovnako obstála aj v teste Auto Zeitung (rozmer 225/45 R 17), keď získala hodnotenie „veľmi odporúčaná“.

 

  • Letná pneumatika ContiSportContact 5 SUV si vybojovala víťazné miesto v teste nemeckého Autobild allrad (rozmer 265/60 R 18). Nemecký autoklub ADAC v spolupráci s ÖAMTC a TCS testovali tento rok stálicu ContiPremiumContact 5. Pneumatika obhájila svoje dlhoročné víťazstvá a odniesla si najvyššie udelené hodnotenie v teste. Popredné umiestnenie získala aj v teste 50-ich pneumatík magazínu AutoBild. Ohodnotená bola ako „vzorová“.

 

Športová pneumatika SportContact 6 dosiahla najvyššiu úroveň výkonnosti. V teste nemeckého magazínu Autobild sportcars získala s rozmerom 245/35 R19 a 265/35 R19, testované na vozidle BMW 2, víťazné miesto so špičkovým označením „vzorová“. SportContact 6 vynikala v každej testovanej oblasti a získala najlepšie hodnotenia. V záverečnom hodnotení si plášť vyslúžil od redaktorov pochvalné slová: „Tento športový univerzálny talent dosiahol najvyššiu úroveň výkonnosti, test výkonnosti absolvoval bez akýchkoľvek nedostatkov. Presviedča dokonalým riadením a športovo-dynamickými jazdnými vlastnosťami na mokrej aj suchej vozovke“.

Športový allrounder obhájil svoje výsledky aj v nemeckom teste magazínu sportauto. S rozmerom 245/35 R19 a 265/35 R19 testovaným na automobile BMW 2 sa pneumatika umiestnila na druhom mieste s hodnotením „odporúčaná“. Redaktori ocenili jej najlepšie brzdné vlastnosti, bezpečnosť pri športovej jazde a vyváženosť vo vlhkom prostredí.

Letná prémiová komfortná pneumatika pre limuzíny a športové osobné autá PremiumContact 6 obhájila vlastnosti , ktoré sú jej pripisované: „maximálna bezpečnosť a presné reakcie riadenia“. V teste nemeckého magazínu auto motor und sport získala v rozmere 225/45 R17 testovanom na vozidle Audi A3 poprednú priečku s označením „odporúčaná“. Redakcia ocenila predovšetkým odozvu pri riadení na mokrej vozovke, dobrú presnosť a silnú priľnavosť v zákrutách za sucha. Ocenené boli tiež veľmi vyvážené vlastnosti letnej pneuamtiky.

Nemecký časopis Auto Zeitung zase pneumatiku PremiumContact 6 ocenil najvyššou známkou „veľmi odporúčaná“. Redaktori testovali rozmery 225/45 R 17 a obzvlášť vyzdvihli najkratšie brzdné dráhy v rámci testu, ako aj bezpečný handling na mokrej vozovke. Rovnako aj zásahy ESP na mokrej vozovke boli podľa redakcie „jemné a podporujúce, nie nútené“.

Testovaná bola tento rok aj pneumatika Continental ContiSportContact 5 SUV vyvinutá špeciálne pre športové vozidlá a SUV. Víťazné miesto si vybojovala v teste nemeckého magazínu AutoBild allard, ktorý testoval pneumatiky o veľkosti 265/60 R 18 v 15 na mokrých aj suchých vozovkách, ako aj v teréne. Testovaným vozidlom bol Mercedes triedy G. V Hannoveri sa ContiSportContact 5 SUV podarilo poraziť siedmych súperov a odniesť si víťazné hodnotenie „prémiové pneumatiky so vzornými jazdnými vlastnosťami na všetkých povrchoch, veľká presnosť riadenia, krátke brzdné dráhy na suchom aj mokrom povrchu“, s konečným označením „vzorná“. Pneumatika získala najlepšie výsledky ako pri brzdení na suchej vozovke, tak pri skúškach na štrku a mokrej vozovke. Riadenie na suchej a mokrej vozovke absolvovala s veľmi dobrými výsledkami. K tomu sa navyše pridali krátke brzdné dráhy a nízky valivý odpor.

 

Nemecký autoklub ADAC spoločne s rakúskym OEAMTC a švajčiarskym TCS otestovali stálicu ContiPremiumContact 5. Dlhoročný víťaz testov potvrdil svoje vlastnosti aj tento rok a z testu si odniesol najvyššie udelené hodnotenie „dobrá“. V teste s rozmerom 205/55 R 16 bola pneumatika ohodnotená ako veľmi dobre vyvážená s najlepšou známkou v rámci spotreby a obzvlášť dobrá na mokrej vozovke. Testovacím vozidlom bol VW Golf 7.

Späť

Kontakt

Alena Chorvátová

+421905 992 998

© Alena Chorvátová 2011 Všetky práva vyhradené.

Webnode