Leopard

25.06.2016 10:00

Spevák a herec Thomas Puskailer si zasúperil s novou Škoda Octavia RS a spomenul charaktery na našich cestách...“aký si, také auto priťahuješ!“

Vyštudovali ste hudobnú akadémiu v Amsterdame a hudobný bussines management v Copenhagen. Pôsobili ste v rôznych muzikáloch v Holandsku, Anglicku a Nemecku až sa prihlásili do Česko Slovenskej SuperStar. Čo bolo ďalej?

Po skončení šou som prišiel do Londýna, požičal si Mercedes Vito, naložili sme všetky naše veci a prišli sme do Bratislavy, ale auto som opäť musel zaviezť do Anglicka, cestoval som dvadsaťštyri hodín. Každé dve hodiny som si robil prestávku.

Účinkujete na novej scéne, kde vás diváci mohli vidieť v rôznych muzikáloch, ale aj  v štúdiu L+S hráte v predstavení 69 vecí lepších než sex. A pravidelne vás diváci môžu vidieť v televíznom programe Chart show?

A nielen to! Robím turné pod názvom UNPLUGGEDTOUR s mojím hudobným albumom a v lete  a po lete pokračujem. Pred mesiacom som mal krst môjho albumu, kde krstnými rodičmi boli Adela Banášová a Martin Madej. A vyšie mi nový videoklip môjho nového singlu Chýba nám.

Thomas, čo vtipné zážitky na javisku. Zažili ste niečo také, na čom sa zasmejete?

Horúčka sobotňajšej noci v Nemecku a ja som bol hlavná postava. Urobil som špagát v lufte a roztrhali sa mi úplne gate! My chlapci pod tým nosíme tangáče. Aleluja! Prvé štyri rady mali najlepší výhľad na moje tangáče, ktoré boli telovej farby a rysovali tvary intímnych partíí. No sranda veľká!

Ste autorom projektu ecoTour, čo má zvýšiť enviromentálne vedomie u detí, aby dávali viac pozor na naše životné prostredie a nedávno ste slávnostne otvárali siete nabíjacích staníc pre elektrobicykle ebajk connect...

EcoTour je zábavnou formou s hrami a pesničkami a je pravda, že sme otvárali nabíjacie stanice pre ebajky. Manažér centra Ebajk v Bratislave Karol Guľa spomínal, že pomaly sa sa všetko rozbieha a nabíjacích staníc po Slovensku bude pribúdať. Cyklotrasy sa budujú a ja som sa v podstate narodil na bicykli, tak to budem podporovať. Ešte by som upozornil, že slovenskí vodiči ak vidia na ceste cyklistu, tak sú málo tolerantní. Mám skúsenosť, že ma skoro zrazilo auto a preto apelujem, aby vodiči dávali viac pozor na cestách, lebo chýba rešpekt a tolerancia voči cyklistom.

Od cyklistu k motorovým vozidlám ste nemali ďaleko a verím, že časom ste si museli urobiť vodičák. Bolo to ešte v Holandsku?

V Amsterdame som chodil to tanečnej školy, tak som si ho tam urobil na tretíkrát. Prvýkrát som nespravil, lebo som išiel veľmi rýchlo na diaľnici, druhýkrát preto, že som zrazil skoro cyklistu, ktorý bol nezodpovedný a išiel cez červenú. Ja som mal zelenú a tak sa priplietol do dráhy, ale potom som ho dostal. To je menej ako moja manželka Abbie, ktorá vodičák dostala na 15x. A dnes je naozaj výborná vodička!

Ako sa jazdí v Holandskej doprave?

Majú tam kanály, úzke cesty a veľa jednosmeriek. Zle sa tam parkuje a hoci som mal malého Smarta, mal som stále problém s parkovaním ako vy na Slovensku. Tak som si dal požiadavku pred domom na parkovacie miesto, lenže tam sa 5 rokov čaká, kým vám to dajú. Tak som jazdil radšej na bicykli.

Nejaký čas ste boli v Amerike, kde býva váš brat. Aký je rozdiel medzi americkým a európskym autom?

Americké je oveľa väčšie a 10-členná rodina by sa tam v pohode zmestila, ale majú tie veľké autá vysokú spotrebu. Ja som skôr za hybridné a elektrické vozidlá kvôli životnému prostrediu, aby nebolo toľko exhalátov v ovzduší. Páči sa mi, že v Amerike majú viac pruhov a tzv. car pool, kde jazdia dvaja a viac vodičov, nesmie byť sám.

Mali ste na Slovensku dopravnú nehodu?

Áno. Nabúralo auto do môjho smarta zozadu na križovatke pri hoteli Danube. Našťastie nič vážne sa nestalo, ale auto malo veľkú škodu. 2x nabúrali do manželkinho zaparkovaného auta a nenechali ani vizitku za stieračom. A to je trestný čin. Raz manželka zrazila električku pri hoteli Danube alebo ona ju...to už neviem.

Stretávate s drzými vodičmi na slovenských cestách?

Mnohí sú nezodpovední a zozadu sa tlačia na nárazník a niekedy idú aj cez červenú. Nedávajú prednosť a nevedia zipsovať. Nie je tu tolerancia a naozaj auto vyzerá tak, aký je tvoj charakter....aký si, také auto priťahuješ.

Vy ste aký typ vodiča?

Som skôr pohodový a enviromentálny vodič a preto som jazdil na smartoch, na výbornej Škode Octavia a momentálne mám Toyotu HYBRID Yaris, ale mám aj VW Caddy, lebo jazíme na turné s kapelou a už rozmýšame nad niečím väčším.

Thomas, ste skôr kľudný vodič, ale tých 180 koní pod kapotou Škody Octavie RS 2,0 TDI 4x4 vás nenechalo chladným, že?

Určite. Bolo to silné auto s obrovským kufrom a každý adrenalínový vodič si to užije a sem tam udrie bičom do koní ako ja!  Športové sedačky, priestor mi vyhovoval, lebo s manželkou máme dve čivavy a v Rse je toľko miesta, že tam môžeme aj bývať! Kufor obrovský! Bezkľúčové štartovanie by mi vyhovovalo a palubovka taká akú potrebujem. Prehľadná. Dobrý zvuk autorádia, ale najviac ma potešila navigácia, hoci sa už vyznám v Bratislave, tak vždy sa stane, že ju ešte potrebujem. DSG prevodovka presne mne vyhovujúca, lebo ja som viac na automaty. Komfort, rýchlosť, všetko ako má byť. Dvojlitrový dieselový motor mal neskutočný odpich a vyrazil ako leopard! Akcelerácia vynikajúca a brzdy rýchlo reagovali na moju nohu. Škoda Octavia RS je lahôdkou pre mladých športovo založených ľuďí a tým, čo radi cestujú za športovým zážitkom..a to som presne ja!

 

Text a foto: Alena Chorvátová

Späť

Kontakt

Alena Chorvátová

+421905 992 998

© Alena Chorvátová 2011 Všetky práva vyhradené.

Webnode