Láska na prvý pohľad...

04.12.2021 10:29

Moderátorka rádia Expres a televízie JOJ  Petra Poláčiková sa podelila o svoje zážitky, čo ju rozhýbalo sadnúť si za volant, čím rozosmiala pánov policajtov a čo sa jej stalo v zime na poľadovici…Vyskúšala si novú Hondu Jazz a jej testovanie si môžete pozrieť vo videjkách…

Peti, ako redaktorka uvádzaš v JOJ-ke showbiznisovú reláciu Topstar. Aké je to robiť rozhovory počas pandémie? Je tam rozdiel?

 

Určite je. Je to rôznorodé, ale zaujímavé a iné ako kedysi. Žiadne objatia, je tam odstup, možno až bariéra, ale na druhej strane aspoň sa na seba viac sústredíme a tie rozhovory idú viac do hĺbky. Nedávno som bola na natáčania vianočného klipu Roba Opatovského a Radka Gregor Brzobohatého, bola tam naozaj krásna atmosféra, točilo są v kaštieli v Svätom Jure a mała som možnosť s chlapcami sa porozprávať aj tak inak ako zvyčajne. To stretnutie bolo osobnejšie a nebolo také hektické. Všetko sa spomalilo a je to dobré! A je dobré, že máme aj viac času na svoje rodiny. Aspoň ja som si to tak zariadila.

Bývajú v práci chvíle, keď sa nedarí, ale aj také, keď máš z toho radosť a nikdy na tie chvíle s určitými ľuď mi nezabudneš…čo ťa napadne?

 
Samozrejme, že je naša práca aj o zábave, aby bolo na čo spomínať. Raz sa mi stalo, že som náruživo robila rozhovor, bola som s ním dokonca veľmi spokojná a akonáhle sme skončili, kameraman mi pošepkal, že som nemala zapnutý mikrofón. V tej chvíli mi zostalo nevoľno, ale osud to zariadil tak, že sa tá reportáž nakoniec stiahla a nebolo treba celé interview prerábať. Pred Veľkou nocou pri natáčaní Sedem som pýtala p. Milana Lasicu, ako bude tráviť sviatky a on vytiahol šibák z aktovky a vyšibal ma, zaprial mi krásne sviatky. A ešte jedna príhoda z premiéry českej komédie, kde ma svojou úprimnosťou šokoval Bolek Polívka a jeho partnerka vo filme, tiež skvelá herečka Eva Holubová mi ako prvej redaktorke v Česku aj na Slovensku prezradila, že sa vydala za svojho partnera. Zvyšné médiá s tým prišli asi až o pol roka.  
Vraj si nejaký čas nejazdila, lebo si nemala odvahu začať v Bratislave jazdiť. Čo ťa rozhýbalo?

 

Moja kolegyňa Nora Hamar! Tá ma doslova a do písmena “rozjazdila.” Býva v Nitre, v tom čase sa jej pokazilo auto a keďže som chcela naberať skúsenosti za volantom, tak som sa jej ponúkla, že ju odveziem. Cestu do Nitry som ešte zvládla, ale v Bratislave to bola iná káva! Bolo to príšerné, mala som veľký stres. Pamätám si ako sa ona s pokojom angličana maľovala a pri Poluse som sa mala preradiť do pruhu, kde bola kolóna. Vieme, ako to je, keď sú kolóny, málokto ťa pustí. Ona hovorí: „Neboj to vybavíme.“ Stiahla okienko, mávala na pána vedľa nás, spojila ruky, poprosila aj s tou špirálou v jednej z nich a pán sa doširoka usmial a pustil nás. Dodnes na to spomíname a veľa sa na našich spoločných príhodách za volantom, smejeme.

 

Zastavili ťa odvtedy policajti za nejaký priestupok?

 

Nesvietilo mi vpredu svetlo, to sa mi stalo cestou z práce, a domov som to mala asi tak 4 kilometre. Hovorím si, snáď ma nikto nečapne. A hádajte čo!? Asi desať metrov od bytu ma zastavili policajti, či si to viem opraviť. Tatino mi hovoril, že možno je tam iba prerušený nejaký kontakt, veď nech skúsim buchnúť po kapote. Tato asi žartoval, ale ja som pred tými policajtmi po tej kapote naozaj buchla. Svetlo nenaskočilo a ja som neodišla bez pokuty, ale minimálna sa mi ušla. Páni policajti mali takú zábavu, že sa mi dostalo do uší, že sa na mňa vypytovali aj nášho spoločného známeho. Vraj sa už dlho tak dobre nepobavili. 

 

Zima, čo pre teba znamená? Mala si nejakú kolíziu?!

 

Mala som v zime, keď bola námraza ...nehodu na diaľnici. Pod vrstvou snehu bol ľad, o čom som netušila a vodič predo mnou začal zrazu z ničoho nič brzdiť, takže som musela aj ja, pretože som sa zľakla. Dostala som šmyk, urobila hodiny a z tretieho pruhu som skončila v zvodidlách. Som vďačná, že som to prežila. Dva týždne som sa bála sadnúť si do auta, ale nakoniec som sa prinútila. Ešte sa mi podarilo šmyknúť na parkovisku v zákrute, hoci som išla pomaly, ale tiež sa našťastie nič nestalo.

 

Viem, že máš rada značku Honda a povedz, na akom modeli jazdíš?

Na Honde HR-V. Najskôr som snívala o inom aute tejto značky. Bola to Honda CR-V, ale tá pre mňa nebola v tom čase cenovo dostupná. A keď som na autosalóne uvidela Hondu HR-V okamžite som sa zamilovala. Ten dizajn, jazdné vlastnosti, veľký kufor alebo otváranie zadných dverí – to všetko ma na tom aute bavilo. Nebolo cesty späť. Potom pred Vianocami som dostala echo, že je jeden kus voľný, ale musím sa rozhodnúť rýchlo, neváhala som ani sekundu. To bolo pred šiestimi rokmi a odvtedy sme stále spolu...  

 

 

Text, foto a video: Alena Chorvátová

 

Späť

Kontakt

Alena Chorvátová

+421905 992 998

© Alena Chorvátová 2011 Všetky práva vyhradené.

Webnode