Láska na prvé sadnutie do auta...

22.08.2020 10:09

Vlado „Láďo“ Varecha o moderovaní, bezpečných autách, motoristických radách, nehodách a testovaní nového mercedesu GLA

 

Košické rádio 9, potom VIVA a teraz Európa 2... a už to bude zopár rokov, čo si neprešiel do iného rádia?

 

Rádio Viva končilo a prešiel som do Európy 2, kde som skoro 7 rokov. Začínal som v Rannej šou a teraz robím popoludní. A preto mám čas na prácu redaktora v Teleráne na Markíze, kde robím predovšetkým živé vstupy. Som hlasom kofoly a do Prahy chodím načítavať reklamy. Možno málokto vie, že načítavam aj Smotánku. Okrem toho moderujem rôzne eventy.

Je niečo z tvojich akcií a moderovačiek, pri čom sa pousmeješ, keď si na to spomenieš?

 

Pamätám si na prvú akciu, ktorú som moderoval, keď som prišiel do rádia.

Začínali sme tým, že všetci moderátori sme sa mali zoradiť na pódiu, hrala hudba, bol veľký dav. Mali sme aj choreografiu ako sme prichádzali za zvuku hudby. Pódium bolo zrezané do kocky a bola tam taká medzera, do ktorej som vstúpil a padol hneď z pódia dolu medzi ľudí, ktorí ma naspäť vyhodili na pódium. Stihol som vyliať nejakému chlapíkovi poldecák, ktorý som mu neskôr kúpil.

 

Máš historku z cestovania, ktorá ťa pobaví aj po rokoch?

 

Ako študák na výške som cestoval s kamošmi, chodili sme na výlety a raz sme sa rozhodli, že pôjdeme do Paríža. Išli sme autom a cesta nám trvala 18 hodín, čo bol fakt masaker. Horšie bolo, keď sme tam išli piati trojdverovou Toyotou Yaris. Ja, taký vysoký, som sedel vzadu a cestovali sme 23 hodín! Myslel som si, že ma porazí a kamarát, ktorí sedel vpredu už vravel, že sa pomaly obesí na bezpečnostnom páse. Našťastie sme to dali.

Bola dopravná nehoda v tvojom šoférskom živote?

 

Pripájal som sa na Prístavný most a predo mnou zabrzdil kamión, dupol som na brzdu a auto mi išlo ďalej akoby sa nechumelilo. Nemohol som absolútne nič robiť. Predok auta mi stihla zošrotovať kovová konštrukcia tej cisterny. Komplet nanovo mi to dávali dokopy, ale dnes by som to už asi nedal opravovať, lebo sa to vôbec neoplatilo.

Mal si vždy bezpečné auto?

 

Pred áčkovým mercedesom som mal starší Suzuki swift a išiel som s ním na školu šmyku. Skoro som sa na ňom vytrepal, tak si vravím, že si kúpim nové auto hlavne kvôli bezpečnosti. Vtedy som si vyskúšal na predvádzacej jazde áčkový mercedes. Benzínová jednaosmička ma tak očarila, že som vedel, že to je jednoducho láska na prvé sadnutie do auta... Nikdy som nebol na drahé veci, ale vtedy som si urobil radosť a kúpil som ho. Raz som mal poškriabané svoje auto a požičal som si trojlitrové GLC kupé a tiež som si to užil...myslím si, že už pri tejto značke zostanem.

Sú motoristické rady, ktoré ti v živote pomáhajú?

 

Pamätám si, čo mi raz povedal motoristický novinár Alexander Štefuca, že je rozdiel medzi rýchlou a nebezpečnou jazdou. Vodič môže ísť rýchlo a bezpečne, ale nebezpečne môže ísť vodič, ktorý ide pomaly a ohrozuje ostatných vodičov v cestnej premávke. To sú fakty, s ktorými sa stotožňujem. Inak nemám rád, vodičov, ktorí nedávajú smerovky...

 

Navigácia a technická zručnosť sú ti blízke?

 

Rád si len tak jazdím. Tak som začínal aj v Bratislave, že som sa vozil a spoznával ulice, trasy. Inak navigácia mi nerobí problém. Aj pri defekte viem vymeniť koleso, hoci som pozeral video na youtube, ale vymenil som to. Mal som dojazdovku a vedel som, že to dám... len sa netreba báť.

 

Text, foto a video: Alena Chorvátová

 

Späť

Kontakt

Alena Chorvátová

+421905 992 998

© Alena Chorvátová 2011 Všetky práva vyhradené.

Webnode