Láska k jazdeniu sa u mňa vyvíjala

04.01.2020 14:02

Moderátorka Rádia Vlna Petra Jusková o moderovaní, stopovaní, vzťahu k jazdeniu, cestách v Maroku či na Bali a testovaní Mercedesu GLC 300d

 

 

Peti, moderuješ predpoludnie od 9,00 -13,00 a po celom Slovensku robíte Oldies párty. Máš s poslucháčmi nejaké zaujímavé príhody?

 

Zbožňujem interaktivitu s poslucháčmi. S niektorými sa aj vďaka oldieskam poznáme už aj osobne a dokonca som si medzi nimi našla nových priateľov. Iní, aj neznámi, nám občas posielajú darčeky. Jedna pani z Rakúska mi ako svadobný dar vyrobila origami z dvadsaťeuroviek. Pelikánov, ktorí podľa japonskej tradície prinášajú šťastie. Bolo to veľmi milé a vôbec som to nečakala.

 

Študovala si masmediálnu komunikáciu a počas stáže si bola dva mesiace v Maroku. Ako sa tam jazdí?

 

Nejazdila som tam, pretože som tam nemala auto. Zažívala som však dosť veľa šokujúcich situácií, keďže ma často vozili na skútri a nebolo mi všetko jedno. Sú tam plné cesty - autá, skútre, osly s káričkami aj kone. Všetko možné pokope...Milo ma prekvapilo, že napriek tomu, že je to moslimská krajina, v Marakéši, kde som bola, je spoločnosť pomerne liberálna a šoferujú tam aj ženy.

 

Vraj máš skúsenosť aj so stopovaním. Nemala si strach? 

 

Mala, no zároveň to bolo moje najdobrodružnejšie leto v živote. S kamošmi sme boli mesiac na stopovačke po Škandinávii. Z Prahy sme sa takto presúvali cez Nemecko, Dánsko, Švédsko až do Nórska a naspäť domov. Viezli sme sa rôznym autami - od tých klasických cez kamióny až po najluxusnejšie značky (Maserati). Avšak vzal nás aj veľmi zvláštny pán s karavanom. Nikdy nezabudnem na krikľavo ružový semiš v interiéri, disco guľu, ktorá visela zo stropu či bábiku s odrezanou hlavou. Vtedy som sa naozaj bála.

 

 

No musím povedať, že si pochodila kus sveta. Kde si ešte šoférovala?

 

Na Bali som jazdila na skútroch, na ktorých boli namontované také držadlá na surfy. S tým som mala zo začiatku problém. Zaujímavé bolo aj to, že po ceste bežne prechádzali stáda kráv.

 

Takže sa ti páčia skútre aj motorky?

 

Vždy sa mi páčili motorky a dokonca som sa tak zoznámila aj s manželom. Stretli sme sa na motorkárskom zraze a aj prvé rande bolo na motorke z Tatier na Domašu. Som však iba tzv. ľadvinka. Pred jazdou a rýchlosťou mám rešpekt a radšej sa nechám odviezť. 

 

Si z Horehronia, takže kde si si robila vodičák?

 

V Banskej Bystrici a dala som to až na druhýkrát. V deň skúšok veľmi nasnežilo a ja som nedala prednosť. Nie úmyselne, jednoducho som kvôli mantinelu snehu nevidela dobre na cestu. Potom som roky nešoférovala a myslela si, že si k tomu nikdy nevytvorím vzťah. Potom som však v jednej práci dostala služobné auto a to bol zlom. Absolvovala som rekondičné jazdy a odvtedy jazdenie zbožňujem.

 

Mala si dopravnú nehodu alebo zatiaľ jazdíš bez nehody?

 

Raz do mňa nabúral pán farár :) Nebola to moja vina, neubrzdil. Našťastie som mala ohnutý len nárazník, takže nič vážne. Dohodli sme sa, vypísali papiere a rozlúčili. Z jeho poistky mi to potom preplatili. Dokonca mi dali náhradné auto, s ktorým som mohla jazdiť, kým opravili to moje. To bola zatiaľ moja jediná nehoda. Snáď to tak zostane aj naďalej. 

 

Text, foto a video: Alena Chorvátová

 

Späť

 

 

 

 

 

 

Kontakt

Alena Chorvátová

+421905 992 998

© Alena Chorvátová 2011 Všetky práva vyhradené.

Webnode