Lancia Thema - umelecké dielo

04.09.2012 13:53

Lancia je ikona talianskeho dizajnu a pri "limuzínoidnej" Theme uloví zákazníka v úplne iných vodách, ako sme na Lanciu zvyknutí. Jedným slovom luxus a veľdielo!
Lancia Thema 3,0 CRD  dýcha  nielen americkým luxusom, eleganciou, reprezentatívnosťou, ale mohutná karoséria nám dáva svojou veľkosťou pocit istoty a bezpečia. Prístrojová palubná doska s modrým podsvietením, pohodlné manipulovanie s ovládacími prvkami, ale najmä veľký prehľadný dysplej nám spríjemní jazdenie, či už za volantom, alebo na ktoromkoľvek sedadle tejto obyvačky. Interiérová výbava sa presúva na predné, elektronicky nastaviteľné sedadlá.  Na „americky spôsob“ sa postarajú nastaviteľné pedále o najdokonolajšiu jazdu. Tento systém je tiež elektronický a jazdu si vychutnáme najmä pri dlhších jazdách. 

Vysoko sa cení aj štandardná výbava.  ABS + sedem airbagov, aktívne hlavové opierky, systém rozjazdu do kopca, kožené čalúnenie sedadiel, dvojzónová klimatizácia, tempomat, audiosystém s DVD a HDD navigácia, elektricky nastaviteľný volant v kombinácii koža/drevo, cúvacia kamera, parkovacie senzory vpredu aj vzadu, elektricky ovládaná slnečná clona zadného okna, nastaviteľné pedále s pamäťou, vyhrievanie všetkých sedadiel, ventilácia predných sedadiel, bezkľúčový systém, dažďový senzor, osemnásťpalcové disky kolies z ľahkých zliatin je len časť z tejto výbavy.
Trojlitrový dieselový agregát s výkonom 176kW/236 nám dokáže ponúknuť nielen rýchlu jazdu, ale aj v prípade nutnosti nám zabezpečí potrebné zrýchlenie na určitú rýchlosť. Karoséria je kvalitne odhlučnená, takže ani v prípade „ťažkej nohy“ nás hlava z hluku bolieť nebude. Ďalšie príjemné plusko je spotreba, ktorú udáva výrobca. V teste sme zajazdili pod 8 l /100 km. Na taký šesťvalec je to výborný parameter. Samozrejme záleží aj od typu vodiča, ktorý si zaplatí viac, ak chce motor preháňať do výšších otáčok.

Čo dodať na záver?

Lancia Thema 3,0 CRD nesklamala. Naopak prekvapila dizajnom, priestorom, kvalitou a okrem bohatej úrovne výbavy aj pružným a silným motorom. V našich očiach sa Thema premietla na umelecké dielo s americkým espritom, za ktorý si nemusíme priplácať, pretože 44,600 eur je v porovnaní oproti svojim rivalom veľmi dobrá cena.

 

Technické parametre  
Rozmery (DxŠxV) 5066x1902x1488 mm
Rázvor náprav 3052 mm
Pohotovostná hmotnosť 1963 kg
Batožinový priestor 462 l
Výkon 176 kW / 240 k
Krútiaci moment 550 Nm
Max. rýchlosť 232 km/h
Zrýchlenie 0-100 km/h 7,8 s
Kombinovaná spotreba 7,2 l/100 km
Cena od 44 600 €

 

Text: Alena Chorvátová

Späť

Kontakt

Alena Chorvátová

+421905 992 998

© Alena Chorvátová 2011 Všetky práva vyhradené.

Webnode