LA POSTE DOSTALA 4-MILIÓNTE RENAULT KANGOO VYROBENÉ V MAUBEUGE

06.02.2024 08:00

  • Spoločnosť La Poste, dlhoročný zákazník spoločnosti Renault s vysokým podielom elektrických vozidiel, dostala 14. decembra v závode v Maubeuge kľúče od svojho štvormiliónteho vozidla Kangoo

  • Závod Maubeuge vo Francúzsku vyrobil od roku 1997 viac ako 4 milióny vozidiel Renault Kangoo, vrátane viac ako 100 000 100 % elektrických vozidiel

     

  • Od svojho uvedenia na trh je Kangoo pre značku Renault skutočným laboratóriom pre elektrické vozidlá a ich industrializáciu

  •  

    RENAULT KANGOO, RODINNÝ PRÍBEH

    V roku 1997 zišiel z výrobných liniek závodu v Maubeuge prvý Renault Kangoo, ktorý svojím jedinečným, praktickým dizajnom a po prvýkrát aj posuvnými bočnými dverami otvoril segment MPV.

    O 25 rokov neskôr sa Renault Kangoo, dostupný v 50 krajinách sveta, predal vo viac ako 4,4 miliónov kusov. Z toho 4 milióny sa vyrobili v Maubeuge, centre excelentnosti v srdci Ampere ElectriCity (Renault Kangoo sa už 25 rokov vyrába aj v Argentíne pre juhoamerický trh). Je to tiež najpredávanejšie elektrické vozidlo vo svojom segmente, pričom od roku 2011 sa v Európe predalo viac ako 100 000 vozidiel.

    Rodina Kangoo sa v priebehu rokov rozrástla a priťahuje širokú škálu zákazníkov s rôznym profilom.

    Kangoo umožňuje rodinám a profesionálnym vodičom vyraziť na cesty v úplnom pohodlí vďaka nezávislým modulárnym sedadlám a povestnej obývateľnosti vozidla. V predĺženej verzii Grand Kangoo ponúka 7 skutočných modulárnych sedadiel až 1024 rôznych konfigurácií. Kangoo Van je zasa dokonalým spojencom pre profesionálov vďaka kľúčovým inováciám, ako sú "Sésame ouvre-toi", ktoré ponúka najlepšie bočné otváranie na trhu so šírkou 1,45 m, skladací vnútorný strešný nosič "Easy Inside Rack", 3 predné sedadlá so sklopnými stredovými operadlami, ktoré tvoria mobilnú kanceláriu, a takmer 60 litrov úložného priestoru v kabíne vrátane zásuvky "Renault Easy Life".

    Kangoo Van je k dispozícii aj vo verziách s kabínou pre posádku a s dlhou kabínou L2. K dispozícii je aj verzia s podlahovou kabínou, jediná svojho druhu na trhu, ktorá ponúka širokú škálu možností prispôsobenia od výrobcov nadstavieb schválených spoločnosťou Renault.

    Závod v Maubeuge vyrába všetkých členov rodiny Kangoo vrátane spaľovacích aj 100 % elektrických verzií, pre ktoré sa batérie montujú priamo na mieste.

     

    LA POSTE, ZÁKAZNÍK 4-MILIÓNTEHO VOZIDLA RENAULT KANGOO

    Vo štvrtok 14. decembra 2023 odovzdali predstavitelia Renault kľúče od 4-miliónteho vozidla zástupkyniam VEMIPOSTE, dcérskej spoločnosti skupiny La Poste. 

    Heinz-Jürgen LÖW, riaditeľ divízie úžitkových vozidiel značky Renault, Luciano Biondo, riaditeľ priemyselnej prevádzky spoločnosti Ampere ElectriCity a Luiz Quinahla, riaditeľ výroby spoločnosti Ampere ElectriCity a závodu v Maubeuge, odovzdali kľúče od elektrického vozidla Renault Kangoo E-Tech Eve Pietrigovej, predsedníčke predstavenstva a generálnej riaditeľke spoločnosti VEHIPOSTE a Betty Didierdefresseovej, riaditeľke prevádzky spoločnosti VEHIPOSTE, dcérskej spoločnosti skupiny La Poste. 

    Tento Renault Kangoo je štvormilióntym vozidlom, ktoré bolo vyrobené v Maubeuge od roku 1997.

    La Poste je dlhoročným zákazníkom spoločnosti Renault. Už viac ako sto rokov používa pošta na doručovanie pošty a balíkov obyvateľom Francúzska úžitkové vozidlá Renault.

    Spoločnosť La Poste, ktorá je priekopníkom elektrickej mobility s využívaním elektrických vozidiel od roku 1904. Je svetovým lídrom, pokiaľ ide o jej 100 % elektrický vozový park, a je kľúčovým partnerom pri vývoji a úspechu 100 % elektrických úžitkových vozidiel Renault.

    Vďaka účasti na elektrickom programe Renault Express v 80. rokoch minulého storočia a následnému získaniu najväčšieho vozového parku elektrických vozidiel od roku 2011, najmä vďaka vozidlu Kangoo Z.E, je vzťah medzi spoločnosťami La Poste a Renault výhodným partnerstvom, ktoré zohralo dôležitú úlohu v postavení výrobcu ako priekopníka a lídra v tejto oblasti.

    Historický žltý odtieň, ktorý Renault Kangoo používa na doručovanie pošty a balíkov, sa dokonca stal ikonickým u japonských zákazníkov, kde je vozidlo mimoriadne obľúbené, a v roku 2015 sa v Japonsku dokonca predalo 150 kusov limitovanej edície "La Poste".

    « Je pre nás cťou, že sme mohli odovzdať kľúče od 4-miliónteho vozidla Renault Kangoo vyrobeného v závode v Maubeuge spoločnosti La Poste, ktorá je dlhoročným zákazníkom značky Renault, a je pre nás veľkou hrdosťou, že sa táto dôvera obnovuje už viac ako sto rokov.

    Máme veľa spoločných hodnôt. Sme dve francúzske spoločnosti, ktoré sa venujú medzinárodnej mobilite a sú odhodlané ponúkať svojim zákazníkom stále inovatívnejšie a udržateľnejšie miestne riešenia. »

     

     

    Späť

    Kontakt

    Alena Chorvátová

    +421905 992 998

    © Alena Chorvátová 2011 Všetky práva vyhradené.

    Webnode