Krušovice privítajú jeseň s kráľovským Svätovavrinským špeciálom

10.11.2018 15:59

Výrazná horkosť, ktorá je dokonale prepojená s plnou sladovou chuťou. To je výsledok práce sládkov z Kráľovského pivovaru, ktorí opäť navarili jedinečné pivo na jesenné dni. Vo Svätomartinskom špeciáli 13° si vychutnáte to najlepšie, čo priniesla tohtoročná úroda českého chmeľu. 


Záver jesene sa od nepamäti spája s odpočinkom po celoročnej práci. Bol to čas, kedy už bola úroda pod strechou, a keď sa pred pôstom naši predkovia odmeňovali svätomartinským hodovaním. Pri ňom nesmelo chýbať ani výnimočné pivo vyrobené z prvej úrody ručne česaného chmeľu. Také pivo už dlhé roky varia aj sládkovia z Kráľovského pivovaru a nazvali ho podľa novembrového sviatku Sv. Martina. Svätomartinský špeciál 13° sa varí iba raz za rok a v pivniciach dozrieva spolu päť týždňov.

Svätomartinský špeciál 13° uvarili krušovickí sládkovia krátko po tohtoročnom zbere chmeľu. Práve čerstvý chmeľ, výnimočný Žatecký poloraný červenák, a špeciálna technológia chmelenia za studena robia toto pivo každoročne výnimočným. Svätomartinský špeciál 13° sa vyznačuje neopakovateľnou chmeľovou vôňou a výraznou, príjemnou horkosťou. Pivárov osloví aj plnou sladovou chuťou a jantárovou farbou, ktorú získava vďaka tradičnému zreniu v ležiackych pivniciach krušovického pivovaru počas piatich týždňov. Svätomartinský špeciál 13° bude dostupný v limitovanej edícii na výčapoch vo vybraných puboch na celom Slovensku od začiatku novembra až do vypredania zásob. Zoznam prevádzok, kde si možete vychutnať Svätomartinský špeciál 13° nájdete na www.krusovice.sk.

 

Späť

Kontakt

Alena Chorvátová

+421905 992 998

© Alena Chorvátová 2011 Všetky práva vyhradené.

Webnode