Krásne miesta Svätomariánskej púte vám otvoria srdce

17.10.2021 11:00

Ak sa chcete pripraviť na budúcnosť, potrebujete poznať svoju minulosť. Podobne to platí pre cestovanie na ďaleké miesta, ktoré túžite navštíviť. Pred tým, než sa vydáte na cestu do ďalekých končín, mali by ste poznať svoj rodný kraj. Ten, ktorý vás kreoval a dal vám identitu, ktorú by ste mali dokonale poznať. V tomto vám môže byť nápomocná Svätomariánska púť s výnimočnými miestami Prešovského kraja.

Levočské vrchy a Mariánska hora 

Levočské vrchy vás lákajú malebnými podhorskými lúkami, ktoré sa prelínajú s hlbokými a tichými lesmi. Panoráma Vysokých Tatier vám doslova vyrazí dych a váš obdiv si získajú historické skvosty krásnej Levoče. Vydajte sa tiež na pútnické miesto Mariánska hora, ktoré vás pohltí Božou prítomnosťou. Práve tu môžete získať odpovede na svoje otázky o duchovnom napredovaní či zmysle svojho života. Odchádzať budete s láskou naplneným srdcom a pocitom blízkej Božej prítomnosti. Stíšte sa a vnímajte čaro tohto pútnického miesta, ktoré nabáda človeka k túžbe po hľadaní zmyslu života. 

Pútnické miesto Ľutina

Čergovské pohorie v sebe ukrýva množstvo historických pokladov, neopakovateľných prírodných úkazov a pútnické miesto pri obci Ľutina, plné Božej prítomnosti. Navštívte nádhernú Baziliku Zosnutia Presvätej Bohorodičky, ktorej pomyselnou korunou je nádherný ikonostas a oltár v barokovom štýle. Načerpať nové sily a Božiu lásku môžete aj v neďalekej Záhrade Bohorodičky, ktorá pôsobí na človeka blahodarne a upokojujúco. Nemôžete obísť ani drevený chrám s vyhliadkovou vežou, z ktorej je nádherný výhľad na priľahlé prírodné krásy.

Vydajte sa na cestu sebapoznania po výnimočných miestach Svätomariánskej púte, ktoré dýchajú Božou prítomnosťou. Hľadajte a nájdete skutočný zmysel života, ktorý uvidí len vaše úprimné srdce. Zastavte, stíšte sa a otvorte dvere svojho srdca dokorán, nech sa duša zhlboka nadýchne. 

Svätomariánska púť („Svetlo z východu) vyzdvihuje kultúrne, prírodné, historické, spoločenské a duchovné hodnoty slovanského národa vzťahujúce sa k posolstvu a mariánskym tradíciám. Viac sa dozviete na www.svatomarianskaput.sk.

Projekt je spolufinancovaný z prostriedkov Európskeho fondu regionálneho rozvoja v rámci programu Interreg Poľsko-Slovensko.

Späť

Kontakt

Alena Chorvátová

+421905 992 998

© Alena Chorvátová 2011 Všetky práva vyhradené.

Webnode