Krása na cestách

09.03.2019 08:00

Okúzľujúca a exotická mladá tanečnica, modelka a II.Vicemiss Slovensko 2018,- Yasmine Taty si vyskúšala nový model Nissan Qashqai na bratislavských cestách

V Miss Slovensko, 2018, ste obsadili tretie miesto, ale do povedomia divákov ste sa dostali ako exotická tanečnica zo známych televíznych programov. Akoby ste sa našim čitateľom vedela bližšie predstaviť?

 

Nie je tajomstvo, že môj ocino je z Afriky /Kongo/ a mamina z Trnavy. Tento rok končím štúdium na tanečnom konzervatóriu Dušana Nebylu v Trnave a zároveň profesionálne tancujem s tanečnou skupinou Ladylicious, s ktorou vystupujem v rôznych televíznych programoch, kde si ma diváci mohli všimnúť. Vystúpení mám už pomenej, pretože čakáme s priateľom dvojičky a pripravujem sa na úlohu maminy.

 

Tak to je fajn, že už ako maturantka s čerstvým vodičákom naberáte jazdné skúsenosti...no ale predsa len sa už ťuklo auto aj keď sa nechcelo či?

 

Minulý rok som si robila vodičský preukaz a hneď som začala jazdiť na Audi A5, na automate a potom som prešla na manuálnu prevodovku, na ktorej som sa učila tiež v autoškole. A prvýkrát som oškrela tatinove auto, keď som išla do obchodu a narazila som do múrika. Neskôr auto rodinného známeho VW Phaeton,  s ktorým som narazila priamo do svetelnej reklamy na parkovisku. Trošku oškretý nárazník, disky kolies, atď. To je také moje...

 

Ak vás zastavia policajti, tak asi zozelenejú z uniformy, keď vystúpite z auta... asi zabudnú v tej chvíli, akú pokutu vám majú dať, pretože to fluidum z vás vyžaruje...neverím, že ste už platila pokutu?!

 

Symbolicky, ale platila...za jednou dedinou smerom do Jaslovských Bohuníc stáli schovaní policajti za dopravnou značkou a ja som išla o niečo rýchlejšie ako bola povolená rýchlosť. Tuším len o desať km/h som prekročila a toľko som aj platila pokutu, teda 10 eur. Druhýkrát som išla v starom meste do zákazu vjazdu a akosi som si to nevšimla. S kamoškami sme chceli ísť do nejakého baru a zrazu nás zastavili policajti. Smutne som im povedala, že mám zlý deň, lebo som sa pohádala s priateľom a rozplakala som sa...nedali mi pokutu. Boli veľmi zlatí.

 

Čo vás na cestách vie rozhodiť?

 

Asi jamy.Naposledy sme s priateľom dvakrát, krátko po sebe dostali defekt. Raz, keď sme išli po diaľnici do Žiliny a potom, keď sme išli z Prahy. Za Brnom nás to už riadne hádzalo, tak sme odstavili pri krajnici. Vyzula sa nám celá pneumatika a posledné metre sme jazdili len na disku.

S priateľom nie sme veľmi technické typy, tak sme zavolali odťahovku. Našťastie prišli dve policajné autá a páni policajti nám pomohli vymeniť dojazdové koleso. Každopádne v oboch prípadoch sa nám podarilo zničiť pneumatiku vrátane disku.

 

 

Jamy sú na Slovensku hrozné...aj keď sa cesty postupne opravujú, tak sa stáva, že po zime ďaľšie vykuknú a zase číha nebezpečie defektu. Čo je najhoršie na Slovensku?

...že nemáme diaľnicu zo západu na východ, pretože tam často jazdíme pracovne, k priateľom či k rodine. Nejaký čas ešte potrvá, kým dokončia diaľničné prepojenie západu s východom.

 

Kde naopak sa vám páčil dopravný systém?

V Amerike sa mi páčil dopravný systém, niekoľkoprúdové diaľnice, jazdné pruhy dvakrát širšie ako u nás, časté výjazdy a zjazdy z diaľnice a to najzásadnejšie boli lacné pohonné hmoty. Policajti námatkovo nezastavujú a nekontrolujú vodičov ako u nás, samozrejme pokaľ sa nedopustia dopravného priestupku.

Aké je parkovanie v Amerike?

 

Hotová katastrofa! na Miami bolo spoplatnené aj parkovanie bicyklov...Bežné parkovné sa tam pohybude od 15 USD, pričom častokrát ide o poplatok za vstup vozidlom na parkovisko. V praxi to znamená, že koľkokrát vojdeš, toľkokrát zaplatíš. V Amerike väčšina parkovacích domov prevádzuje spoplatnenú službu valet parking, kde musíte odovzdať kľúče a oni vám zaparkujú auto.

 

V akej krajine ste boli, kde ste nechápali dopravu ako takú?

 

Doprava v Aténach v Grécku je podľa mňa na pokraji šialenstva, väčšina vodičov tam nerešpektuje dopravné značenie a jazdia ako sa mi zachce. To isté som zažila na Kube, ale napriek tomu je tam množstvo socialistických áut, ktoré vytvárali vynímočnú atmosféru a to som nikde nezažila. Bohužiaľ prenájom auta na Kube je tamer nemožný, pretože autá tam požičiava len zopár štátnych firiem.

 

Zajazdili ste si na novom modeli Nissan Qashqai s jednaštvorkovým benzínovým motorom s manuálnou prevodovkou. A mám pocit, že aj na malé detaily to išlo celkom dobre...

 

Tak ako u každého nového auta, aj tu som si musela zvyknúť na spojku i plynový pedál, ktorý som zo začiatku musela trošku viac stláčať, ale postupne som si naňho zvykla a po pár kilometroch už sme výborne spolupracovali. Najviac ma zaujala modrá farba autíčka, taká nebíčkovo modrá, ktorá ma zaujala hneď na prvý pohľad. Ledkové svetlá boli efektné a Qashqaiu veľmi svedčali. Po nasadnutí som sa rýchlo oboznámila s vkusným interiérom vozidla. Páčil sa mi športový volant stvorený ženám do ruky a radenie s manuálom bolo veľmi príjemné. Celkovo by som povedala, že Nissan Qashqai je priestranné vodzidlo spĺňajúce požiadavky rodín s deťmi, takže sa tu určite nebudete tlačiť. Veľmi dobre vyzerala panoramatická strecha, ktorá presvetlila a opticky zväčšila vútro auta a dodala pozitívnu energiu.Zrýchlenie bolo super, motor bol tichý, ale dynamický. Tento krásny model je určite vhodný pre rodiny s deťmi.

 

Text a foto: Alena Chorvátová

 

 

Späť

Kontakt

Alena Chorvátová

+421905 992 998

© Alena Chorvátová 2011 Všetky práva vyhradené.

Webnode