Koncept PEUGEOT EXALT: nová edícia pre MONDIAL PARIS

07.09.2014 21:15

PEUGEOT predstaví na Autosalóne v Paríži koncept EXALT opätovne s novými materiálmi.  Karoséria prichádza v odtieňoch sivej, je vyrobená zo surovej ocele, odetá vo farbe Shark Skin. Kabíne prepožičal Newspaper  Wood svoj vlastný odtieň novín.

Veko batožinového priestoru,  v súlade s inovatívnym mechanizmom otvárania, umožňuje prístup k inovatívnemu elektrickému skútru - HYbrid-kick, ktorý je integrovaný pod podlahou batožinového priestoru.

Pokiaľ ide o materiály, koncept EXALT je vycibrená vízia hatchbacku a je súčasťou procesu, ktorý značka PEUGEOT začala v roku 2012 konceptom ONYX : vyvážené použitie, lokálne zásobovanie, výsledok recyklácie a ďalšie.

Toto nové stelesnenie umenia cestovania je poháňané benzínovým HYbrid4 s výkonom 340 k.

 

125 rokov histórie automobilov PEUGEOT poznačili modely, ktoré sa stali kultovými počas svojej éry. S konceptom EXALT značka potvrdzuje svoj zámer a píše novú kapitolu. Napreduje rozhodne a sebaisto.

Maxime Picat, generálny riaditeľ PEUGEOT

 

Dynamický hatchback

EXALT má elegantné a športové línie a zobrazuje silu dizajnu PEUGEOTv celej svojej kráse. Tento 5-dverový hatchback je postavený na širokom rázvore s výrazne zaoblenými oblúkmi. Svoj štýl demonštruje v celkovej dĺžke 4,70 m. Kombinácia plochých povrchov a rovných rezov vyvažuje agresivitu a plynulosť.

EXALT je radikálny, všetky nadbytočné materiály sú odstránené tak, aby sa zachovalo iba to, čo je skutočne potrebné. Všetky materiály boli starostlivo vyberané za účelom efektívnosti.

PEUGEOT EXALT  je športový, výkonný a elegantný, použité materiály sú odvážne. Interiér pozostáva z prírodných materiálov a je venovaný pohodliu a inštinktívnemu riadeniu. Tento inovatívny koncept mení hatchback na ešte zvodnejšie a univerzálnejšie vozidlo, najmä čo sa týka veka batožinového priestoru s inovatívnym spôsobom otvárania a veľkým batožinovým priestorom.

Pierre Paul Mattei, manažér štýlu PEUGEOT EXALT

 

Umelecký klampiar ručne vyrobil karosériu zo surovej ocele, ako poctu francúzskemu automobilovému umeniu rokov 1920-1930.

EXALT - tento unikát prevzal historické kódy, ktoré vytvárajú vášeň pre automobily: pretiahnuté a dynamické línie, vysoko položená línia okien, šikmé čelné sklo, nízka strecha (len 1,31 m), veľmi štíhly profil, ktorý však ukrýva priestrannú kabínu, tesne tvarované bočnice na prahoch z čadičových vlákien a 20-palcové kolesá.

Dlhá kapota vychádza z mimoriadne expresívnej prednej časti, kde dvojité svetlomety vsadené do nárazníka vytvárajú identifikovateľný svetelný podpis značky. V strede sa z karosérie vynára výrazná mriežka chladiča, kde je umiestnený lev. V spodnej časti je prietok vzduchu privádzaný do motora predelený rebrami, kde sú umiestnené LED smerovky.  

Na zlepšenie koeficientu aerodynamického odporu je zadná časť EXALT-u odetá do efektnej textílie "Shark Skin" (žraločej kože). Tento materiál vychádza zo štruktúry biomimikry a vďaka technike zŕn výrazne zlepšuje aerodynamické vlastnosti automobilu a znižuje spotrebu paliva. Jej použitie je zdôraznené zreteľnou líniou medzi zadnými dverami a zadným blatníkom a vytvára sofistikovaný prechod tón v tóne medzi prirodzeným vzhľadom surovej ocele a sivým odtieňom Shark Skin. Výsledná konečná verzia je odlišná od tej, ktorá bola predstavená v Pekingu. 

Tento materiál zlepšuje aerodynamické vlastnosti EXALT-u: s 0,6 SCx - v kombinácii s inými prvkami ako odsávanie vzduchu v zadnom nárazníku, zakrivenie strechy, tvarované zrkadlá.

S takouto pozoruhodnou aerodynamikou EXALT zanecháva výrazný vizuálny dojem. Horizontálny pás v dutine zadného spojlera poukazuje na šírku vozidla a zdôrazňuje svetelný podpis značky.

Späť

Kontakt

Alena Chorvátová

+421905 992 998

© Alena Chorvátová 2011 Všetky práva vyhradené.

Webnode