KONCEPT OSLAVUJÚCI 50 ROKOV ALPINE A110

31.05.2012 15:46

Alpine Berlinette má 50 rokov! Na počesť tejto udalosti vytvoril Renault koncept vozidla Renault Alpine A110-50, ktorý je predurčený na výkon a pôžitok z jazdy.

Pri príležitosti 50. výročia kultového Berlinette dizajnér Yann Jarsalle a riaditeľ pre koncepty a Show Car Axel Breun na novo zaviedli originálne dizajnové prvky, tak aby zahŕňali nový dizajnový jazyk Renaultu, ktorý zaviedol Laurens van den Acker so svojím prvým konceptom Renaultu - DEZIR. Nový vzhľad prednej masky, vzpriamený a sebavedomý diamant bol upravený presne pre toto veľmi nízke a široké autíčko. Renault Alpine A110-50 je automobil dneška; veľkým stelesnením vášne Renaultu pre motoristický šport. Koncepčné vozidlo Renault Alpine A110-50 má väčšinu charakteristických dizajnových prvkov z
pôvodného A110, v modernom a efektnom prevedení:
- Opracované formy jeho elegantnej a splývavej karosérie, ktorá je posilnená svetlami, nad ktorými bez námahy prúdi vzduch.
- Polovičné kupoly ďalších svetiel v technickom, ale v nostalgickom prevedení, a to vďaka plnému žltému LED osvetleniu - tak, ako to má byť
- Charakteristické 3D zadné okno, ktoré odhaľuje motor.
- Vstupy vzduchu na každej strane odhaľujú potrubie na zadných podbehoch kolies na pôvodnom Berlinette.

Pravý otvor slúži na chladenie prevodovky, ľavý na motorový priestor. Karoséria z karbónových vlákien, produkovaná “Faster-om”, má nový modrý odtieň, ktorý osviežuje a predstavuje ten slávny a pôvodný "Alpine Blue”. Každý diel je dynamikou hodný najlepších z radu GT s odklápacím krytom na prednej strane a krytom motorového priestoru, ktorý je otvorený smerom dozadu. Dvere majú nožnicový pohyb.

Späť

Kontakt

Alena Chorvátová

+421905 992 998

© Alena Chorvátová 2011 Všetky práva vyhradené.

Webnode