Koncept Nissan X-Trail Mountain Rescue: e-4ORCE na svahoch

21.01.2024 12:52

• Koncept Mountain Rescue vyzdvihuje jazdné vlastnosti rodinného crossoveru Nissan X-Trail, ktorý je pripravený na dobrodrružstvo v

každom teréne
• Koncept modelu X-Trail je vystavené v lyžiarskom stredisku Cervino Ski

Paradise (Taliansko) s cieľom povzbudiť ľudí k zodpovednej jazde

Spoločnosť Nissan túto zimu prenesie na európske lyžiarske svahy prednosti svojej jedinečnej technológie e-4ORCE s pohonom všetkých kolies a vytvorí koncepčné vozidlo X-Trail e-4ORCE, ktoré bolo značne upravené pre potreby horskej záchrany.

Úpravy modelu X-Trail Mountain Rescue zahŕňajú výmenu kolies za snehové pásy, ktoré poskytujú istú trakciu na klzkých lyžiarskych tratiach, zatiaľ čo zadné sedadlá boli odstránené, aby sa umožnila inštalácia nosidiel, ktoré umožnia prevoz zranených lyžiarov do najbližšieho zdravotníckeho zariadenia, a sedadlo pre zdravotníckeho pracovníka.

Zvonku bol pridaný na mieru vyrobený strešný nosič na prepravu evakuačných nosidiel a lopát na sneh. Na strechu modelu X-Trail bola zabudovaná aj siréna, blikajúca svetelná lišta a silné svetlá, ako aj svetlá na kapote. Širšie blatníky vpredu a vzadu boli integrované tak, aby sa do nich zmestili pásy, zatiaľ čo vpredu bol nárazník vylepšený tak, aby mohol niesť navijak. Na predný a zadný nárazník bol pridaný zosilnený ťažný hák, zatiaľ čo na bočných stranách boli doplnené stupačky na uľahčenie prístupu, keďže X-Trail jazdí na svojich pásoch o 23 cm vyššie ako cestná verzia.

Vývoj a konštrukcia koncepčného vozidla X-Trail Mountain Rescue boli navrhnuté tak, aby vyzdvihli elektrifikovaný dvojmotorový systém pohonu všetkých kolies e- 4ORCE, ktorým je X-Trail vybavený. Tento systém sa od tradičných mechanických systémov odlišuje tým, že dokáže reagovať na zmenu úrovne priľnavosti za 1/10 000 sekundy, čo je približne 1000-krát rýchlejšie ako tradičný systém pohonu všetkých kolies, a dokáže individuálne upravovať rozdelenie výkonu na kolesá podľa dostupnej priľnavostiCestujúci si ani neuvedomujú, že systém e-4ORCE pracuje tak účinne, aby zabezpečil trakciu za každých podmienok, čo im umožňuje pokojne cestovať po mokrých mestských, listnatých prímestských, zablatených poľných alebo zasnežených horských cestách.

X-Trail Mountain Rescue podporuje kampaň v piatich európskych lyžiarskych strediskách pod heslom "Jazdite zodpovedne". Nissan bude propagovať zdvorilú etiketu na svahu umiestnením digitálnych značiek, ktoré vyzývajú jazdcov na snehu, aby spomalili v miestach, kde sa stretávajú rôzne zjazdovky, a znížili tak riziko kolízie. Podobne ako radary na ceste, ktoré zobrazujú rýchlosť vozidla, budú radary monitorovať rýchlosť blížiacich sa lyžiarov a zobrazovať "Ďakujem" pre tých, ktorí sa blížia ohľaduplnou rýchlosťou, alebo "Spomaľte", ak sa ich rýchlosť vyhodnotí ako nadmerná. X-Trail Mountain Rescue bude vystavený v sklenenej schránke v obľúbenom talianskom lyžiarskom stredisku Cervinia.

X-Trail je rodinný sedemmiestny elektrifikovaný crossover. Vďaka technológii ePOWER spolu s dvojmotorovým systémom pohonu všetkých kolies e-4ORCE ponúka pocit bezproblémovej jazdy na elektrický pohon. Je k dispozícii ako päťmiestny alebo sedemmiestny, čím ponúka pohodlnú možnosť na dni strávené rodinou alebo priateľmi.

Model X-Trail je jedným z najúspešnejších globálnych vozidiel značky Nissan, predáva sa na viac ako 100 trhoch a už viac ako 20 rokov prináša rodinné dobrodružstvá. Štvrtá generácia modelu X-Trail čerpá z osvedčenej DNA, ktorá sa tiahne všetkými tromi predchádzajúcimi generáciami modelu X-Trail.

 

Späť

Kontakt

Alena Chorvátová

+421905 992 998

© Alena Chorvátová 2011 Všetky práva vyhradené.

Webnode