Koncept Mini Superleggera Vision

26.05.2014 11:33

MINI a Touring Superleggera, tradičný výrobca karosérií a dizajnové štúdio so sídlom v Miláne, vytvorili exkluzívnu interpretáciu otvoreného dvojsedadlového automobilu. MINI Superleggera™ Vision predstavuje klasický roadster:

 dve sedadlá, kompaktné rozmery a vynikajúca obratnosť – minimalistický a emotívny automobil s dušou stvorenou na jazdenie. MINI Superleggera™ Vision jazdí na elektrický pohon. Nechýba mu však výrazná zábava z jazdy – typický znak automobilky MINI. Spolupráca medzi MINI a Superleggera priniesla ovocie v podobe vzácneho kúska ručnej práce, ktorý v nadčasových líniách spája tradíciu klasickej karosárne a čistú britskú estetiku MINI.

Briti spojili sily s tradičným milánskym výrobcom karosérií Touring Superleggera a vytvorili „Brita s dušou Taliana“ – otvorený dvojsedadlový roadster.

Spoločnosť Touring Superleggera založená v roku 1926 patrí medzi málo podnikov, ktoré vedia zabezpečiť celý výrobný proces pod vlastnou strechou, od prvých nákresov, cez povrchovú techniku, analýzu štruktúr, vývojové modely a prototypy až po malosériovú finálnu výrobu karosérií „na kľúč“.

Názov Touring Superleggera sa od roku 1926 spája s talianskym podnikom „Carrozzeria“. Poznávacím znakom dizajnu Touring sú perfektné proporcie, čistota tvarov, celistvosť a nadčasová športová elegancia. Konštrukcie Superleggera pozostávali z ľahkých hliníkových plechov a pevných rámov z oceľových rúrok.

Medzi najznámejšie dizajnové výtvory karosárne Touring patria modely Isotta Fraschini-Spider, Ferrari 166 Touring Barchetta, Maserati 3500, Lamborghini 350-400GT alebo Aston Martin DB4 nasledovaný modelmi DB5 a DB6. Z novších výtvorov spomeňme ovocie spolupráce s Bentley Motors – model Bentley Continental Flying. V roku 2011 nasledoval Gumpert Tornante, super rýchle GT. V roku 2012 Touring vytvoril Alfu Romeo Disco Volante.

Základné stavebné kamene konceptu Mini teda odrážajú samotnú filozofiu dizajnérskeho štúdia. Karoséria je vytvorená z veľkých plátov plechu a nemá takmer žiadne medzery. Tak ako v každom Mini, aj tu sa kolesá nachádzajú v rohoch karosérie. Predná časť nesie tradičné dizajnové prvky značky: dva okrúhle svetlomety a šesťuholníkovú masku chladiča.

Späť

Kontakt

Alena Chorvátová

+421905 992 998

© Alena Chorvátová 2011 Všetky práva vyhradené.

Webnode