Komfort v praktickom balení

18.10.2013 11:14

Ivana Kubáčková, herečka známa najmä zo seriálu Búrlivé víno, sa vybúrila na novom dieselovom modeli Kia Carens.

Ste rodená Bratislavčanka a napriek tomu máte trvalý angažmán v Žiline. Prečo?

Už počas štúdia som so spolužiakom (a terajším kolegom) Michalom Režným išla skúsiť šťastie na konkurz do Metského divadla Žilina. Ani neviem ako, ale vybrali si nás a ponúkli nám miesto v umeleckom súbore. Do Žiliny som sa však definitívne nepresťahovala. Väčšinou tam chodím iba na otočku na pár dní v týždni odohrať predstavenia. Iné to je, keď skúšame inscenáciu, vtedy som tam častejšie. Nemienim tam však zostať natrvalo, chcela by som sa vrátiť do Bratislavy, ale to všetko ukáže čas. V Žiline ma môžu diváci vidieť napríklad v Zločine a treste od Dostojevského, Klimáčkovom Beate alebo v Modrofúzovi, ktorý napísala Dea Loher. V Bratislave účinkujem v rôznych menších projektoch, 5Chalanov.sk v Štúdiu 12, spolupracujem aj s Prešporským divadlom, ale najviac ma určite ľudia poznajú zo serialu Búrlivé víno.

 

Mnohí o vás nevedia, že ste minulý rok získali divadelné ocenenie Dosky v kategórii Objav sezóny. Je to tak alebo sa mýlim?

Áno, je to pravda. Toto ocenenie ma nesmierne potešilo a tíško dúfam, že možno aj otvorilo dvere do ďalších projektov, či už divadelných alebo filmových. Nedá sa povedať, že by som sa vďaka nemu nejak výrazne zviditeľnila, ale určite dopomohlo k tomu, aby si na mňa spomenuli pri obsadzovaní mojej postavy do Búrlivého vína.

Hrali ste už nejakú scénu, kde ste boli obnažená?

V Doktorovi Dokonalom som hrala postavu ženy, ktorá zomrela na otravu alkoholom. Nakrúcalo sa aj v reálnej pitevni, čiže som ležala na pitevnom stole. Vtedy som si musela dať dolu podprsenku, pretože mi trčali ramienka. Stále som však ako mŕtvola ostala prikrytá plachtou, no príjemné mi to nebolo, celý ten štáb, veľa ľudí... Ja som dosť hanblivá.


Otočme list a povedzte našim čitateľom, aká ste vy šoférka?

Asi dobrá. (Smiech) Ale stále naberám skúsenosti. Dostala som od rodičov ojazdený Peugeot 206 s tachometrom, na ktorom bol údaj približne 87000 km. Už teraz mám nabehaný dvojnásobok tých kilometrov. Tým, že pravidelne jazdím trasu Bratislava – Žilina a späť, ale aj všade inde, kde treba, tak naberám jazdné skúsenosti. Nebojím sa už ani cúvať a v pohode sa zmestím aj do pozdĺžnych parkovacích boxov. (Smiech)

 

Máte aj nejaké skúsenosti s dopravnými nehodami alebo inými kolíziami počas vašich jázd?

Už ma stihlo zrámovať jedno auto na diaľnici. Nebola to však moja chyba. Pri obiehaní kaminónu som sa pomaly zaraďovala späť do pravého jazdného pruhu, keď z pravej zadnej strany auta prišla obrovská rana. Vo vysokej rýchlosti do mňa vrazilo veľké BMW X5 a mňa odhodilo do odstavného pruhu. Našťastie som nevrazila ani do kamiónu, ani do zvodidiel, iba som zažila obrovský šok. Z BMW vystúpil pán a priznal sa, že ma v tej svojej rýchlosti vôbec nevidel. Na aute nemal nič, iba jeden malý škrabanec, u mňa tie plechy boli výrazne poznačené. Odniesol si to aj nárazník a geometria kolies. Našťastie sme to s kolegom v zdraví prežili, to bolo hlavné.

 

Okolie Žiliny býva v zime dosť zasnežené, ale aj v Bratislave sme už mali kalamitu. Máte podobnú príhodu so zlými poveternostnými podmienkami?

Túto zimu si určite vodiči pamätajú snehovú kalamitu, kedy sa z dialnice šmýkali autobusy, kamióny, ale aj autá. Nulová viditeľnosť a kaša na vozovke. Bola som akurát na ceste z divadla domov, do Bratislavy. Od Trnavy som išla vyše hodiny v jedinom trošku vyjazdenom pruhu a blikala som všetkým, čím sa dalo. V aute som mala našťastie aj dvoch kamarátov, ktorí mi spríjemňovali cestu a znižovali napätie a stres. Aj som si chvíľu myslela, že ma za volantom vystriedajú, ale jeden nemal vodičák a druhý zhodnotil, že lepšie bude, keď to odšoférujem ja.

Čo nemáte a čo naopak obľubujete za volantom?

Takmer vždy mám zapnuté radio a úložné priestory plné cukríkov a žuvačiek. Tiež mám rada poriadok a čisté koberčeky. (Smiech) Čo naozaj neznášam je bratislavská podvečerná dopravná špička smerom na Avion a Zlaté piesky a tiež víkendových a sviatočných šoférov.

 

Máte nejaké vysnívané auto, ktoré by vás potešilo?

Páčia sa mi autá, v ktorých sa spája praktickosť a športový dizajn. Ak by som sa teraz pozerala po novom aute, určite by ma zaujal nový Seat Leon alebo Seat Ibiza. Z tých pre mňa cenovo nedostupnejších a snovejších, je to určite značka Alfa Romeo Giulietta, jednotkové BMW a ani Mini Cooprom by som nepohrdla.

Ste technický typ ženy? Vedeli by ste si opraviť niečo na aute?

Myslím si, že som technický typ, ale na opravu auta by som si netrúfla. Ešte tak doliať vodu do ostrekovačov alebo možno vymeniť defekt za rezervné koleso, no ostatné nechám radšej na odborníkov.

Ivanka trošku ste sa „vybúrili" na novej Kia Carens 1,7 CRDi EX AT. Aké boli vaše dojmy z tohto nového modelu?

Celkovo ma Kia Carens prekvapila pohľadným zovňajškom, ale asi najviac priestorom vo vnútri auta. Hneď mi napadlo, že toto je model rodinného auta do každého počasia. Päť členov domácnosti sa pohodlne odvezie kam treba a miesto si nájdu aj ďalší dvaja pasažieri, ktorí si odklopia dve sedadlá uložené v podlahe. To je naozaj praktické, aj keď kufor je o ten priestor trošku menší. Silný motor a kone pod kapotou ovládala automatická prevodovka, ktorá u žien začína byť veľmi populárna, hlavne v meste. Musím povedať, že výhľad z auta bol vynikajúci a celkovo sa mi páčili viaceré prvky výbavy ako elektrické vyhrievanie zadných sedadiel, bezkľúčové štartovanie alebo kožené čalúnenie. Zadní pasažieri mohli použiť aj stolíky, ktoré boli pripevnené na predných sedadlách. Na dlhších cestách je to skutočný komfort. Myslím si, že cena v sume vyše 23 000 eur nie je prehnaná vzhľadom na úžitkovosť a bohatú výbavu auta v tejto kategórii.

Text: Alena Chorvátová Foto: autorka

 

Späť

Kontakt

Alena Chorvátová

+421905 992 998

© Alena Chorvátová 2011 Všetky práva vyhradené.

Webnode