Kocúrik z budúcnosti

28.02.2014 13:09

Herečka Lucia Lapišáková nám prezradila niečo o seba a porozprávala dojmy z jazdy na Nissane Juke

Film, televízia a divadlo, na všetko máte čas, keď nemáte trvalé angažmá…kde všade vás diváci môžu vidieť?

Som na voľnej nohe, pôsobím v divadlách v Nitre a v Bratislave, robím v sukromných produkciach, s ktorými chodíme po Slovensku. Nové predstavenia v ktorých hrám sú napríklad Láska a v televíznej tvorbe som sa predstavila v seriáli Pod povrchom. Film by som si rada vyskúšala, zatiaľ točím len so študentami filmármi. U nás na Slovensku tých filmových ponúk nie je až tak veľa, ale budem rada ak príde nejaká zaujímava ponuka.

Ak máte skúsenosť s natáčaním v aute, tak si spomíniete na nejakú historku?

V seriáli som parkovala aj naháňala s autom a musela som na ostrú šoférovať. Iná pravdivá historka koluje o mne, že som schopná sa pozabudnúť, ak idem s niekým v aute a zakecať sa. Raz sme išli s kolegyňou na predstavenie Fidlikant na streche do Nitry a zabudli sme odbočiť. Cestu som mala x-krát zvládnutú, aj tak sme sa ocitli v Piešťanoch! Dorazili sme 15 minút pred predstavením. Uznávam, že sa mi to stane, keď je dobrá nálada s dobrou partiou v aute.

GPS používate alebo sa orietujete na ceste podľa seba?

Teraz už mám navigáciu a veľmi dobrú. Trafím už aj do Prahy. No nie vždy to tak bolo a stalo sa, že som sa aj na rovnej ceste opytala či idem dobre či netreba odbočiť. Najradšej mám rada spolujazdca navigátora, ktorý mi hovorí kam mám ísť väčšinu na dlhších trasách.

V akom aute máte navigáciu?

V medveďovi. Mám Ml-ko, ale musím sa priznať, že mi v ňom chýba cúvacia kamera, ktorá je v testovanom Nissane Juke. Nuž zabudla som si to objednať a teraz mi to občas chýba, ale inak som s autom nesmierne spokojná.

Mercedes ML je dosť veľké auto, ako s ním parkujete bez cúvacej kamery?

Mala som ho nové, stisla som gombik a samo mi otvorilo kufor pri vyberaní nákupu, zabudla som ho však zavrieť a išla som parkovať do garáže. Výsledok boli oškreté dvere po dvoch týždňoch. Nakoniec mi to urobili v rámci záruky, ale nikdy sa s takým prípadom ešte nestretli. Niekedy je to nevýhoda sa spoliehať na také dobré auto, lebo človek zabudne na veľa vecí.

Čo vás vie na ceste rozčúliť?

Ak nedám hneď smerovku a už mi ukazujú, že som blbá a pritom sa to občas hocikomu môže stať. Veď pokiaľ neurobím nič horšie, tak čo! Na cestách sme málo tolerantní, mali by sme sa ísť pozrieť do Rakúska, kde je väčšia autorita.

Na čo tak skoro nezabudnete?

Nezabudnem na poslednú moju pokutu v Rakúsku vo výške 200 eur, nemala som diaľničnú známku. Ani neviem ako som sa ocitla na diaľnici, je pravda, že som rozmýšľala nad výpredajmi a rovno ma chytili policajti. Chceli mi vziať vodičak, tak som im zaplatila radšej kartou. Inak pravidelne platím pokuty za rýchlosť, keď idem k našim na východ. Iné priestupky nemám.

V zime ste ohľaduplná vodička?

Za každého počasia mám rada limuzínový, pohodový štýl jazdy, aj keď občas... Zatiaľ som bez väčších nehôd a v meste sa neženiem, ale ľad v zime urobí občas svoje, tak sa mi pritrafili 2x hodiny. Bol to zážitok pre môjho syna, ktorý mi povedal, nech sa netočíme a radšej nech ideme na ozajstné kolotoče.

Vidím, že sa prezúvate z čižiem do pohodlných baleríniek, to robíte vždy?

Na dlhšiu trasu sa určite prezúvam do pohodlnej obuvi, ale nie že by som nevedela vo vysokých opätkoch šoférovať. No koberčeky mám z nich totálne roztrhané! Si pamätám, keď som jedno auto predala, tak mi kupec zavolal, že som mu to mohla povedať, že sú diery na kobercoch. Tak som sa poučila.

Benzínový jednašestkový Nissan Juke zaujal vás na prvý pohľad?

Mačacie oči v podobe svetiel ma hneď upútali, pôsobili veselo a zábavne. Taký kocúrik z budúcnosti. Zvonku mohutné oblejšie tvary, vo vnútri obrovský priestor a držiaky na kávičku. Možno kufor je na môj vkus menší, je dobré, že sa dali sklopiť zadné sedadlá na úkor zadných pasažierov, ale objem sa zväčšil. To sa mi páčilo. Športové doplnky, príjemná palubovka s obrazovkou, ktorá ma oboznámila s cúvacími senzormi, to ma potešilo, snáď ako každú ženu. Poťah na sedadlách mi pripomínal plást medu, naozaj pekné. Celý interiér bol dizajnovo zaujímavý. Hoci jazdím na manuáli, samu ma prekvapilo, že mi manuálna prevodovka nerobila problémy, hneď sme si potykali. Pripomenulo mi to mladé časy. Motoricky Juke vyhovoval hlavne zrýchlením, keď som na to dupla, motor hneď počúval.  Naozaj toto auto by som odporučila tým, ktorí sa chú odlíšiť od priemeru ostatných, ale určite by to mali byť ľudia, ktorí majú radi aj adrenalín.

Test a foto: Alena Chorvátová

 

Späť

Kontakt

Alena Chorvátová

+421905 992 998

© Alena Chorvátová 2011 Všetky práva vyhradené.

Webnode