Klimatizácie ako súčasť Smart Houses

18.06.2017 18:29

Inteligentné riešenia – smartfóny, Smart Houses, Smart doprava a mnohé iné sa stávajú bežnou súčasťou každodenného života. Inováciám sa nevyhli ani klimatizačné systémy. Tie moderné poskytujú maximálny užívateľský komfort a úsporu energie.

Smart Houses

Spolu s nástupom smartfónov sa začalo častejšie objavovať aj slovné spojenie Smart House. Za inteligentné domy boli ešte pred pár rokmi označované len tie, ktoré využívali ako bezpečnostné prvky audio či video systém. Tie postupne začali integrovať ovládanie vybraných zariadení. Dnes Smart Houses zahŕňajú elektronické systémy svetiel, protipožiarne zariadenia či prístroje na monitorovanie energetickej účinnosti. Do popredia sa dostávajú aj mechanizmy monitorujúce užívateľské správanie, ktoré tak využívajú na úsporou energie. Inovatívne trendy neobišli ani klimatizačné systémy. V súčasnosti ich môžu užívatelia štandardne ovládať prostredníctvom mobilu či tabletu prakticky odkiaľkoľvek v ľubovoľnom čase.

 

Daikin – globálny líder

Základom filozofie spoločnosti Daikin sú inovácie, kvalita a šetrnosť k životnému prostrediu. V roku 2015 sa stal absolútnym globálnym lídrom vo výrobe, vývoji a predaji zariadení HVAC (Heating, ventilation and air conditioning - vykurovanie, vetranie a klimatizácia), vrátane riešení tepelných čerpadiel a chladenia, a predbehol tak čínske firmy Gree a Miedea, ako aj americký Carrier. Daikin poskytuje najefektívnejšie systémy na reguláciu vnútornej klímy s maximálnym dôrazom na kvalitu pre rezidenčných, komerčných aj priemyselných klientov. Spoločnosť kladie dôraz aj na všestrannosť svojich integrovaných riešení, efektívnosť kompresorov či vývoj chladív. Vedúce postavenie v oblasti technológií demonštruje spoločnosť od uvedenia VRV (Variable Refrigerant Volume - premenlivé množstvo chladiva) chladiva v roku 1982. Na konci 90-tych rokov sa začala rozširovať do Európy a v roku 2000 zriadila regionálne sídlo Daikin Airconditioning Central Europe v Brunn am Gebirge v Rakúsku pre 15 krajín strednej a východnej Európy. Spoločnosť začínala na Slovensku s tromi zamestnancami a obratom 915 tisíc eur. S výnimkou celosvetovej krízy v roku 2009 neustále rástla. V súčasnosti pracuje pre Daikin na Slovensku 17 ľudí, pričom svoj obrat v tomto roku odhaduje na 18 miliónov eur.

Daikin – fabriky budúcnosti

To, že sú ohľaduplnosť k životnému prostrediu, inovácie a kvalita pre Daikin kľúčové, potvrdzuje aj ocenenie Factory of the Future (Továreň budúcnosti) pre závod Daikin Ostende v Belgicku, odkiaľ pochádza značná časť jednotiek určených na slovenský trh. Ide o prestížny titul označujúci medzinárodné podniky najvyššej kvality, ktoré investujú do digitalizácie procesov a inteligentných riešení. Továrne budúcnosti pracujú na princípe energetickej a materiálnej udržateľnosti, zároveň sú inovatívne a pro-zákaznícky orientované. 

 

Späť

Kontakt

Alena Chorvátová

+421905 992 998

© Alena Chorvátová 2011 Všetky práva vyhradené.

Webnode