Klenot na cestách

27.06.2020 10:41

Podnikateľka Ing. Martina Csalová o podnikaní v oblasti krásy žien, prečo sa prezliekala do spodnej bielizne, čo zažila v autoškole a skvelá testovacia jazda na Renaulte Captur

Čo bolo impulzom, že si sa rozhodla, podnikať práve v tejto oblasti, krásy žien?

 

Značka spodnej bielizne a plaviek Lisca je slovinskej produkcie a dlhé roky som sa pohybovala v tejto krajine a spolupracovala s rôznymi vyrobcami. Akosi sa to vyvinulo a najviac som zainklinovala prave k textilu, k móde a k tomuto segmentu. Kedže ako každú ženu móda a krása zaujíma,už len bolo nevyhnutné do tohto konceptu vložiť samu seba,svoj čas a vytrvalosť. Nepochybne asi najviac je potrebne poznať,čo ženy potrebujú, chcú,aké majú problémy v rôznom obdobi svojho života so svojou postavou. A práve značka Lisca je určená pre ženy, ktoré vedia, čo chcú. Ženy, ktoré si chcú nosenie spodnej bielizne a plaviek užívať a dopriať, tak potešenie sebe aj partnerovi. Zaroveň je určená pre zákaznikov, ktorí oceňujú káasu a kvalitu. A vrcholom najlepšej reklamy sú spokojní zákaznici a tí sú pre mňa motiváciou, pre ktorých má zmysel túto prácu robiť už 8 rokov.

Po čom je najväčší dopyt a aké sú trendy tejto sezóny?

Základom je, nech sú moóda a trendy akékoľvek,vybrať si je potrebné len tie modely, ktoré sú ideálne pre konkrétny typ postavy. Len tie budú vyzerať krásne a dokonale.To platí hlavne v spodnej bielizni a v plavkách. Pokiaľ si zákaznička vyberie správny model, ktorý vyhovuje konštrukčne jej postave, ktorý jej správne vyformuje dekolt,boky,stiahne bruško a rozžiari tvár,tomu sa hovorí trendy. Čo sa týka produktov Lisca, okrem vynikajúceho pomeru ceny a kvality má v ponuke širokú škálu košíčkov podprseniek od A do H. V ponuke sú modely pre všetky štýly a príležitosti,od každodennej a praktickej elegancie až po extravagantné a sexy modely. Značka Lisca je synonymom dobrej kondície,kvality a komfortu v kombinácii s moderným a módnym citom. Snúbi v sebe originálny dizajn s rokmi testovanou módou a dostupnými cenami. Pri jednej priležitosti je Lisca romantická a hravá, inokedy zase odvážna a zvodná, avšak zakaždým s množstvom šarmu a štýlu. Je to začka so 65-ročnou tradíciou. Vyhovuje ženskému štýlu, sú ako druhá koža a upokojujú potrebu žien cítiť sa atraktívne. A to je pre mňa móda. Len správny model bude na Vás vždy vyzerať krásne a dokonale.
 

K tvojej práci bez okolkov je nevyhnutné auto a možno si spomenieš na niečo z autoškoly, ktoré sa ti z pamäte len tak nevytratí?

To veru nie. Zažila som, že ma inštruktor udrel po rukách, keď som išla asi 3x po tej istej ceste a vždy som vbehla do tej istej jamy. No a samozrejme som to nenechala len tak, zastavila som, vystúpila z auta a odišla. Inštruktor bol tak nervózny, že som z neho mala hotový stres, tak som si to riešila po svojom, ale záverečné skúšky som napokon úspešne urobila.

 

Čo potom už na cestách a prvé začiatky za volantom?

 

Učila som sa jazdiť na starej Felicii, čo bolo dosť náročné, lebo to nemalo servo, žiadny posilňovač riadenia, ale za to výborná škola šoférovania. Tam je totiž taký chladiaci systém, že často vystúpila teplota a keď som bola v klasických bratislavských kolónach, začala vrieť voda a musela som kúriť, aby sa motor neprehrial. Pomaly som sa vyzliekala do spodnej bielizne a do cieľa som prišla iba v podprsenke a v šortkách! Určite to bolo dobré, že som pochopila princíp, čo sa týka bezpečnosti v týchto typoch jednoduchších áut.

 

Občas sa vodič stane účastníkom nehody alebo si zaplatí pokutu. Ako si na tom ty v tejto oblasti?

 

Nehody som nemala, ale pokuty áno. A viem si priznať vinu, ak som urobila nejaký dopravný priestupok. Nikto nie je rád, keď musí vynakladať veľké financie tam, kde nemusí. Akurát ma napadlo, že mám predajňu v Bory Mall, kde som zastavila na parkovacom mieste pre invalidov a prišli páni policajti a chceli ma pokutovať. Videli, že som vykladala tovar, aj som dodala, že je to aj pre ich manželky, tak sme to rozdiskutovali. Nakoniec sme sa vždy nejako dohodli, pretože základ je slušnosť a nie preexponovanosť. Vždy som ochotná preukázať, že som ochotná zaplatiť, ale nech je to s napomenutím a symbolickou čiastkou. :)

 

Z hľadiska kvality ciest a dopravného systému je podľa teba, ktorá krajina na prvých priečkach?

 

Dobre je na tom Rakúsko, že sa starajú o kvalitu ciest a neustále ich revitalizujú. Hoci sú prísni, ak sa nedodržujú bezpečnostné predpisy, ale platí tam poriadok pre každého. Príjímam všetko, ako je to nastavené v daných krajinách, kde sa nachádzam vrátane ich dopravného systému. Bola som v Južnej Amerike, kde napríklad jazdia v autách na lieh, hoci svetu vládne väčšinou ropa. Nemajú tam dobré značenia a jazdí sa tam krížom-krážom a je to len o vzájomnej tolerancii.

 

Čo také okrem auta si jazdila?

 

Jazdila som na skútroch i na babete, ale na motorke som nejazdila. Pred tým mám rešpekt. Jazda môže byť fascinujúca, ale neviem, či by som sa na to odhodlala, to už asi nie.

 

Text: Martina Čálová

Foto a video: Alena Chorvátová

 

Späť

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kontakt

Alena Chorvátová

+421905 992 998

© Alena Chorvátová 2011 Všetky práva vyhradené.

Webnode