Kia získala dvojnásobné ocenenie v súťaži Red Dot za výstavu filozofie dizajnu „Opposites United“ a za dizajn infotainmentu „Ki“

22.08.2023 07:00

- Kia získala dve ocenenia v súťaži Red Dot Award – Brands & Communication Design 2023

- Výstava filozofie dizajnu „Opposites United“ („Zjednotenie protikladov“) bola ocenená v kategórii Exhibition Design 

- „Ki“ Connected Car Navigation Cockpit (ccNC) bol ocenený v kategórii Interface & User Experience Design za informačno-zábavný systém v EV9

 

Spoločnosť Kia Corporation dnes oznámila, že získala dve ocenenia v súťaži Red Dot Award: Brands & Communication Design 2023 za svoje výstavy a podujatia filozofie dizajnu a za Connected Car Navigation Cockpit (ccNC).

 

Kia bola ocenená za nepretržité úsilie, ktoré značka vynaložila na komunikovanie svojej filozofie dizajnu „Opposites United“ („Zjednotenie protikladov“) prostredníctvom série kreatívnych výstav a podujatí.

 

Odvážna filozofia dizajnu „Opposites United“ („Zjednotenie protikladov“) bola prvýkrát odhalená v roku 2021, pričom sa inšpirovala kontrastmi prírody a ľudstva. Táto filozofia presahuje dizajn vozidiel Kia, aby komunikovala odhodlanie značky naďalej kompatibilne rozvíjať dve životne dôležité oblasti, ktoré sa dostali do rozporu – ľudské blaho a udržateľnosť životného prostredia.

 

Rovnako ambiciózny a kreatívny je aj spôsob, akým sa Kia rozhodla komunikovať filozofiu dizajnu. Kia zorganizovala viacero výstav, ktoré sa konali na miestach ako Gwangju Design Biennale, Busan International Motor Show a Dongdaemun Design Plaza v Kórei, po ktorých nasledoval Milan Design Week v Taliansku. 

 

Kia bude aj naďalej organizovať výstavy, aby sprostredkovala svoju filozofiu dizajnu a vytvorila autentické a inšpiratívne zážitky pre svojich zákazníkov. Neskôr v tomto mesiaci sa spoločnosť zúčastní na podujatí „Seoul Light DDP 2023 Fall“, ktoré sa bude konať za prítomnosti viacerých umelcov v Dongdaemun Design Plaza. 

Druhé ocenenie udelené automobilke Kia je uznaním technológie Connected Car Navigation Cockpit (ccNC) novej generácie, ktorá bola predstavená v EV9, prvom trojradovom elektrickom SUV značky Kia. Priekopnícky informačno-zábavný systém prináša nové funkcie, ako je rýchle ovládanie, integrované vyhľadávanie a nový režim EV, ktoré posúvajú využiteľnosť a pohodlie vodiča na vyššiu úroveň.

 

Integrovaný informačno-zábavný systém elegantne zobrazuje grafické komponenty a používateľské rozhrania vozidla s konzistentným konceptom dizajnu, ktorý dotvára diferencovaný grafický dizajn jedinečný pre značku Kia. V rámci filozofie dizajnu spoločnosti Kia „Opposites United“ („Zjednotenie protikladov“) je tento vizuálny koncept „Ki“ založený na pilieri „Bold for Nature“. „Ki“ sa prekladá ako „vzostup“ alebo „začiatok“ a je reprezentovaný diagonálnou čiarou aplikovanou na prvky infotainmentu, ikony a písma ako kľúčové vizuálne prvky.

 

Systém ccNC spoločnosti Kia, optimalizovaný pre využiteľnosť a bezpečnosť vodiča, slúži aj ako intuitívny dotykový bod, prostredníctvom ktorého môžu zákazníci vstúpiť do obchodu Kia Connect Store. To im umožňuje neustále aktualizovať digitálne funkcie a služby svojho vozidla EV9 bez toho, aby museli vozidlo odviezť k predajcovi.

 

Najnovšie dvojité víťazstvo značky Kia Red Dot nasleduje po mnohých úspechoch značky v tejto súťaži. K nedávnym držiteľom ocenenia Red Dot patrí Niro Plug-in Hybrid, ktorý v apríli zvíťazil v kategórii „Produktový dizajn“, a úplne nový model EV6, ktorý bol vyhlásený za „Najlepší z najlepších“ pre svoj priekopnícky dizajn zameraný na budúcnosť.

 

Späť

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kontakt

Alena Chorvátová

+421905 992 998

© Alena Chorvátová 2011 Všetky práva vyhradené.

Webnode