Kia vyrába na Slovensku nový model cee’d Sportswagon

23.08.2012 14:05

 

  • Kľúčový model cee’d Sportswagon podporí rast produkcie v roku 2012
  • Kia dosiahla na Slovensku za prvých sedem mesiacov tohto rok 24-percentný medziročný nárast vo výrobe motorov
  • Kia Motors Slovakia sa pripravuje na výrobu nového modelu pro_cee’d

 

Spoločnosť Kia Motors Slovakia začala vyrábať Kia cee’d Sportswagon, ktorý je v poradí už druhým novým modelom v tomto roku. Sportswagon je priestranné rodinné kombi, ktoré patrí do segmentu nižšej strednej triedy. Jeho predchádzajúca verzia doteraz tvorí pätinu z celkovej produkcie automobilky Kia na Slovensku. Nový model bude pre výrobný závod jedným z kľúčových produktov a podporí rast produkcie v roku 2012. Spoločnosť Kia Motors Slovakia vyrobila počas prvých siedmych mesiacov tohto roku v trojzmennej prevádzke už viac ako 167 000 automobilov a zaznamenala tak medziročný rast výroby na úrovni 11 percent. Kia zároveň v rovnakom období vyprodukovala viac ako 266 000 motorov, čím dosiahla rekordný 24-percentný medziročný nárast.

 

„Sportswagon predstavuje pre nás ďalší dôležitý míľnik v presadzovaní značky Kia na európskom trhu. Príprava výrobných liniek na spustenie jeho sériovej výroby sa realizovala od začiatku roka 2012. Verím, že nová kombi verzia modelu cee’d si získa srdcia a uspokojí očakávania európskych zákazníkov, vďaka čomu náš závod splní tohtoročný plán vyrobiť 285 000 automobilov,“ povedal Eek-Hee Lee, prezident a CEO spoločnosti Kia Motors Slovakia.

 

V novej predĺženej verzii Kia cee’d Sportswagon sa snúbi atraktívny dizajn s funkčnosťou, vďaka čomu vozidlo pôsobí športovo, originálne a zároveň prakticky. Novinkou je zosilnená karoséria na dosiahnutie maximálnej stability, či priestrannejší interiér v porovnaní s predchádzajúcou verziou. Konštruktéri kládli dôraz aj na znižovanie spotreby paliva prostredníctvom moderných zážihových a vznetových motorov s priamym vstrekovaním.

 

Spoločnosť Kia Motors Slovakia vyrobila z modelu 1. generácie cee’d_sw od roku 2007 doteraz viac ako 256 000 kusov, ktoré exportovala do 51 krajín. Výroba kombi verzie predstavuje viac ako 22 percent z celkovej produkcie. Pre jeho univerzálne využitie a priestrannosť fabrika darovala v januári 2010 model cee’d_sw Transplantačnému centru v Martine a doteraz bolo s jeho pomocou zachránených 112 ľudských životov. Miliónty vyrobený automobil daroval závod začiatkom roka 2012 Občianskemu združeniu Červený nos Clowndoctors. Zdravotní klauni vďaka nemu pravidelne prinášajú  smiech, radosť a pohodu deťom v nemocniciach na celom Slovensku.

 

Kia Motors Slovakia sa aktuálne pripravuje na výrobu ďalšieho nového modelu, ktorým bude trojdverový pro_cee’d. Inštalácia výrobných liniek sa realizovala už počas dvojtýždňovej letnej odstávky. Počas mesiacov marec a júl v tomto roku sa 28 zamestnancov zúčastnilo školenia vo Výskumno-vývojovom centre v Namyangu v Južnej Kórei, kde sa oboznámili s novým modelom, pričom nadobudli potrebné zručnosti na jeho montáž. Spustenie sériovej výroby športovej verzie plánuje Kia na budúci rok.

Späť

Kontakt

Alena Chorvátová

+421905 992 998

© Alena Chorvátová 2011 Všetky práva vyhradené.

Webnode