Kia pro_cee’d GT a Kia cee’d G

10.12.2012 14:34

 

  • Prvé vysoko výkonné modely sa začnú predávať v polovici roka 2013
  • Obe verzie budú schádzať z liniek výrobného závodu Kia Motors Slovakia

 

Oba nové výkonné modely GT bude poháňať nová verzia 1,6-litrového motora GDi s priamym vstrekovaním benzínu s výfukovým turbodúchadlom typu twin-scroll (s dvoma oddelenými kanálmi pre prívod výfukových plynov) a zosilnenými vnútornými komponentmi. Vďaka tomu mohli výrazne narásť hodnoty výkonu a krútiaceho momentu - maximálny výkon je 204 koní, čo je viac až o 51 % oproti neprepĺňanej verzii a krútiaci moment vzrástol o 61 % na 265 Nm.

Modely sú vybavené šesťstupňovou manuálnou prevodovkou, ktoré ponúkajú pozoruhodnú dynamiku -  z 0 na100 km/h zrýchlia už za 7,9 sekundy. Vyššej úrovni výkonu zodpovedajú ďalšie výrazné zmeny v nastavení podvozka a zavesenia kolies, čo je zárukou potešenia z jazdy a mimoriadnych jazdných zážitkov. 

Nápadný exteriér má agresívnejší výraz. Upravená maska chladiča, nové mriežky pre prívod vzduchu, predné a zadné svetlomety, mohutnejšie nárazníky, unikátne 18-palcové kolesá z ľahkých zliatin, červené brzdové strmene a špeciálne povrchové laky karosérie – to sú základné charakteristické znaky oboch nových verzií. Modely GT sa líšia tiež dvojicou svetlometov pre denné svietenie zložených zo štyroch LED svetiel, ktoré pripomínajú drahokamy a umocňujú ešte výraznejší športový charakter GT verzií. V interiéri dotvárajú atraktívne prostredie pre vodiča a cestujúcich najmä športové sedačky Recaro, hliníkové pedále a špeciálne na zákazku dodávané povrchové materiály.

Začiatok výroby oboch verzií GT vo výrobnom závode Kia Motors Slovakia v Tepličke nad Váhom je naplánovaný na polovicu mája 2013. Na slovenskom trhu by mali byt v predajniach v polovici roka. Ceny a špecifikácie budú zverejnené pred uvedením oboch noviniek na trh.

Späť

Kontakt

Alena Chorvátová

+421905 992 998

© Alena Chorvátová 2011 Všetky práva vyhradené.

Webnode