Kia Niro sa mi hodí k osobnosti...

20.10.2018 12:13

Riaditeľka divadla LA KOMIKA Natália Vosátková o všetkom možnom ako je divadlo LA KOMIKA, ako zle robila inštruktorovi v autoškole a čo pre ňu znamená navigácia doma i vo svete...ale aj o testovaní hybridu Kia Niro...

 

Kedy divadlo LA KOMIKA vzniklo a aké žánre v ňom preferujete?

 

Naše divadlo sme otvorili v roku 2015 a toto je naša štvrtá sezóna. Na našom repertoári máme 18 titulov, z toho tri rozprávky pre deti. Tragédii je v živote naozaj dosť, takže u nás nájdete iba komédie. V LA KOMIKE hráme len autorské hry z pera autora a režiséra Karola Vosátka, ktorý napísal kultové hry ako English is easy, Csaba is dead, Modelky a pod. Snažíme sa o to, aby sme nerobili provoplánové komédie, ale aby naši diváci dostali okrem humoru a zábavy aj silné témy. Verím tomu, že sa nám to darí a ľudia, ktorí nás poznajú budú naďalej chodiť na naše predstavenia ako doteraz.

 

Natália, ste mladá, akčná riaditeľka asi aj skvelá vodička, keďže náš magazín je určený práve ženám za volantom. Aké boli tie vaše začiatky?

 

Keď som chodila do autoškoly, robila som zle svojmu inštruktorovi. Vedela som, že je za mňa zodpovedný, tak som mu sem tam urobila neplechu. Kde bola 40-tka, tak som išla 70 a viac...tak ma radšej vzal na diaľnicu, aby som si užila rýchlosť. Po autoškole som už taká hrdinka nebola, keď som musela sama v aute šoférovať, nerobila som blbosti ako predtým. Priznám sa, že autoškola bola pre mňa horšia ako maturita! Vtedy som bolo presvedčená, že skúškou dospelosti je mať vodičák a nie maturitu. Bála som sa, ale nakoniec som ho urobila. Aj maturitu.

 

Potom hurá do ulíc...

 

Po prvých kilometroch na požičanej Škode Felicia som mala svoje prvé auto - Mitsubishi Colt...Malo 13 rokov a bolo s ním veľa starostí, nuž ale bola to láska. Bola som s ním až do konca, kým mu niečo neodpadlo z motora a „zomrel“ na parkovisku. Nissan Almera bol mojím ďaľším spoločníkom tri mesiace až kým som nemala totálku. Potom som jazdila 2 roky na maminom Suzuki Swift, kým som si nenašla svoju Kiu. Ak si mám teraz vybrať auto, trvá to trošku dlhšie, pretože auto musí sedieť k mojej osobnosti, musím sa doňho zamilovať a musí mi byť súdené. Tak ako sa to stalo pri Kii Sportage, ktorú mám sedem rokov. Nie som typický konzument, čo každé dva roky mení autá. Keď sa zamilujem, tak do konca života...

 

Každý si obľúbi nejakú značku, tak aké to bolo u vás? Ako ste sa dostali ku značke Kia?

 

Úplnou náhodou! Predával ju kamarát, tak som si ju vyskúšala a bola to opäť láska. Za nejaký čas sa mi ten kamarát ozval znovu, že ho chce kúpiť naspäť, ale už som mu ho nedala. Páči sa mi, že je to SUV, má to vyšší posed, 4x4, vôbec nepípa, iba vtedy, keď mám zatiahnutú ručnú brzdu.

 

Čože?! Nemáte rada pípanie na autách?

 

Veľmi ma to rozčuľuje a nemôžem sa sústrediť na jazdu, keď ma to auto „buzeruje.“ Len čo doňho sadnem už hovorí, že nemám pás a pri cúvaní ma to pípanie znervózňuje. Takže moje auto pípa iba keď mám zatiahnutú ručnú brzdu počas jazdy a toto pípanie som niekoľko krát už ocenila.

 

Čo nemáte rada na vodičoch?

Došla som na to, že ľudia vedia byť veľmi bezohľadní. Či je zima alebo leto, stále sa niekam ponáhľajú. Idú hlava, nehlava a neuvedomujú si, že auto v rukách nesprávneho vodiča sa mení na zbraň. Nemám rada vodičov, ktorí nedávajú smerovky a tých čo sa mi lepia na zadok.

Aké sú vaše cesty u nás i v zahraničí? Je príbeh, ktorý sa nedá len tak zabudnúť?

 

Ak jazdíme po Slovensku, tak šoféruje manžel, ak v zahraničí, tak šoférujem vždy ja! Je to naša delba práce. Na Mallorce som najazdila 1600 km za dva týždne! Išla som po diaľnici v ľavom pruhu 120 a nikto na mňa netrúbil, netlačil sa ani neblikal. Radosť jazdiť! V Grécku je zase úplne normálne, že dve oproti idúce autá zastavia a a vodiči sa začnú rozprávať. Nikto ich nerieši, oni si poklábosia, potom idú ďalej. Všade sú tam divoké kozy, ktoré si tam ľahnú na cestu a nezaujíma ich, že chceš prejsť. Trúbiš a čakáš, kým sa koza zdvihne. Ak chce, tak odíde, ale ak nechce, nepomôžeš si. Na dovolenke mi to však vôbec neprekáža.

 

Nie je zvyklosť, že žena jazdí na motorke, ale nedá mi opýtať sa či nemáte takú skúsenosť?

 

Požičala som si raz moped a nedopadlo to podľa mojich predstáv. Spadla som z neho. Netrafila som do brány, lebo som si otvorila len polovicu. Nechala som ho ležať na zemi a išla za majiteľkou, že tam ho máš, choď si ho zobrať a už nikdy mi ho nedávaj! Nie som motorkársky typ vodiča, rada sa však na motorky pozerám. Chodíme s manželom na plochú dráhu a je to vždy výnimočný zážitok plný napätia.

 

Čo všetko nosíte v kufri auta a ako sa staráte o vášho plechového miláčika?

 

Mám typický ženský kufor v aute, kde mám organizovaný bordel. To znamená, že v ňom nájdem od šróbovakov, cez náhradné topánky, prací prášok a kuchynské utierky. Kompletné čistenie ako tepovanie a podobne robím len 2x do roka práve vtedy, keď mením pneumatiky. V servise, kam chodím už roky, vedia, že mám psa, pretože aj keď mám na sedadlách prehoz, chlpy sa na čalúnenie chytajú a údržba je potom zdĺhavejšia. Ale majú tam veľmi šikovných chlapcov, ktorí si poradia s čímkoľvek.

 

Ženy vždy mali problém s orientáciou, ale česť výnimkám. Do ktorej kategórie sa zaraďujete vy?

 

Orientácia?! V tom som ako každá žena, keď mi povieš doľava, tak odbočím doprava, ale odkedy existuje navigácia, tak už nezablúdim. Pani Boženka, také meno som jej dala, ma naviguje o dušu a ide jej to veľmi dobre, ak si nezájde na kávičku. Zlatá, mám s ňou dobré skúsenosti. Keď som ešte nemala Boženku, občas som sa stratila. Aj na Mallorce som sa našla v šírom poli , hoc miesto určenia bol hotel. Spýtala som sa teda policajtov ako sa tam dostanem a o hodinu a pol som bola znova na poli. Nakoniec všetko dobre dopadlo.

Ako sa vám páčila hybridná Kia Niro v čiernej farbe s benzínovým 4-valec 1,6 GDI spojeným s elektromotorom?

 

V hre English dvojka - nová krv máme výrok: Čierna nie je farba, čierna je pocit. Mám rada čiernu farbu aj keď s úsmevom na tvári.... Kia Niro sa mi hodí k osobnosti. Prvým dojmom pôsobila robustne, ale ten pocit bezpečnosti po nastúpení do auta je na mieste. Modernejší dizajn, ktorý sa preniesol do kabíny pôsobil luxusne. Uau, má to nielen vyhrievanie sedadiel, ale aj volantu. To ja nemám...na zimu je to super vychytávka, nemusíš držať ten ľadový volant, alebo šoférovať v rukaviciach. Pohodlné sedenie na širokých sedadlách a výhľad ako z autobusu mi vyhovoval. Všetko vo vnútri bol kvalitne vypracované a pôsobilo luxusom. Rýchlo som sa skamarátila so všetkými prístrojovými budíkmi a gombíkmi na palubovke, ktoré sú mi dosť známe z mojej Kie. Naozaj je tu veľa priestoru, aj do kufra by som sa celá zmestila, takže jednoznačne je to rodinné auto. Kúpia si ho aj kvôli úspore, lebo udávaná spotreba niečo cez 5 l/100km je výborný údaj pre tých, ktorí veľa najazdia po meste a to nehovorím, že takých áut treba viac aj z hľadiska ekológie.V podstate sedím prvýkrát v hybride a prekvapil ma tichosťou, ale aj zrýchlením... Naozaj v budúcnosti ak by som zostala pri tejto značke, s ktorou som spokojná, tak nevylučujem kúpu práve hybridnej Kie Niro, ktorá mi priestorovo vyhovuje, keďže v aute naozaj nosím všetko.

 

Text a foto: Alena Chorvátová

 

 

Späť

Kontakt

Alena Chorvátová

+421905 992 998

© Alena Chorvátová 2011 Všetky práva vyhradené.

Webnode