Kia je partnerom umeleckého festivalu Pohoda

04.07.2023 09:25

  • Značka Kia, pre ktorú je hudba inšpiráciou bude tento rok na festivale Pohoda a pre návštevníkov si pripravila kreatívnu zónu s názvom „Generátor inšpirácie“

  • V spolupráci so Slovenskou národnou galériou Kia pripravila aktivity nabité umením

  • Program v kreatívnej zóne Kia bude spestrený tvorbou artwall puzzle a v chill-out zóne nabijete nielen seba, ale aj mobil z elektromobilov Kia


Značka Kia bude tento rok partnerom umeleckého festivalu Pohoda, ktorý sa koná už tradične 5.- 8. júla na trenčianskom Letisku. „Pohodu sa snažíme robiť s rovnakým prístupom, ako keď pozývate niekoho k sebe domov na návštevu. Chcete, aby sa u vás cítil dobre. Veríme, že tento prístup naši návštevníci cítia. My môžeme s určitosťou povedať, že sú to úžasní hostia. Vytvárajú tú najlepšiu atmosféru, akú na festivalovej scéne poznáme“, povedal Michal Kaščák, CEO Pohoda festival.

 

Kia si pre návštevníkov tohtoročného festivalu Pohoda pripravila kreatívnu zónu nabitú umením s názvom „Generátor inšpirácie“, čím upriamuje pozornosť na svoje partnerstvo so Slovenskou národnou galériou (SNG). Kia vďaka spolupráci so SNG prinesie na festival množstvo inšpiratívnych aktivít a rôzne formy zážitku. Súčasťou programu budú workshopy vedené lektormi zo SNG, ktoré vtiahnu publikum priamo do procesu tvorby a predstavia príklady konkrétnych možností inšpirácie kreatívnym a otvoreným spôsobom uvažovania. 

 

Generátor inšpirácie“ je nielen názov kreatívneho stanu Kia na Pohode, ale najmä názov spoločného projektu, ktorý prezentuje formát spolupráce Kia a SNG, nakoľko pod pojmom Generátor inšpirácie je označený kreatívny box s rôznymi výtvarnými materiálmi, nástrojmi, ale aj tvorivými námetmi. Projekt Generátor inšpirácie sa minulý rok v rámci jeho pilotného uvedenia tešil veľkému úspechu, keďže obohatil hodiny výtvarnej výchovy približne 1 600 deťom zo 60 škôl. Tieto kreatívne sady mali pomôcť učiteľom a učiteľkám vzbudiť kreativitu a výtvarné uvažovanie žiakov a žiačok. Projekt Generátor inšpirácie si budú môcť návštevníci festivalu Pohoda zažiť v piatok na workshope kyanotypie. V sobotu sa workshop viac zameria na súčasné uvažovanie v procese dizajnovania, nakoľko workshop predstaví potenciál využívania technológií v kreatívnom procese.

 

Okrem kreatívnych workshopov sa budú v stane „Generátor inšpirácie“ organizovať dva živé rozhovory v rámci nahrávania podcastu SNG. V piatok sa bude kurátorka SNG, Eva Kotláriková rozprávať s Barborou Tribulovou, vedúcou Oddelenia galerijnej pedagogiky SNG a Radovanom Pokojným, Marketing General Managerom Kia Sales Slovakia na tému spoluprác v duchu „zjednotenia protikladov“ (Opposites United), východísk a výsledkov spolupráce KIA a SNG. Témou sobotňajšieho rozhovoru s architektami Martinom Kusým mI. a Robertom Bakytom z ateliéru B.K.P.Š. bude rekonštrukcia bratislavskej SNG, projekt rekonštrukcie Galérie Ľudovíta Fullu v Ružomberku a ekologické metódy a stratégie v súčasnej architektúre. 

 

Zóna „Generátor inšpirácie" bude obohatená aj o ďalšie príjemné aktivity. Súčasťou zóny bude nadrozmerná kreatívna stena s artwall color puzzle obrázkom modelu Kia EV6, ktorý spoločne návštevníci vyfarbia. Zároveň bude odprezentovaná nová dizajnová filozofia značky Kia „Zjednotenie protikladov“ (Opposites United) pomocou tematickej steny a panoramatických fotiek. Návštevníci sa môžu zapojiť do súťaží o dizajnové tričká alebo načerpať sily v oddychovej chill-out zóne, kde budú mať možnosť nabiť nielen seba, ale aj svoj mobil prostredníctvom plne elektrických modelov Kia EV6 a Kia Niro EV a ich jedinečnej technológie V2L ( V2L = napájanie externých spotrebičov z vozidla). Vozidlá sú schopné dodávať elektrický výkon až 3,6 kW, takže skvele poslúžia ako pomocník pri nabíjaní telefónu na festivale Pohoda.

 

Kia a SNG pozývajú všetkých návštevníkov Pohody do kreatívnej zóny „Generátor inšpirácie“, aby sa prišli inšpirovať workshopmi ako aj podnetnými rozhovormi a nabiť umením. 

 

 

Späť

Kontakt

Alena Chorvátová

+421905 992 998

© Alena Chorvátová 2011 Všetky práva vyhradené.

Webnode