Každý správny gazda vlastní motor Mazda...

05.11.2022 18:19

O hercovi Ladislavovi Ladomirjakovi sme sa dozvedeli veľa zaujímavostí ako aj o natáčaní druhej série seriálu Hranica a o svojej hudobnej kapele Rusnacks, s ktorou plánuje ísť potešiť amerických slovákov. Okrem toho, prezradil, že berie pekné stopárky a je fanúšik značky Mazda, pretože doma vlastní dve autá tejto značky. Do tretice si vyskúšal Mazdu 2 a jeho dojmy si môžete pozrieť vo videách. 

 

Hráš v seriáli Hranica a točíš už druhú sériu. V Prešove máš kapelu Rusnacks a možno onedlho svojou hudbou potešíte amerických slovákov. Tak držíme palce! Čo tak nejaké zážitky zo svojich ciest?

 

Mali sme koncert vo Svidníku a v Prešove som presadol do svojho auta a išiel som do Bratislavy. Nad ránom som prichádzal do Bratislavy, keď ma chytil mikrospánok. Síce ma prebralo, auto ma vrátilo naspäť pod kontrolu a udržalo v pruhu. Vďaka bezpečnostným systémom som sa vrátil do reality, ale radšej som zastavil na pumpe a presvedčil som sa, že som auto neoškrel o zvodidlá, a chvalabohu som tam nič nemal, veď som mal nové auto asi mesiac… 

 

Kedysi si za necelé dva roky najazdil okolo 80 tisíc kilometrov, ale teraz je to už oveľa menej ako si spomínal. Stalo sa ti, že si vzal nejakú bezradnú stopárku?! 

 

Stopárky som brával, pretože som aj ja v živote občas stopoval a chcel som to tým istým spôsobom nejako vrátiť. Zastavil som peknej babe a opýtal som sa jej, či sa nebojí stopovať, lebo sú rôzni ľudia, ale vraj sa nebojí., tak som ju vzal, kam chcela. Potom sme s priateľkou zastavili takej milej pani s klobúčikom v nóbl šatách v dedinke medzi Košicami a Prešovom. Nešťastná nám prezradila, že jej utiekol autobus a ponáhľa sa do Prešova, tak sme ju vzali a celá šťastná sa nám poďakovala. 

 

Viem o tebe, že máš stále sen si raz kúpiť veľkú motorku. Aké to bolo v dobe, keď si si robil vodičák práve na motorku?

 

Ako 15-ročný chalanisko som si urobil vodičák na malú motorku a v autoškole mi inštruktor ponúkol jazdiť na Jawe 350, čo som neodmietol. Ledva som špičkami dočiahol na zem, rozbehol som sa a pomedzi kuželky som si jazdil jedna radosť. Nechoď viac ako rýchlosťou 40 km/h a ja som si to veselo obiehal v šesdesiatke! Prišli skúšky a zrazu som mal jazdiť na menšej motorke, čo mi síce nerobilo problém, ale vôbec som na nej nejazdil. Na skúšky prišli policajti, ale jazdy som urobil nie na ceste, ale na parkovisku, pretože to tak vtedy bolo. Aj som mal na motorku našporené, ale nakoniec som si ju nekúpil, ale raz ju určite budem mať!

 

Viem, že si mal stret so srnkou, ktorá prežila a autu sa nič nestalo. Naopak auto, ktoré do teba zozadu nabúralo, tak malo celý predok rozbitý. Čo sa tam vlastne stalo?

 

Bolo to v daždi, keď v Lipanoch do mňa zozadu nabúrala modrá škodovka. Prechádzal chodec, tak som zastavil a zrazu rana zozadu. Posunulo ma do križovatky a bolo mi do úsmevu, pretože som nešiel vôbec rýchlo. Črepy na zemi, ale nič som nemal ani škrabanec. Favorit odbočil do úzkej uličky, tak som išiel za ním, bol v strašnom stave. Dvere boli na aute otvorené a vraj nejakí chlapci odtiaľ vybehli preč a utekali. Zavolal som policajtov, všetko sme spísali a po polroku mi prišiel list, že si mám ísť vypýtať od dotyčných odškodné, ale neriešil som to a nechal to tak…

 

Ako si sa dostal k značke Mazda, na ktorej jazdíš?

 

Mal som odporúčanie na japonské autá, že sú spoľahlivé. A potreboval som ďaľšie auto do rodiny, tak som kúpil Mazdu 3 a s ňou som išiel na servisnú kontrolu, keď mi obchodák navrhol,  povoziť sa na Mazde 6 s 2,5 litrovým motorom a potom po pár mesiacoch som tú Mazdu 6 kúpil pre manželku. 

Aj boli nejaké pokuty s parkovaním?

 

Pracoval som v prešovskom rádiu a všimol som si mestských policajtov ako sa blížili k môjmu autu. Išiel som rýchlo preparkovať a našťastie som to stihol. Potom mi hovorili, či som si vedomý prečo prišli, tak som sa ospravedlnil. Mám v rádiu reláciu Celé zle.. dobré bolo, že ma poznali po hlase a ešte aj pochválili našu reláciu, že ju radi počúvajú. Tak som im povedal, aby na moje auto mi nedávali papuču. Naposledy som dostal tri pokuty a dve posledné behom mesiaca, takže musím spomaliť. Bolo to za rýchlosť a Stopku.

 

 

Text, fotky a video: Alena Chorvátová

 

Ako si sa dostal k značke Mazda, na ktorej jazdíš?

 

Mal som odporúčanie na japonské autá, že sú spoľahlivé. A k značke Mazda som sa dostal tak, že som predtým predal auto a kúpil som Mazdu 3, s ktorou som  išiel na servisnú kontrolu. Vyčkával som, kým mi vrátia auto zo servisu a obchodák mi navrhol, aby som si zajazil na dvojlitrovej benzínovej Mazde 6. A tak som ju kúpil, veď partnerka tiež potrebuje auto. :)

( Tu by som to zmenil ze som potreboval dalsie auto do rodiny tak som kupil mazdu 3 a s nou som isiel na servisnu kontrolu ked mi obchodak navrhol sa povoziť na mazda 6 s 2,5 L motorom a potom po par mesiacoch som predal skodovku a kupil mazda 6 pre manželku)

 

Späť

Kontakt

Alena Chorvátová

+421905 992 998

© Alena Chorvátová 2011 Všetky práva vyhradené.

Webnode