Karamelka

26.07.2015 10:58

Temperamentná, vtipná moderátorka rádia Europa 2 - Dominika Dadíková si zmlsla na „karamelke“, má rada vietor vo vlasoch a prezradila ako sa jej darí rozdávať pozitívnu energiu na svojich cestách

Začínala si v regionálnom rádiu MAX, neskôr v regionálnej televízii ako redaktorka spravodajstva. Prečo ťa natrvalo nezlákala televízia, keď svojim výzorom tam patríš?

Počas prváku na výške som sa prihlásila na kasting do rádia a nejaký čas som tam robila. Posledné dva roky do skončenia výšky som už bola v Bratislave a pracovala v celoplošnom rádiu Europa 2. Nejaký čas som pracovala aj v markízáckom Teleráne, ale nemohla som to robiť naraz. Vyhrala moja srdcovka – rádio! Priznám, že som aj lenivá, lebo v Teleráne sa treba líčiť a v rádiu ma nikto nevidí a to je výhoda. Sme super kolektív ako rodina! V rannej šou robím denne tri hodiny a napriek tomu sme stále v kontakte. Okrem práce v rádiu mám aj rôzne moderovačky po celom Slovensku.

Si také slniečko, ktoré sa stále smeje a vysiela veľa pozitívnej energie okolo seba. Stane sa, že cítiš občas aj zlú energiu?

Pri moderovačkách sa stane, že niekto vyšle negatívnu energiu a vtedy to musím   spracovať, vytvoriť si takú bublinu okolo seba. Vďaka tomu, že som pozitívny človek, tak väčšinou to čo vysielam, rada aj dostávam. To ma nabíja a som spokojná.V živote to vždy tak nie je. Ak mám povedať pravdu, tak s obyčajnými ľuďmi sa mi robí najlepšie. Eventy s rodinami, deťmi, športovcami.

Pochádzaš  z Boroviec od Piešťan a tým, že si sa rozbehla na štúdia a za pracovnými povinnosťami do iných miest Slovenska, tak si si musela urobiť vodičák. Začínala si na akom aute?

Skúšala som jazdiť už od strednej školy na škodovke a teraz jazdím na Kia Rio. Zatiaľ mi to stačí a časom sa uvidí. Dobre sa mi parkuje s menším autom.

Máš parkovacie senzory alebo si tak zručná vodička?

Senzory mám, ale parkovať viem aj bez nich. Myslím, že na ženu jazdím dobre, aj keď ako každá žena mám občas blonďavé chvíľky, ale inak aj naši chalani hovoria, že na ženu som v pohode vodička. Ak sa ich opýtam po polhodine, či sa so mnou boja, tak mi odpovedia, že si ani nevšimli, že je žena za volantom. To je pre mňa pocta. 

Tvoje meno policajti asi veľmi nepoznajú, ale snáď na tvoj hlas si môžu niektorí spomenúť. Za aký priestupok ťa zvyknú zastaviť, ak sú v tvojej blízkosti?

Ak ma náhoddou spoznajú, tak sa ma opýtajú či ich nahlásim do rádia, ale inak sú milí. U mňa je problém rýchlosť, ale podarilo sa mi párkrát vyriešiť priestupok dohovorom. Nejdem na nich typu blondínky s veľkým výstrihom, to už vôbec nie, ale predsa raz som dostala pozvanie na kávu. Nevyužila som to napriek tomu, že pokuta nebola.

Aké sme my ženy vodičky, keď veľa mužov na nás nadáva?

Sme multifunkčné a fakt dokážeme všetko! To im asi vadí. Mnohé ženy za volantom sú dosť podceňované, ale ak sa potom nejaká dobrá vodička vydarí a tromfne chlapov, tak to mnohí ťažko zvládajú. Poznám mnohých chlapov, ktorí jazdia oveľa horšie ako my ženy.

Čo prevláda v tvojom aute viac, zvuk motora alebo hudba z rádia?

Hudbu z rádia Európa 2! Počúvam aj cédečka, hlavne československú muziku, pretože zahraničnej hudby mám v práci dosť, tak to kompenzujem v aute. Mnohé cédečka mám s osobným venovaním.

Čo určite nerobíš v aute a na čo si naopak potrpíš?

V hlave mám, že  nesmiem telefonovať za volantom a preto vypínam zvuk na mobile.

Nemaľujem sa za volantom, ale rada papám a potom vytriasam omrvinky. Potrpím si, aby som auto mala vnútri čisté, aj keď zvonku ho nemám vždy umyté.

Zvykneš počas dovoleniek sadnúť za volant alebo si radšej uživaš cestu ako spolujazdec?

Ak cestujeme na dovolenku, tak šoférujem alebo spím. Neviem nikoho baviť za volantom, lebo ja v tom momente na sedadle spolujazdca zaspím. Tým, že vysielam rannú šou, tak sa mi chce permanentne spať. Mám spánkový deficit! Pamätám si však, že som nezaspala v Benátkach, tak som si to okolie veľmi užívala. Aj keď tam sa chodí viacmenej na pešáka.

Máš pocit, že agresivita slovenských vodičov je mnohokrát neúnosná tak, že máš chuť mnohých vyfackať?

V Bratislave som bola dosť prekvapená z mnohých šoférov ako jazdia a štýlu som sa musela prispôsobiť. V jednej situácii som sa neovládla a musela som ukázať fuckera, pretože to bolo neúnosné. Ohrozovali ma, to som si nenechala a ešte sa pohoršovali, že žena za volantom. Neznášam šoférov, ktorí na diaľnici jazdia v strednom pruhu. Nechápu, že majú byť v tom treťom napravo a ani nemajú páru o tom, že môžu byť pokutovaní v sume 60 eur.

Dominika a motorky sa majú radi?

Jazdila som na skútri do školy a mala som aj motorkársku výstroj.  Ten pocit, že mám vietor vo vlasoch, tak na to si veľmi dobre pamätám. Nikdy som sa nebála rýchlosti, ani v aute ani na motorke. Ak so mnou niekto sedí v aute, tak som vtedy najbezpečnejší vodič pod slnkom.

Zažila si exotickú dovolenku, na ktorú nikdy nezabudneš?

Thajsko bola moja zatiaľ najlepšia dovolenka. Kúpili sme si len letenky a premiestňovali sme sa na ostrovy loďou. Dokonca sme to mali lacnejšie ako keby sme si zaplatili poznávací zajazd. Z ostrovov sa mi najviac páčil Phi phi. Zaujímavá dovolenka bola na Sri Lanke. Na autách mali odpilované strechy, jazdili na tuk tukoch a cesty boli poľné a hrozné. Mali štyri pruhy a taký bordel na cestách, že to som nikde nevidela. Kto viac trúbil a bol drzý, tak išiel plynule, ak nie, tak si aj polhodinu čakal na kruháči.

Dnes je doba, že rodiny majú viac áut. Je to potrebné alebo stačí jedno auto v rodine?

Poznám v dnešnej dobe rodiny, kde má vodičák len manžel a myslím si, že je to veľmi náročné, keď je to len na jednom človeku. To nie je luxus, ale v dnešnej dobe už nutnosť, aby obaja mali auto. Nie sme v dobe stredoveku. Neviem si predstaviť, že by som nemala vodičák a pri mojej práci, keď moderujem po celom Slovensku je nemožné nemať vodičák.

Viem o tebe, že si čerstvo absolvovala tandemový zoskok s padákom. Aké boli tvoje pocity? Zopakovala by si si to ešte raz?

Po tandemovom zoskoku som túžila už dlhšie, ale nikdy som nenabrala odvahu. Dostala som to však ako vianočný darček, musela som počkať kým sa mi po úraze dá dokopy lebka a konečne som to mohla zažiť na vlastnej koži. Čakala som, že budem viac vyvádzať. Ale bola som len o niečo tichšia ako pred popravou.Tie prvé sekundy po výskoku sú neopísateľné! Lapala som po dychu, a to doslovne. To neviem popísať, to musíte zažiť. Ten adrenalín, slzy, sople a sliny po celej tvári haha Pokojne by som si to zopakovala, ale myslím, že už by to nebol taký zážitok ako prvýkrát.. mne sa často sníva, že lietam, len tak rozprestriem ruky a ide to. Takže toto bol splnený sen! Jednoznačne choďte do toho!

Určite mi dáš za pravdu, že „karamelová“ farba modelu Hyundai i30 Turbo je netradične pekná. Čo všetko sa ti na tomto modeli páčilo?

Ako každá baba aj ja idem po farbe! A táto karamelka je jedna z mojich obľúbených farieb. Po nastúpení do i30-tky sa mi páčila vôňa novoty, to milujem. Bezkľúčové štartovanie šetrí čas každej žene, ktorá v kabelke nosí ix vecí a kým sa dopátra, ktoré kľúče sú k autu, tak to trvá dosť dlho. Vkusné športové doplnky v interiéri, sedačky v červeno-čiernej kombinácii boli veľmi pohodlné. Zaujali ma rôzne vychytávky ako je poloautomatická brzda a jedným prstom ju môžem ovládať, nemusím žiadne svaly napínať. Moja slabosť na takýto typ auta je na mieste. Mám rada jednoduchosť a palubná doska je v tom absolútne vyvažená a modré podsvietenie mi vyhovovalo, lebo modrá farba je moja obľúbená. Navigácia, cúvacia kamera sú ďaľším pozitívnym bonusom pre každú ženu. K tomu všetkému som počúvala Europu 2 s výborným sound systémom. Radilo sa hladko, tichý benzínový motor bol silný a ukázal pazúriky, keď bolo treba. Viem si predstaviť, keby som mala bábätko v aute, tak mi i30 pride family friendly. Otestovala som si priestor v kufri, tak viem, že kočík by som tam dala. Hyundai i30 Turbo si viem predstaviť ako darčej k mojej blížiacej sa tridsiatke!

Text: Alena Chorvátová

Foto: autorka

Späť

Kontakt

Alena Chorvátová

+421905 992 998

© Alena Chorvátová 2011 Všetky práva vyhradené.

Webnode