"Jazdím ako inak, na vozidle ŠKODA. Na cestách mi spoločnosť robí Superb, v prevedení SportLine"

10.12.2016 12:45

Riaditeľ spoločnosti IMPA Bratislava, pán Ing. Jozef Suroviak bol vyspovedaný šéfredaktorkou Alenou Chorvátovou pre magazín Auto a žena
 
Už je to dobre vyše dvoch rokov odkedy spoločnosť IMPA Bratislava otvorila prvý moderný showroom ŠKODA v novom dizajne značky na Slovensku a čitateľov by zaujímalo, čo všetko ste za ten čas stihli a aké novinky teraz na zimu chystáte?
Áno, máte pravdu. Značka ŠKODA zahájila vynovenie predajných a servisných miest súbežne s najväčšou modelovou ofenzívou vo svojej histórii. Nové showroomy ponúkajú zákazníkom priestrannosť, komfort a pohodlie v štýle hlavnej myšlienky stratégie značky ŠKODA, ktorou je osobný kontakt so zákazníkom. Našim veľkým plusom je, že to čo my ponúkame ako samozrejmosť, je inde často krát služba za príplatok, prípadne dodávateľ potrebnú službu nedokáže dodať vôbec. Vo veľkej miere sme sa za posledný rok posunuli  v oblasti online. Zákazníci majú k dispozícii množstvo online služieb, vďaka ktorým sa jednoducho a pohodlne môžu objednať či už na bežný servis, pneuservis, testovaciu jazdu na vybranom novom vozidle. Dnes už je samozrejmosťou aj online  IMPA eshop s ponukou doplnkov a príslušenstva značiek Škoda ,VW, Audi. Vďaka naozaj širokému portfóliu našich služieb si udržujeme dôveru našich zákazníkov, či už flotilových alebo retailových.
Nové SUV vozidlo KODIAQ uvádza ŠKODA na trh ako horúcu novinku. Čakáte, že bude veľký dopyt po tomto modeli?
S modelom ŠKODA Kodiaq štartuje automobilka ofenzívu v kategórii SUV. Na náš trh vstúpi s tým najlepším, čo značka ponúka – s atraktívnym dizajnom, mimoriadnou ponukou priestoru, praktickými riešeniami a inovatívnymi technológiami, ktoré sú známe z vyšších automobilových tried. So službami ŠKODA Connect bude zároveň prvým plne online modelom značky ŠKODA. Aj napriek tomu, že prvé vozidlá tohto modelu nám do showroomov prídu až v marci 2017, objednávky už prijímame a dopyt zákazníkov nasvedčuje tomu, že o vozidlo je záujem už teraz.

Myslíte, že zverejnenou cenou od 21 690 eur by sa mohol predávať lepšie oproti konkurencii?
Nedá sa začať inak ako s rekordom vo veľkosti batožinového priestoru v triede, Kodiaq prevezie až sedem ľudí a je to technicky najlepšia ŠKODA na trhu. Konkurencia dostala naozaj silného súpera. Môj osobný názor je, že cenu tohto modelu nastavila značka ŠKODA naozaj veľmi prijateľne,  úmerne k tomu, čo všetko vozidlo ponúka vo svojom prevedení a výbave. Nová ŠKODA Kodiaq bude k dispozícii s predĺženou zárukou na 5 rokov alebo do 100 000 km, v cene vozidla.

Pán riaditeľ, určite denne jazdíte veľa kilometrov a aký typ vozidla vám robí spoločnosť na vašich cestách... dúfam, že už máte prezuté pneumatiky, lebo mnohí vodiči nemajú stále čas na prezutie. Čo by ste im odkázal?
Jazdím ako inak, na vozidle ŠKODA. Na cestách mi spoločnosť robí Superb, v prevedení SportLine. A či mám prezuté? Áno, už pár týždňov. Mnohí vodiči si neuvedomujú, že pneumatiky sú “jediným” kontaktným miestom, ktoré drží vozidlo na vozovke. Preto treba venovať naozaj náležitú  pozornosť pneumatikám. Či už kontrole tlaku a ich dohusteniu pri výrazných zmenách vonkajšej teploty a samozrejme nepodceňovať prezutie na zimné pneu pri dlhodobo nízkych teplotách.
Čo vás vie v Bratislave poriadne vytočiť v cestnej premávke? /Vodiči, kolóny alebo nedostatok parkovacích miest/
Moja každodenná ranná cesta do práce vedie z Marianky do Petržalky. Akoby sa už stali pravidlom ranné kolóny, ktoré sú častokrát nespôsobené ničím. Ak aj je pri ceste v odstavnom pruhu nejaké vozidlo, vodiči sú zvedaví, spomaľujú a tým sa zbytočne vytvárajú kolóny. Bratislava je prehustená, keďže už začínajú byť štandardom dve a viac vozidiel v jednej rodine. A to sa samozrejme musí automaticky odzrkadliť aj na hustote premávky aj na nedostatku parkovacích miest, ale som optimista, takže ma len tak niečo na ceste nerozhádže.

 

Kde v iných krajinách sa vám páčil dopravný systém a prečo?
Našou rodinnou tradíciou je každé leto návšteva Chorvátska. Chorvátske diaľnice sú jedny z najlepších v Európe, aj keď zatiaľ nespájajú celú krajinu. Po dlhoročných skúsenostiach už vieme, kedy vyraziť na cesty, aby sme sa vyhli zápcham, takže cestu si vieme užiť. Aj keď v Chorvátsku ešte nemajú euro, ale vyžadujú ich menu, mýtnice sú jediné miesta, kde sa dá platiť aj eurami. A výhodou je aj platba kartou.
Ako je to s pokutami u vás a za čo ich najčastejšie dostávate?
Hm, keď jazdíte na dobrom a silnom aute, láka vás to k rýchlej jazde. To je aj moja jediná neresť za volantom. Avšak rýchlejšie jazdím iba na úsekoch, kde je to prípustné a bezpečné. Nikdy neriskujem a vyhýbam sa zbytočne nebezpečným situáciám za volantom.

Mali ste už vážnu dopravnú nehodu?
Som vďačný za to, že som doteraz nemal žiadnu vážnu dopravnú nehodu. Snažím sa byť pozorným šoférom a robiť všetko preto, aby som sa dopravným nehodám vyhol aj v budúcnosti, keďže sa mi to doteraz podarilo.

 

Čo iné okrem auta ste jazdili?
Pochádzam z dedinky Pribiš na Orave. Jednou z výhod, keď vyrastáte na vidieku, je aj možnosť naozaj neopakovateľných zážitkov. Pre mňa jedným z nich, ktorý mi zostane na celý život, bola možnosť jazdiť na traktore a šoférovať ho. Ostatné dopravné prostriedky, ako je motorka či štvorkolka, nepovažujem za také adrenalínové, ako bol a zostane pre mňa traktor.

A keďže najviac naše čitateľky čítajú tieto top rozhovory, čo by ste im poradili, čo majú a naopak nemajú robiť za volantom?
Vo všeobecnosti platí, že ženy jazdia pomalšie a sú opatrnejšie vodičky ako muži, ale tak ako vo všetkom, aj tu samozrejme existujú výnimky. Jediné, čo by som im asi poradil je, aby pri „zipsovaní“, a pripájaní sa z viacerých pruhov do jedného, boli viac akčnejšie a nebáli sa plynule posúvať. My muži ich určite pustíme :- )
www.impa.sk

Text: Alena Chorvátová

Foto: Impa

Späť

Kontakt

Alena Chorvátová

+421905 992 998

© Alena Chorvátová 2011 Všetky práva vyhradené.

Webnode