Jazdila som rely

14.09.2014 20:37

Moderátorka a držiteľka šiestich OTOV Lenka Čviriková-Hriadelová a obľúbenkyňa väčších áut si vyskúšala – Peugeot 5008

Ste predovšetkým športová moderátorka televízie JOJ ako vás všetci poznáme, ale prezraďte nám v akých projektoch vás diváci môžu ešte vidieť?

Som nejaký čas aj moderátorka dobrého rána a robím Varí vám to s Vladom Voštinárom v našej Jojke. Mám viac projektov  ako je aj telefonická súťaž a iné. Tento rok som nebola ani na dovolenke, pretože som veľmi pracovne vyťažená.

Šport je u vás v rodine asi na prvom mieste alebo sa mýlim?

Sme športovo založení teoreticky aj prakticky. Doma sa nikdy nehádame, čo budeme pozerať, je to jednoznačne šport napriek tomu, že máme 5 televízorov.

Máte muža futbalistu a hrával aj v zahraničných futbalových kluboch. Jazdili ste za ním často?

Veľa som za manželom jazdila na sever  Poľska, keď prestúpil do KP Lechia Gdansk. Asi rok a pól som každých sedem dní sama najazdila okolo 1000 km tam a späť. Poliaci nemali vtedy žiadne diaľnice. S manželom sa tam chystáme na finále UEFY. Uvidíme či pôjdeme autom alebo lietadlom. Chcela by som si porovnať tie cesty.  Do Rumunska som za ním jazdila asi trištvrte roka, ale to bolo len 8 hodín. Takže mám veľa odjazdených kilometrov aj skúseností .

Vzhľadom na veľké množstvo kilometrov, ktoré ste najazdili, tak vás to ešte vždy baví a uspokojuje?

Baví ma šoférovanie, vždy som k tomu mala vzťah, pretože som dosť technický typ. Už v 15-tich som mala vodičák na malú motorku. Som taký chalan! Šoférovanie je moje hobby, ale nesmie toho byť veľa. Jeden čas som sa toho prejedla. Teraz som zase v poho. Na dovolenky najradšej chodíme lietadlom.

Je pravda, že ste mali možnosť vyskúšať si rely tak ako váš kolega Ľuboš Sarnovský?

Áno, chvíľu som jazdila rely s Andrejom Ivančom ako kopilot. Bavilo ma to, ale potom  sme si s Ľubošom Sarnovským povedali, že stačilo keď jeden z našich kolegov sa zabil na rely. Rodina má prednosť a nebudeme riskovať.

Ste mediálne známa osobnosť, tým ste sa k jazdeniu rely dostali?

Raz som sa pre média vyjadrila, že by som si chcela poriadne zajazdiť, ale na normálnych cestách sa to nedá, tak som chcela vyskúšať rely. Andrej sa mi ozval a vznikla spolupráca. Hodil ma do toho kolotoča a hneď sme aj vyhrali ako zmiešaná posádka. Pre mňa šok, ale bolo to milé.

Je náročnejšie držať itinerár ako jazdiť?

Kopilot má ešte náročnejšiu prácu ako pilot. Presne navigovať podľa itinerára, nepomýliť sa. Raz mi padli všetky papiere, ktoré som musela zbierať, išlo o sekundy.

Stretávate sa na ceste s netolerantnými vodičmi?

Žena ak niektorých vodičov ide predbiehať, tak ju začnú blokovať, lebo to akosi nezvládajú. To je diskriminácia! Inak mám zásadu, že nikdy nie som na hlavnej, vždy môže niekto vybehnúť.

Máte vtipnú príhodu, ktorú radi občas spomínate?

V Madarsku na pumpe ma pozdravili „kézi čokolom“ a ja som odpovedala, že kézit! Môj muž hurónsky rehot a preložil mi to. Ruky bozkávam a ja som odpovedala, že „ruky.“ Bola veľká zábava s mojím dodatkom, však ruky a nie nohy!

Lenka, zajazdili ste si na novom dvojlitrovom dieseli modelu Peugeot 5008. Zaujal vás tento model sedemmiestneho auta?

Určite áno, lebo aj naša rodina jazdí na sedemmiestom Nissane Pathfinderi. 5008-čka je rodinné auto a my také máme radi, lebo sme zvyknutí na veľký priestor a v Peugeote určite je. Druhý rad sedadiel je posuvný a sklápateľný a tak priestor sa naozaj zväčší. Páči sa mi bezpečnostné zrkadielko, ktorým, môžem vzadu sledovať deti, či sú v poriadku. Panoramatická strecha je super, presvetlí interiér. Sedí sa v pohode a automatická prevodovka je pre toto auto je ako stvorená. Na modernej palubovke je  veľa funkcií, s ktorými sa zžije každá praktická žena a nemá s tým problém. Motor bol tichý a živý, na tú krátku trasu veľmi dobre reagoval. Viem si ho predstaviť, že na diaľnici je ako doma. Je to komfortné rodinné, ale zároveň ženské auto, ktoré mi sadlo.  

Text: Alena Chorvátová

Foto: autorka

Späť

Kontakt

Alena Chorvátová

+421905 992 998

© Alena Chorvátová 2011 Všetky práva vyhradené.

Webnode