Jazdila som na Vetrieske...

03.05.2011 10:03

Známa moderátorka a herečka Bibiana Ondrejková otestovala pre nás novú Kiu ´ceed.


Kde ste pôsobili po ukončení Hudobno-dramatického konzervatória? 
Hrala som v rôznych divadlách, v rádiu a v televízii. V STV už desať rokov moderujem program Família. Dabujem známe herečky ako je Julia Roberts. Bola som aj hlasom Phoebe z televízneho seriálu Priatelia a Lynette zo Zúfalých manželiek.  Momentálne som na voľnej nohe.


Ste aj autorkou rozprávkovej knižky o dievčinke Julke?

Napísala som túto knižku, ktorá nenásilne poukazuje na bežné problémy detí a ich rodičov. Rozprávky sú s obrázkami. Sú veselé, vtipné, ale aj výchovné.


Nechýba vám divadlo?
Po divadle mám asi najväčší absťák. Absolvovala som v lete česko-slovenskú šnúru  Shakespearovskych letných dní. Hrala som v hre Sen noci svätojánskej. Boli sme tam dvaja noví herci a celkom dobre sme sa zžili s kolektívom. Malo to úspech.


Dajú sa vaše pracovné povinnosti skĺbiť s tými materskými?

Áno. Päťročná Bibiana už ide do predškolskej dochádzky a trojročná Grétka je škôlkárka.  Ak by bol nejaký problém, tak je vždy riešiteľný, pretože neďaleko nás býva moja mama. A mám auto, takže sa to všetko zvláda pomerne dobre.


Na akej značke jazdí Bibiana Ondrejková?

Na tmavomodrej Audine, ktorú som zdedila po mužovi. Predtým som mala červený Renault Scénic, s ktorým som bola veľmi spokojná. Dievčatá chvíľu protestovali kvôli farbe, ale nakoniec kapitulovali. Nezabudla som ani na prvé auto, na ktorom som sa viezla. Otcov Moskvič a potom som mala Opel.


Aká ste vodička?
Dynamická, spoľahlivá, ale aj opatrná pri vození detí. Auto je môj pracovný nástroj, prostredie, kancelária, relaxačný kútik, ale aj kozmetický salónik, v ktorom sa maľujem. Väčšinou na červenej. Môj makeup závisí od počtu červených na križovatkách. Vôbec mi nevadia zácpy. Vtedy si púšťam hudbu a som rada so svojimi myšlienkami. Na dlhších trasách si rada zaspievam pri mojom väčšom množstve cédéčiek, ktoré vždy beriem so sebou. Chodím na spev a väčšinou sa pripravujem v aute.


Nadávate za volantom?

Nadávam. Ak mám detských pasažierov v aute, tak sa ovládam. Mnohých vodičov, keď vidím, čo robia za volantom, tak mi zoberú chuť šoférovať. Som dosť tolerantná, ale niektorým nezodpovedným vodičom by som  zobrala vodičák! Ak sa zdržím doma, tak sa hnevám sama na seba, že som odišla neskôr ako som plánovala.


Hneváte sa aj na policatov, keď vás zastavia?

Na policajtov sa hnevám, keď ma zastavujú za rýchlosť. Vtedy už nie som taká hrdinka a lepí mi. Policajti ma raz zastavili, keď som sa ponáhľala na pohreb. Smola bola, že ma už títo istí zastavili za rýchlosť .A pamätali si ma...


Zažili ste už v zimnom období šmyk?

Stalo sa mi už, že som dostala šmyk na diaľnici. Nešla som ani príliš rýchlo, ale bolo šmykľavo. Našťastie sa mi nič nestalo a ani autu. Chvíľu som sa bála, kým som ten strach prekonala a začala opäť jazdiť.


Na motorkách máte nejakú skúsenosť?
Na základnej škole som skúšala „Pioniera“, ale spadla som a tak som to už potom neskúšala. Možno štvorkolku by som si vyskúšala, ale môj kamarát mi to zatiaľ iba sľubuje! Tak dúfam, že nezabudne a tento môj sen sa zrealizuje. Spomínam si ešte na otcovu Vetriesku, ktorú mal služobne  a mňa ako malú si posadil na kolená a jazdili sme spolu. Doteraz mám z toho nezabudnuteľný zážitok!


Máte nejaký automobilový sen?
Páči sa mi tereniak. Príde mi to také sexi praktické a bezpečné auto. Dbám trošku na ekológiu, tak by som ešte prijala auto na slnečný pohon. Úplne vysnívané auto nemám.


Viezla ste sa na nejakom historickom veteráne?
Raz som išla s Marošom Kramárom na veteráne, ktoré mu požičal svokor. Dali sme si dole strechu a všetci si nás fotili. Cestou naspäť pršalo a Maroš zatiahol strechu. Dal mi do ruky špongie a musela som vypomáhať stieračom, aby sme nenarazili.


Stretli ste sa s mikrospánkom na diaľnici?
 Mikrospánok som zažila na trase BA – Brno. Našťastie bola prázdna diaľnica. Spontánne som prešla z pravého pruhu do ľavého. A zobudila som sa na to, že som prešla kolesom z cesty na štrk ku zvodidlám. Zastavil mi príjemný pán, ale už som jeho pomoc nepotrebovala...V budúcnosti viem, že keď som unavená, tak radšej zastavím.


Ako sa vám jazdilo na novej benzínovej Kii ´ceed 1,6?
 Myslela som, že nemám naštartované a veru bolo. Motor iba šepotal. Zvonku aj zvnútra sa mi Kia´ceed veľmi  páči. Na palubovke vidím všetko prehľadne.  Aj výhľad z auta je dobrý. Je tu množstvo priečinkov, čo ja neustále potrebujem. Vzadu je dostatok miesta aj pre troch pasažierov. Do kufra sa dá dať veľa vecí, dokonca aj ja som sa tam celá zmestila! Prekvapilo ma ľahké riadenie a svižná akcelerácia. Páči sa mi ta ISG prevodovka, ktorá je dosť neobyklá bežným vodičom. Na voľnobehu zastavím na križovatke a pri rozbiehaní stačí len trošku zatlačiť spojku a samé to naštartuje. Je to veľmi ekonomický a úsporný režim hlavne v meste, kde je veľa križovatiek. Kia´ceed je dynamické nielen pre ženy, ale hlavne pre rodinu . Dokonca aj tereniaky tejto značky mi viac pasujú k ženám ako mužom. Možno je to tým, že je Kia ženského rodu. (úsmev)


Text: Alena Chorvátová
Foto: autorka

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Späť

Kontakt

Alena Chorvátová

+421905 992 998

© Alena Chorvátová 2011 Všetky práva vyhradené.

Webnode