Január je za nami. Držíte sa ešte predsavzatí?

02.01.2023 16:50

Nový rok, nové ja. Aj s takýmto predsavzatím vstupujú mnohí do nového roka. S príchodom februára však toto nadšenie už aj opadá. V ktorom ste tíme? 

 

Niekto volí „suchý január“, počas ktorého neochutná ani kvapku prosecca, iní si sľubujú plnohodnotný osemhodinový spánok a sú aj takí, ktorí sa rozhodnú nadobro skoncovať so zlozvykom. Nech ste sa zaviazali k akémukoľvek predsavzatiu, pri každom platí: vyzbrojte sa optimizmom, nasaďte disciplínu a buďte trpezliví. Prečo? Pretože vytvorenie pozitívneho návyku trvá podľa odborníkov minimálne 21 dní. Dobrá správa je, že ak ste sa v januári nastavili na zmeny a poctivo ste ich dodržiavali, ste na najlepšej ceste zbaviť sa nesprávnych návykov úplne. 

Pozor na stres 

Ľahšie sa hovorí ako v praxi realizuje. Reč je o strese a o tom, ako mu dovolíme pôsobiť na zmeny, ktorými práve prechádzame. Vedeli ste, že stres je jedným z hlavných spúšťačov fajčenia? Práve s tým sa mnohí snažia skoncovať začiatkom nového roka. No ak chýba psychická pohoda, odvykanie od tohto návyku je oveľa náročnejšie. Stačí, ak sa cítite neisto, trápia vás problémy, alebo bojujete s nedostatkom spánku či s prepracovanosťou. Toto všetko môže vplývať na snahy fajčiara skoncovať so svojim zlozvykom. Pod  stresom totiž siaha po cigarete čoraz častejšie a v prípade abstinencie hrozí dokonca návrat k fajčeniu. 

 

Život bez dymu 

Nedarí sa vám skoncovať s fajčením? Neobviňujte sa, inak sa dostanete pod ešte väčší tlak. Veda prináša riešenie pre dospelých fajčiarov, ktorí nevedia, alebo ešte nie sú pripravení skončiť s klasickými cigaretami. Podľa vedeckých poznatkov je primárnou príčinou ochorení súvisiacich s fajčením proces horenia, pri ktorom sa uvoľňuje množstvo škodlivých látok a následné vdychovanie cigaretového dymu, ktorý je výsledkom horenia. V súčasnosti sú však na trhu už aj tzv. bezdymové zariadenia, ktoré tabak nespaľujú, ale len nahrievajú, čo z nich robí vhodnejšiu alternatívu ku klasickým cigaretám. Neprodukujú dym, ani nepríjemný cigaretový zápach, ktorý obťažuje nielen samotného dospelého fajčiara, ale aj jeho okolie. A aj keď najlepším riešením je skoncovať s týmto zlozvykom úplne, bezdymové zariadenia môžu byť vhodnou pomôckou, ako dať tomuto zlozvyku navždy zbohom.

 

 

Inovácie v bezdymových zariadeniach 

Zaujímajú vás najnovšie technológie? Ak ste dospelým fajčiarom, táto sa vám bude páčiť. Na trhu je najnovšia bezdymová novinka IQOS ILUMA, ktorá využíva prelomovú technológiu indukčného nahrievania tabaku SMARTCORE INDUCTION SYSTEMTM Pri tejto technológii dochádza k nahrievaniu zvnútra, vďaka čomu nie je potrebné čistenie zariadenia. V súčasnosti je novinka dostupná v troch prevedeniach - od prémiového zariadenia IQOS ILUMA PRIME, ktoré je charakteristické exkluzívnym otváracím puzdrom pripomínajúcim malé puzdro na okuliare, cez IQOS ILUMA s praktickým vyklápacím puzdrom, až po zariadenie IQOS ILUMA ONE, ktoré zvládne až dvadsať po sebe nasledujúcich použití na jedno nabitie. Dospelých fajčiarov, ktorí majú radí dizajnové kúsky, budú tiež zaujímať príjemné zemité farby a skutočne štýlový, nadčasový dizajn. 

 

Na záver však treba dodať, že ani bezdymové zariadenia IQOS nie sú bez rizika. Dodávajú nikotín, ktorý je návykový. Sú určené len pre dospelých, ktorí by inak pokračovali vo fajčení alebo užívaní iných nikotínových výrobkov.

 

Späť

Kontakt

Alena Chorvátová

+421905 992 998

© Alena Chorvátová 2011 Všetky práva vyhradené.

Webnode