Janko Hraško

14.04.2011 12:47

Moderátorka Telerána a Jemných melódii Adriana Poláková si zajazdila na mestskom a úspornom modeli  - Chevrolet Spark

 

Adriana, ako sa z Vás stala moderátorka?

Prešla som normálnym konkurzom v Markíze, kam som nastúpila rovno z materskej dovolenky. Už je to pomaly šesť rokov, čo moderujem Teleráno spolu s výborným kolegom Darom Richterom.  

Čo vo vašom živote znamená auto?

Som žena, ktorá využíva praktické veci a jednou z nich je aj auto. Bez auta si neviem svoj život predstaviť, akoby som zvládala deti, ich školu, krúžky a samozrejme svoju  prácu. Vyrastala som v Malinove a každodenné dochádzanie za prácou mi jednoducho auto uľahčuje.

 

Na akom aute ste „naberali“ jazdné skúsenosti? 

Opel Corsa. Ideálne do mesta, tak ako testovaný Chevrolet  Spark. Z autoškoly som vhupla rovno do Corsičky a začala som jazdiť v meste. Tak som zabsolvovala aj Vysokú školu, kým som neskôr od otca nedostala Škodu Octaviu a neskôr Mercedes ML.

Ako ste na tom, čo sa týka technickej stránky?

Netuším nič o objeme valcov alebo koľko má ktoré auto „koní. Sledujem si na prístrojovej  doske, aby som nemala prázdnu nádrž a hlavne vedela naštartovať. A keď zbadám nejaký nápis, ktorý ma informuje, že niečo nie je v poriadku, tak utekám do servisu.

 

Akoby ste sa charakterizovali ako šoférka?

Chválitebná, taká na dvojku . Viem, že dokážem odšoférovať aj väčšie vzdialenosti. Moderovala som akcie v Žiline, v Banskej Bystrici a inde po Slovensku. Pri šoférovaní rada sledujem krajinu a pozorujem domy. Rozmýšľam, ako tam asi ľudia žijú a aké majú životné príbehy. 

Akú hudbu počúvate za volantom?

Mám rada rýchlu, sviežu hudbu a potom tak aj jazdím. Ak si zapnem jemné melódie, tak idem pomalšie. Hudba na mňa neuveriteľne vplýva. 

 

Ste poriadkumilovná?

Poriadkumilovná? Ako náhle vyjdem z umyvárky a dvakrát odveziem deti, tak je auto opäť špinavé. Nedokážem mať pri dvoch deťoch poriadok. Neviem to.

 

Za aké dopravné priestupky najčastejšie zvyknete platiť

Policajti ma našťastie dlho nezastavili. Pravda je taká, že raz ma zastavili o piatej ráno pri Krematóriu. Na Stopke som úplne nezastavila a stálo ma to pokutu  päťsto korún. Chcela som sa  zjednať, ale nedalo sa. Boli prekvapení, že mi nemali ako vydat z päťtisicky. To bola posledná, ktorú som mala ten mesiac, ale musela som ju rozmenit.:-(  

Za rýchlosť neplatím. Mam šťastie, že ma nezastavia, ale zbytočne neriskujem. 

 

Čo priam z duše nenávidite, čo robia šoféri?

Niektorí šoféri stiahnu okno a vyhadzujú von z okna odpadky. Vtedy mám chuť to do nich napáliť. Z toho ma ide šľak trafiť.

 

Podarilo sa vám dať auto na „strechu“?

Áno. Jedno auto som prevrátila na strechu. Nešťastne som sa šmykala na klzkej ceste, ale poriadne som sa držala volantu, až kým som sa nedošmýkala. Čakala som kedy to skonči. V pokoji som vystúpila a auto išlo do šrotu. 

 

Ako sa vám riadil nový benzínový model Chevrolet Spark 1,2 LT?

Prvýkrát sedím v tejto značke a páči sa mi. Po dlhšom čase som dokázala jazdiťs manuálnou prevodovkou, keďže som už dlhšie zvyknutá len na automat, ale neskákala som. Spark je autíčko do mesta, hlavne kvôli rozmerom. Ja s tým mojím veľkým „koňom“ mám niekedy problém parkovať a dostať sa tam, kam potrebujem. Malé auto zaparkujem aj priečne na chodník. Spark je vhodný pre ženu bez detí alebo študentov. Vzadu sa v pohode odvezú aj spolužiaci, kde je dosť miesta na nohy, možno je to na úkor kufra. Kočík dozadu určite nedám.:-) Naozaj je to také mládežnícke, ale veľmi príjemné auto. Palubná doska je jednoduchšia, ale prehľadná. Páči sa mi ako je pekne vysvietená. Tlačidlá sú prehľadné a dobre zapamätateľné. Rádio sa dobre počúva a určite by som tam mala naladené Jemné melódie.

Toto autíčko nie je pre vodičov, ktorí jazdia rýchlosťou 150 km/h a dosahujú iné väčšie rýchlosti. Hráškovo zelená farba je farba jari a pozitívnej energie. Farba mladých. K Sparku sa jednoducho hodí a svetlá sú tiež dosť veľké. Hlavne je viditeľné na ceste a to je dôležité. Je to auto, ktoré kričí. Tu som! Taký Janko Hraško na ceste....

 

Text: Alena Chorvátová

Foto: autorka

Späť

Kontakt

Alena Chorvátová

+421905 992 998

© Alena Chorvátová 2011 Všetky práva vyhradené.

Webnode