JAGUAR VYRÁŽA VPRED S NOVÝM ELEKTROMOBILOM I-PACE

06.06.2018 10:41

"Tam, kde iné spoločnosti o budúcnosti len hovoria, my ju tvoríme. Úplne sme porušili zaužívané pravidlá a vytvorili najnovšieho člena rodiny PACE, elektromobil Jaguar I-PACE. Neprodukuje žiadne výfukové emisie, ani CO2 či pevné častice, vďaka čomu sa výrazne priblížilo k našej vízii čistej, bezpečnej a trvalo udržateľnej budúcnosti.“

 

Dr. Ralf Speth, generálny riaditeľ Jaguar Land Rover

 

  • S novým elektromobilom I-PACE sa značka Jaguar stavia do čela elektrickej automobilovej revolúcie.

 

  • I-PACE, ktorý sme od samého začiatku poňali ako čisto elektrické vozidlo (EV), prináša pôsobivý aerodynamický dizajn a miesto pre piatich cestujúcich a ich batožinu.

 

  • Elektrizujúci výkon spolu s pohonom všetkých kolies poskytujú dva elektromotory z dielne automobilky Jaguar, ktoré dosahujú kombinovaný výkon 400 koní a krútiaci moment 696 Nm. Vozidlo s nimi dokáže zrýchliť z 0 na 100 km/h za 4,8 s.

 

  • Lítiovo-iónový akumulátor s kapacitou 90 kWh zaručuje dojazd 480 km1, a to aj vďaka navigácii pre elektromobily, ktorá vyhľadáva optimálnu trasu s ohľadom na čo najdlhší dojazd.

 

  • Špeciálna hliníková konštrukcia elektromobilu prispela k vytvoreniu karosérie s najvyššou torznou tuhosťou, akú kedy malo vozidlo značky Jaguar, a rozložením hmotnosti v pomere 50 : 50.

 

  • Rýchle verejné nabíjanie z 0 na 80 % za menej ako 45 minút2, pričom už 15 minút nabíjania zaručí dojazd 100 km.

 

  • Technológia Smart Settings, pracujúca na báze algoritmov umelej inteligencie, umožňuje vodičom prispôsobiť si I-PACE podľa svojich individuálnych preferencií.

 

  • Bezdrôtové aktualizácie vzduchom sa starajú o to, aby zákazníci mali stále k dispozícii najnovší softvér.

 

  • Vďaka nulovým emisiám výfukových plynov môžu majitelia modelu I-PACE využívať výhody ako nižšiu cestnú daň, nižšie mýtne poplatky či dokonca znížené poplatky za vjazd do centra

  • Pocit istoty dodáva zákazníkom osemročná záruka na akumulátor3 a servisná starostlivosť do dvoch rokov

  • Vozidlo si môžete objednávať už teraz, za cenu od 77.000 EUR s DPH.
     

1 Podľa európskeho cyklu WLTP.

2 Pri použití 100 kW nabíjačky na jednosmerný prúd.

3 8-ročná záruka na akumulátor obmedzená na 160 000 km a 70 % celkový stav. Na celé vozidlo sa vzťahuje záruka na tri roky/ 100 000 km.

 

Jaguar I-PACE je elektromobil, na ktorý vodiči čakali – čistý, inteligentný a bezpečný.

I-PACE ponúka udržateľný výkon športového automobilu, novú generáciu technológií na báze umelej inteligencie (AI) a praktickosť päťmiestneho SUV, čo stavia značku Jaguar do čela elektrickej automobilovej revolúcie.

 

Pri vytváraní novej technológie elektrického akumulátorového pohonu sme začínali úplne od nuly. A podobne vznikalo aj konštrukčné riešenie vozidla, ktoré malo poskytnúť optimum výkonu, aerodynamických vlastností a vnútorného priestoru. Výsledkom je model I-PACE – pravý Jaguar a pravý elektromobil zameraný na vodiča.

 

Pre majiteľov vozidiel I-PACE sú čerpacie stanice minulosťou. Keď sa ráno prebudia po nočnom nabíjaní, zakaždým na nich čaká ,plná nádrž‘!“

Ian Hoban, riaditeľ modelového radu Jaguar I-PACE

 

 

ELEKTRICKÝ POHON

I-PACE, vybavený najmodernejším lítiovo-iónovým akumulátorom s kapacitou 90 kWh a 432 zapuzdrenými článkami, poskytuje dojazd 480 km (podľa cyklu WLTP). Majitelia vozidla si môžu akumulátor nabiť z 0 na 80 percent už za 45 minút pomocou rýchlonabíjačky s jednosmerným prúdom (pri výkone 100 kW). Nabíjaním v domácnosti pomocou nástennej nabíjačky na striedaný prúd (s výkonom 7 kW) dosiahnu rovnakú úroveň nabitia za niečo vyše desiatich hodín, čo je ideálne pre nabíjanie v noci.

 

Balík inteligentných technológií na optimalizáciu dojazdu zahŕňa systém prípravy akumulátora pred jazdou: po zapojení do siete I-PACE automaticky zvýši (alebo zníži) teplotu akumulátora pred jazdou tak, aby sa dosiahol maximálny možný dojazd.

 

 

VÝKON

Na každej náprave sú umiestnené dva elektromotory z dielne automobilky Jaguar, cez ktoré v záujme kompaktnosti riešenia priamo prechádzajú hnacie hriadele. Tieto elektromotory dosahujú mimoriadny kombinovaný výkon 400 koní a krútiaci moment 696 Nm. Zároveň poskytujú pohon všetkých kolies a záber na každom povrchu.

 

Vysoká hustota krútiaceho momentu a vysoká energetická účinnosť elektromotorov zaručujú výkon športového vozidla a dokážu I-PACE zrýchliť z miesta na 100 km/h už za 4,8 sekundy. K okamžitému výkonu sa pridáva ešte výnimočný jazdný komfort a skvelé jazdné vlastnosti.

 

Špeciálna hliníková konštrukcia elektromobilu využíva pokročilú nitovaciu a spojovaciu technológiu, vďaka čomu vznikla ľahká a tuhá karosérie. Spoločne so štrukturálnou akumulátorovou jednotkou dosahuje torznú tuhosť 36 kNm na stupeň, čo je najvyššia hodnota spomedzi všetkých vozidiel značky Jaguar.

 

Akumulátor sa nachádza v strede medzi oboma nápravami a čo možno najnižšie. Medzi jeho puzdrom a podlahou vozidla je umiestnené tesnenie. Vďaka tejto pozícii získalo vozidlo dokonalé rozloženie hmotnosti v pomere 50 : 50 a nízke ťažisko, ako aj pokročilé lichobežníkové zavesenie predných kolies a viacprvkovú zadnú nápravu Integral Link (za príplatok) so vzduchovým odpružením a konfigurovateľným systémom adaptívnej dynamiky, čo je zárukou obratného manévrovania a výnimočného jazdného komfortu.

 

SKVELÝ DIZAJN

Na cestách nenájdete nič, čo by vyzeralo alebo jazdilo ako Jaguar I-PACE. Dizajnové a konštrukčné riešenie tohto modelu naplno využíva výhody inteligentného elektrického pohonu a maximálne zvyšuje potenciál zvoleného usporiadania.

 

Elegantná silueta v štýle kupé sa inšpiruje superautom Jaguar C-X75 s krátkou a nízkou kapotou, výrazne aerodynamickým dizajnom strechy a zaobleným zadným sklom. Toto riešenie s kabínou posunutou dopredu kontrastuje s hranatou zadnou časťou vozidla, ktorá pomáha znížiť koeficient odporu vzduchu na hodnotu len 0,29 Cd. Optimálnu rovnováhu medzi chladením a aerodynamikou zabezpečujú aktívne klapky v mriežke chladiča, ktoré sa otvoria, keď je potrebné chladenie. V opačnom prípade sa klapky zatvoria a presmerujú vzduch cez otvor v kapote, čím sa dosiahne jeho plynulejšie prúdenie.

 

Vnútri poskytuje toto rozloženie optimálny priestor pre cestujúcich. Dokonale spracované materiály – vrátane voliteľného interiéru potiahnutého luxusnou látkou Kvadrat – a mimoriadny zmysel pre detail potvrdzujú, že ide o pravý Jaguar.

 

Hoci sa I-PACE radí medzi SUV strednej veľkosti, s dopredu posunutou kabínou a systémom elektrického pohonu ponúka vnútorný priestor na úrovni veľkého SUV. Cestujúci vzadu majú k dispozícii až 890 mm priestor na nohy a keďže odbudol tunel prevodovky, vznikol v strede priestor na praktickú úložnú priehradku s objemom 10,5 litra. Vzadu sa pod sedadlami nachádza úložný priestor na tablet alebo notebook a k dispozícii je batožinový priestor s objemom 656 litrov, po sklopení zadných sedadiel až 1 453 litrov.

 

 

TECHNOLÓGIE PRIPOJENIA VO VOZIDLE

I-PACE prináša do vozidiel Jaguar informačno-zábavný systém Touch Pro Duo s inovačnou kombináciou dotykových obrazoviek, kapacitných snímačov a dotykových fyzických ovládačov, ktoré zaručujú jeho intuitívne ovládanie.

 

Nový navigačný systém pre elektromobily vyhodnocuje topografiu trasy do cieľa a informácie z predošlých ciest vrátane štýlu jazdy a na základe týchto údajov dokáže mimoriadne presne vypočítať individuálny dojazd a stav nabitia, čo vodičovi dodáva maximálnu istotu za volantom.

 

Tento pokročilý systém využíva technológiu „Smart Settings“ pracujúcu na báze algoritmov umelej inteligencie, ktorá rozpoznáva individuálne preferencie vodiča a podľa toho volí najvhodnejšie jazdné a interiérové nastavenia pre model I-PACE.

I-PACE ako prvý Jaguar ponúkne plynulú aktualizáciu softvéru vzduchom, aby mali majitelia neustály prístup k najnovšiemu softvéru pre informačno-zábavný systém, telematiku a systém kontroly energie v akumulátore.

 

 

VLASTNÍCTVO

I-PACE ponúka konkurencieschopnú úroveň celkových nákladov na prevádzku a zostatkovej hodnoty, čo z neho robí lákavú voľbu pre súkromných zákazníkov, profesionálov a firmy, ktoré chcú znížiť svoju uhlíkovú stopu a náklady na vozový park.

I-PACE bude dostupný od 1. marca vo verziách S, SE a HSE spolu s verziou First Edition, všetko inšpirovaných dizajnom originálneho konceptu.

 

Jaguar Land Rover ako zodpovedná spoločnosť sa zaviazala prispievať k čistejšej budúcnosti a plánuje predĺžiť životnosť akumulátorov zo svojho elektromobilu prostredníctvom nových recyklačných partnerstiev a testovania možností ukladania energie z použitých akumulátorov.

Späť

Kontakt

Alena Chorvátová

+421905 992 998

© Alena Chorvátová 2011 Všetky práva vyhradené.

Webnode