Ja, môj pes a cestovanie obľúbeným autom...

23.01.2021 09:41

Mary Závodníková – moderátorka rádia Anténa Rock o láske k rádiu, zvláštnych poslucháčoch a ctiteľoch, pokutách, poruche motora, o obľúbenej kórejskej značke a testovaní nového modelu Hyundai i30 kombi

Pracovala si v regionálnych rádiách, dokonca si mala v regionálnej televízii reláciu o knihách. Prijali ťa do rádia Anténa Rock a prezraď, akú tam máš reláciu?

 

Predtým som moderovala relácie a besedy o knihách v kníhkupectve Martinus. V rádiu Anténa Rock vysielam cez víkendy, pod názvom Víkendový rock s Mary, ale pracujem každý deň, pretože robím aj produkčnú a strihám videá, zvuky. K tomu ešte robím aj webovú stránku rádia. Milujem svoju prácu v rádiu...proste, keď to miluješ, nie je čo riešiť.

Máš svojich skalopevných fanúšikov, ktorí ti píšu aj na sociálne siete?

 

Mám ich dosť, ale niektorí sú naozaj zaujímaví. Je jeden ctiteľ, ktorý mi píše každý deň a posiela fotky vlakov a iný zase fotky kvetináčov na môj súkromný instagram. Ťažko sa mi robí rozhovor napríklad s výhercom súťaže, keď poslucháč nič nepovie iba áno, nie, neviem. Pri odovzdávaní ceny sa ho pýtam, či je šťastný a on mi odpovie hm, dík. Snažím sa, aby prejavil emócie radosti, ako sa vie tešiť a on stroho odpovie, že veľmi, tak vtedy sú to ťažšie chvíle.

V Nitre si si robila autoškolu a potom si prišla do Bratislavy, kde si naberala jazdné skúsenosti. Čo ťa vie vytočiť na cestách?

 

V autoškole mi to išlo veľmi dobre, ale priznám sa, že som jazdila a jazdím iba na manuáli. Každý mi hovorí, že ak vyskúšam automat, tak sa k manuálu už nevrátim, tak uvidím, ako dopadne naša dnešná jazda s automatom! O chvíľu to budú dva roky, čo jazdím po Bratislave, samozrejme, veľakrát s navigáciou. Občas ma vie nahnevať, keď zbadám extrémne pomalých šoférov. To je podľa mňa väčšia hrozba ako ten, čo ide rýchlo...o tom som presvedčená! Nemám rada, nerozhodných vodičov, takých, čo nevedia predvídať, alebo mi nedajú prednosť, keď treba...

Stala sa ti nečakaná situácia, keď si si v prvom momente nevedela dať rady?

 

Začiatky za volantom boli vcelku vtipné, pretože som mala takú staršiu jazdenku dovezenú z Nemecka a stalo sa mi, že mi zrazu vypovedal motor v strede kruhového objazdu. Nedalo sa naštartovať a vodičom som zjavne zavadzala, keď ukazovali prostredníky a pod. Ale tak... ja som si nezmyslela len tak, že si zastanem v strede kruhového... Našťastie, išli okolo policajti, ktorí mi auto odtiahli na najbližšie parkovisko a vôbec mi nedali pokutu. Boli úžasní...

Takže sa ti nestalo, že by ťa iní policajti pokutovali za nejaký dopravný priestupok?

 

V Nitre som prešla cez ulicu, do ktorej bol zákaz vjazdu, kde bývala moja najlepšia kamarátka. Ona mi povedala, že to je zákaz vjazdu len pre nákladné autá a pravda bola taká, že to bolo pre všetky motorové vozidlá. Policajti ma nejaký čas sledovali, kým ma zastavili a dali mi pokutu 10 eur. Snažím sa dodržiavať pravidlá, ale občas jazdím rýchlo, samozrejme, v rámci pravidiel.

Jazdíš na modeli Hyundai i20, na ktorom máš za rok a pól najazdených 30 tisíc km. Ako si sa dostala k značke Hyundai?

 

Moji rodičia sú už dlho fanúšikovia značky Hyundai, ak sa dobre pamätám, tak sme mali asi tri autá tejto značky. Ja som si kúpila nový biely Hyundai i20 a mám ho už rok a pól. Som spokojná a na mesto mi zatiaľ stačí a môjmu psovi tiež, ktorý miluje cestovanie. Vzadu je pripútaný tak, že má špeciálny obojok, ktorý sa pripne, ako sa aj my pripútavame. Síce sa vzadu pohybovať môže, nesmie ísť dopredu a pás ho nepustí. Vpredu nesmie byť, pretože vodič za to môže dostať pokutu.

 

Text, foto a video: Alena Chorvátová

Späť

Kontakt

Alena Chorvátová

+421905 992 998

© Alena Chorvátová 2011 Všetky práva vyhradené.

Webnode