Ivan Hitka – výherca súťaže si zajazdil na Volve V60 T3 Ocean Race a podelil sa s nami o zážitky z jazdy

19.02.2012 16:54

Ste majiteľom cestovnej kancelárie HITKA, ktorá je už v 22. sezóne a okrem lyžiarských zájazdov spĺňa sny ľuďom, ktorí milujú adrenalín. O čom svedčí aj váš víťazný príbeh z pohľadu jazdca Formuly 1. Takže to je úžasné plniť ľuďom takéto sny?

 

Áno. Okrem toho, že si klienti našej CK zajazdia na monoposte s výkonom 650 koní, tak zažijú tzv. krst. Na dvojsedadlovej F1 alebo na okruhovom špeciáli vás povozí skúsený špičkový pilot a naozaj je to zážitok na celý život. Poznám to z vlastnej skúsenosti.

Ako sa vám jazdilo na výhernej jazde modelu Volvo V60 T3 Ocean Race?

Jazda bola príjemná, aj keď to bol len jednašetkový benzínový motor. Autu to však stačilo a výkon to dosahovalo tak, ako malo. Veľmi dobre sa V60-tka riadila a ovládala. Interiér auta bol exkluzívny a na kožených sedadlách sa mi sedelo pohodlne a čo som potreboval, tak všetko som mal na blízku. Dizajn a bezpečnosť je samozrejme prioritou typickej škandinávskej značky, ktorá sa stále drží v rebríčku medzi TOP automobilovými značkami. Jazdné vlastnosti či už výbava auta, ktorá je na jednotku ma neprekvapila, pretože som to v tejto kategórii auta naozaj očakával.

Aký ste šofér v bežnej premávke?

Rýchlejší šofér som len vtedy, keď to potrebujem, ale nie za každú cenu vyhľadávať možnosti rýchlej jazdy. Snažím sa ísť s prehľadom a vyhýbať sa prípadným kolíziám.

Takže sa dopravným nehodám vyhýbate?

Na jednu zimno večernú nehodu si pamätám, keď bol sneh a ľad. S Moskvičom som išiel ponad viadukt a asi v „stodesiatke“ ma vyhodilo a otočilo ma tak, že som išiel zadkom do Bratislavy. Našťastie sa nič a nikomu nestalo.

Kde sa vám páčilo ako sa jazdilo v zahraničí?

Taliansko, Francúzsko. Mal som kedysi dávno príves za Škodovkou a išli do Talianska. Boli preplnené cesty, stačilo dať blinker a ostatné autá okamžite spomalili, aby som mohol prejsť z jedného pruhu do druhého. Tolerancia na našich cestách niekedy chýba.

Máte ešte nejakú zvlášnu motoristickú príhodu?

Príhodu mám a tá sa stala trošku aj zo svojej pohodlnosti, že sme nemali uzamknuté auto. Zastali sme na takej odľahlej križovatke na červenú. Manželka sedela ako spolujazdec a pri nohách mala kabelku. Lenže niekto asi informovaný otvoril dvere, ukradol kabelku a utiekol. Musím pochváliť policajtov, ktorí mali úžasné nasadenie, aby dolapili vinníka, ale nepodarilo sa to. Aj taký je život, nič sa nedá robiť a treba sa z toho poučiť.

 

Rozhovor a foto: Alena Chorvátová

 

 

 

Späť

Kontakt

Alena Chorvátová

+421905 992 998

© Alena Chorvátová 2011 Všetky práva vyhradené.

Webnode