Išla som pomaly na výpary…

30.10.2022 20:00

Charizmatická herečka a pedagogička Inga Baginová sa nám predstavila so šarmom a porozprávala o všetkom, čo robí, kde ju najnovšie môžeme vidieť, ale aj o tom, ako si toto leto urobila vodičák na veľkú motorku. Pospomínala vtipné príhody, ako jej odletelo koleso na aute a koľko zaplatila za rýchlosť. Toto všetko i všeličo iné sa dozviete v našom rozhovore. Inga si vyskúšala prvýkrát elektrické Volvo XC 40 a jej dojmy si možete pozrieť vo videách. :) 

 

Už počas štúdia na VŠMU si hosťovala v Divadle Jána Palárika v Trnave, kde máš viacero predstavení, ale myslím si, že ťa diváci môžu vidieť aj v bratislavskom SND?

 

Zmluvu mi v trnavskom divadle nepredĺžili, ale práce mám dosť. Diváci ma môžu vidieť v predstaveniach Zlomatka, Kopanec, Sluha dvoch pánov, Futbal alebo bíly andel v pekle. V SND hrám v predstavení Kubo, kde hrám rolu cigánky Dory a tiež tam spievam ako v každom predstavení, v ktorom hrám. Môžem prezradiť, že sa točí nový seriál, v ktorom si zahrám. Okrem toho jazdíme celé Slovensko, chodíme po školách, škôlkách a hrávame interaktívne predstavenia pre deti s edukatívnym charakterom. Deti sú vďační diváci, ocenia vašu energiu a vedia ju aj vrátiť.

 

Veľa jazdíš, ale viem že si si robila vodičák na auto a zároveň aj na motorku. Akú skúsenosť máš na cestách ako motorkárka?

 

Mám, ale na veľkú motorku som si urobila vodičák toto leto, ale neľutujem. Dokonca plánujem kúpiť banditku 650. S priateľm som na motorke prejazdila pomaly celé Slovensko i Čechy. A čo som si všimla a nechápem, prečo sa vodiči rozčuľujú, keď sa snažím ísť pomedzi autá s motorkou až ku križovatke a nechcú ma pustiť alebo sa robia, že ma nevidia.. Veď o tom to je, prečo si kupujeme motorky, aby sme nestáli v kolónach. Naozaj, naši vodiči nie sú k nám tolerantní a malo by sa to zmeniť.

 

Ako vodička auta si mala nečakanú situáciu, ktorú si musela riešiť a nebolo ti do smiechu?!

 

Dostala som auto a mesiac potom som išla z Trnavy cez Blatné a stále mi niečo klokotalo v aute. Pridala som si zvuk na rádiu, nech ma to neotravuje a v Blatnom som cítila, že mi ťahá volant do strany, tak som spomalila a išla takou 40-tkou, keď mi zrazu vyletelo moje pravé predné koleso! Zostala som stáť na moste, našťastie nešlo žiadne auto ani chodec a nič sa nestalo, len koleso ušlo do jarku. Mám prievidzké špézetky a zhodou okolností prišiel jeden pán z Prievidze a prišiel mi pomôcť. Nemala som rezervu, keď zrazu išla okolo pani s podobným autom a vďačne mi požičala svoju. O dva dni neskôr mi volali, že našli moje koleso, ktoré odplavilo, tak som išla  preňho a rezervu som pani vrátila …

 

Asi si nemala dotiahnuté šróby na kolese alebo sa ti snažil niekto pneumatiku ukradnúť..hm…zažila si nejakú kolíziu s iných autom? 

 

Mala som búračku a keďže som bola vzadu, tak som bola na vine. Bolo to pred vianocami a mala som predstavenie pre deti a hneď potom večer som hrala v predstavení v Trnave. Bolo to na knap, ale v tom začal mrholiť dážď so snehom. Nervózna som sa ponáhľala a ešte k tomu bola kolóna! Nejakou 40-tkou sme išli a týpek predo mňou nečakane zastavil, nedobrzdila som a vrazila som mu rovno do gule, ktorú mal vzadu. Jemu sa nič nestalo a ja rozbitý celý predok auta. Musela som si tú opravu celú sama zasponzorovať, ale predstavenie som stihla, čo bolo dôležité.

 

Prišiel taký zážitok, že si si povedala, tak toto už nechcem zažiť?

 

Bola som cez jeden víkend doma v Prievidzi, aj som hrala na Bojnickom zámku a mama bola v Piešťanoch na liečení. Chcela som sa za ňou zastaviť, keď pôjdem naspäť a mama mi povedala, aby som nešla na Topoľčany, lebo sú tam serpentíny a už bola tma, nech idem cez diaľnicu. To bolo o 50 km viacej, tak som išla radšej cez tie serpentíny, ale zabudla som natankovať. Ja som mala 20 km dojazd, išla som pomaly na výpary, dávala som do neutrálu a vytlačiť som musela brzdu. Došla som k pumpe, týpek mi ukazuje, že mám stáť, že došiel diesel, ale vraj aj na ďaľšej pumpe. Celá nešťastná, kde zostanem stáť som išla s malou dušičkou až do Topoľčian. A vďaka anjelom strážnym som nakoniec prišla…

 

Na záver možno je nejaká pikoška s policajtmi, aká sa nevidí ani nepočuje? :)

 

Toto leto som dostala pokutu, keď som hereckej kolegyni a kamarátke išla na svadbu. Meškala som, lebo sme mali divadelný workshop, preto som išla dosť rýchlo a navigácia ukázala, že som to stiahla o desať minút, že prídeme na čas. V nejakej dedine som predbehla jedno auto, ktoré ma nakoniec zastavilo a boli tam policajti. Moja kamoška sedela vedľa mňa a akurát sa prezliekala, keď prišiel policajt, tak mu povedala, aby sa otočil. Nakoniec to bola stovka za rýchlosť, ale svadbu sme stihli.

 

 

Text, foto a video: Alena Chorvátová

 

Späť

Kontakt

Alena Chorvátová

+421905 992 998

© Alena Chorvátová 2011 Všetky práva vyhradené.

Webnode