INDIA 2.0: Koncern Volkswagen zavádza novú štruktúru riadenia v rámci projektu vedeného značkou ŠKODA

20.11.2018 15:19

Efektívnejšie využitie synergií: Od 1. januára 2019 zavádza koncern Volkswagen v Indii novú štruktúru riadeniaGurpratap Boparai, súčasný Managing Director spoločnosti ŠKODA AUTO India Private Limited (SAIPL), sa stáva aj Managing Director spoločnosti Volkswagen India Private Limited (VWIPL)

Ďalšia reštrukturalizácia spoločností koncernu Volkswagen v Indii je plánovaná na rok 2019 v závislosti na schválení príslušnými úradmi

V rámci projektu „INDIA 2.0“ plánuje koncern Volkswagen trvalo posilňovať svoju pozíciu na indickom trhu. Aby boli pri získavaní tohto dôležitého rastového trhu efektívnejšie využívané existujúce synergie, vykonáva koncern Volkswagen v Indii reštrukturalizáciu svojho vedenia. Gurpratap Boparai, súčasný Managing Director ŠKODA AUTO India Private Ltd., sa k 1. januáru 2019 v Indii stane aj Managing Director spoločnosti Volkswagen India Private Limited (VWIPL). Všetky koncernové značky budú naďalej pokračovať vo svojich aktivitách na indickom trhu so spoločnou stratégiou a pod vedením Gurpratapa Boparaieho. Ďalšia reštrukturalizácia spoločností koncernu Volkswagen v Indii je plánovaná na budúci rok, v závislosti od schválenia príslušnými úradmi.

Koncern Volkswagen odovzdáva zodpovednosť za realizáciu projektu „INDIA 2.0“ novo vytvorenému manažérskemu tímu. Cieľom tohto opatrenia je efektívnejšie využívanie existujúcich synergií a zavedenie flexibilnejších schvaľovacích procesov tak, aby sa zabezpečilo rýchlejšie a flexibilnejšie rozhodovanie.

 

K 1. januáru 2019 sa Gurpratap Singh Boparai, súčasný Managing Director ŠKODA AUTO India Private Ltd., stane aj Managing Director spoločnosti Volkswagen India Private Ltd. (VWIPL). Pavel Richter, technický riaditeľ výroby projektu INDIA 2.0, bude k 1. januáru 2019 zodpovedný za výrobu v oboch indických závodoch. Dr. Andreas Lauermann prevezme v rámci reštrukturalizácie od konca roka nové úlohy v rámci koncernu Volkswagen.

 

Bernhard Maier, predseda predstavenstva spoločnosti ŠKODA AUTO, hovorí: „India je pre nás

dôležitým a atraktívnym rastovým trhom. Náš cieľ je jasný: do roku 2025 chceme v tomto vysoko

konkurenčnom prostredí dosiahnuť spoločný trhový podiel značiek Volkswagen a ŠKODA

vo výške 5%. Na báze platformy MQB-A0-IN budeme od roku 2020 ponúkať tie správne modely,

aby sme využili potenciál indického trhu."

Gurpratap Boparai, Managing Director ŠKODA AUTO India Private Ltd. a vedúci projektu „INDIA 2.0“, dodáva: „Zavedením novej štruktúry manažmentu kladieme základy pre spoločnú implementáciu projektu „INDIA 2.0“ a tým aj pre dosiahnutie našich cieľov v Indii. Zaistíme zamestnanosť v Indii, vytvoríme nové pracovné miesta a budeme získavať ďalších talentovaných pracovníkov, aby sme na trhu uspeli s vysoko kvalitnými a atraktívnymi vozidlami.

“ V rámci projektu „INDIA 2.0“ bude ŠKODA v budúcnosti zodpovedná za modelovú ofenzívu koncernu Volkswagen na indickom trhu. Aby boli potreby indických zákazníkov splnené čo najlepšie, vsádza ŠKODA od samého začiatku na maximálnu blízkosť tamojšiemu trhu. Všetky v budúcnosti lokálne v Indii vyvíjané a vyrábané modely budú vychádzať z platformy MQB koncernu Volkswagen. Táto platforma už teraz spĺňa prísnejšie regulatívne požiadavky, ktoré budú v Indii platiť od roku 2020. V tejto súvislosti bude ŠKODA vyvíjať subkompaktnú platformu MQB-A0 IN výhradne pre indický trh a modelovú ofenzívu začne v roku 2020 v segmente SUV. V ďalšej fáze projektu bude ŠKODA preverovať možnosti exportu vozidiel vyrábaných v Indii.

Späť

Kontakt

Alena Chorvátová

+421905 992 998

© Alena Chorvátová 2011 Všetky práva vyhradené.

Webnode