Ikonická nová Trieda G je zo všetkých hľadísk ešte lepšia

19.01.2018 08:48

Nový Mercedes-Benz Triedy G sa predstavuje v tej najlepšej forme. Či už mimo spevnenej cesty alebo na nej, terénne vozidlo presvedčí výkonnosťou, modernými asistenčnými systémami, vynikajúcimi jazdnými vlastnosťami a bezpečnosťou za všetkých podmienok používania. A nový podvozok, jazdné programy DYNAMIC SELECT, „režim G“ a tri 100-percentné uzávierky diferenciálu zvyšujú jazdný komfort ako aj agilnosť – na každom podklade.

 

„Nová Trieda G posúva latku vyššie vo všetkých relevantných oblastiach – v otázke výkonu na spevnenej ceste a mimo nej, ako aj v otázke komfortu a telematiky. Náš „služobne najstarší“ konštrukčný rad je tak optimálne vybavený na to, aby pokračoval vo svojom úspešnom príbehu. Stručne povedané: Nová Trieda G ostáva Géčkom, ibaže je lepšia,“ zdôrazňuje Ola Källenius, v predstavenstve spoločnosti Daimler AG zodpovedný za výskum koncernu a vývoj divízie Mercedes-Benz Cars.

Práca na vývoji novej Triedy G bola pre tím nesmierne náročná. „Možnosť technologicky ešte viac zdokonaliť ikonu ako Trieda G bola výzvou a súčasne šancou. Každý diel a každá skrutka boli podrobené skúške,“ vysvetľuje Dr. Gunnar Güthenke, vedúci oblasti výroby terénnych vozidiel značky Mercedes-Benz. „V prípade karosérie sme sa zamerali najmä na zvýšenie tuhosti vozidla a spoje medzi podvozkom a hnacím ústrojenstvom s rebrinovým rámom.“

Trieda G bude uvedená na trh v júni. Ponuka bude zahŕňať množstvo nových funkcií, ako sú svetlomety s technikou so svetelnými diódami, asistenčné systémy pre vodiča, ušľachtilý interiér s koženými sedadlami a nový podvozok. Možnosti ako interiér Exklusiv plus s kožou na vnútornom obložení dverí umožňujú náročnému zákazníkovi ešte viac zvýšiť exkluzívnosť.

V ponuke: Komfort, Šport, Individuálny alebo Eco
DYNAMIC SELECT je k dispozícii pre Triedu G teraz až s piatimi jazdnými programami. Stlačením tlačidla možno behom sekundy zmeniť charakteristiku vozidla, pretože systém na základe požiadavky vodiča zmení charakteristiku motora, prevodovky, podvozka, riadenia a asistenčných systémov. Štyri jazdné programy Komfort, Šport, Eco a Individuálny možno pohodlne nastaviť prepínačom DYNAMIC SELECT. Režim ECO napríklad umožňuje spôsob jazdy s mimoriadne nízkou spotrebou paliva. V režime Šport sa naproti tomu menia body preradenia automatickej prevodovky, reakcia motora na plynový pedál, parametre elektrického riadenia a parametre výfukovej klapky. V programe Individuálny môže vodič vykonať vlastné preferované nastavenia vozidla.

Mimoriadne veľa možností nastavenia dovoľuje DYNAMIC SELECT v kombinácii s novým podvozkom s adaptívnym nastaviteľným tlmením (na želanie). Prepínačom DYNAMIC SELECT môže vodič v nastaveniach Šport a Komfort meniť aj vlastnosti tlmenia vozidla.

Zjednodušene povedané, Trieda G rozpozná aktuálny stav vozovky a nastaví zodpovedajúcu charakteristiku tlmenia, takže tlmenie napríklad v teréne bude tvrdšie. Naproti tomu v režime Šport reaguje Trieda G na vozovke ešte agilnejšie.

Späť

Kontakt

Alena Chorvátová

+421905 992 998

© Alena Chorvátová 2011 Všetky práva vyhradené.

Webnode