Idem si kúpiť auto. Čo myslíte, aké?

15.04.2023 09:07

Speváčka Anabela Mollová je dobrá šoférka a fanúšička značky Volkswagen. Zaujímavosti zo sveta auto-moto a testovanie nového modelu VW Golf Variant si môžete pozrieť vo videách.

 

Spievaš v známej kapele Fragile, diváci ťa poznajú z relácie Milujem Slovensko, ale určite na niečom pracuješ a podelíš sa s nami, čo to bude? Čo chystáš?

 

Veľmi som šťastná, že konečne pracujem na svojej vlastnej tvorbe a nebudem spievať len prevzaté piesne. Na toto som dlho čakala, kedy to príde. Dokončený debutový singel by mal byť na konci tohto leta, možno v spetembri. Bude to môj prvý videosingel, teda aj s videoklipom. Texty si píšem sama a hudbu mi skladá môj priateľ Marcus Daniel. Veríme, že našich poslucháčov milo prekvapíme…

 

 

Viem o tebe, že si si dali minulý rok novoročné predsavzatie, ktoré si splnila. Prezradíš nám, čo to bolo?

 

Podarilo sa mi schudnúť 40 kg! Mala som veľa pokusov, ktoré nevy­šli, ale tentoraz som sa cítila tak veľmi zle, že som bola vnútorne rozhodnutá, že to musím zvládnuť. Nemala som potvrdené zdravotné problémy, ale keď som začala cvičiť, postupne som si ich nachádzala. Pri cvičení ma začali bolieť kolená a to som si už naozaj povedala, že toto je veľmi zlé. Keby som nezačala niečo robiť, určite by sa pridružili zdravotné problémy. Snažím sa trikrát do týždňa poctivo cvičiť a upravila som i stravovanie. Najprv som nejedla prílohy, ale teraz som už vo fáze, keď jem všetko.Nemôžem sa síce prejedať, sú to malé porcie, päťkrát za deň. Sladké si dám iba za raz čas, pretože chcem schudnúť ešte 5 kg. Snáď sa mi to podarí. :)

 

S kapelou Fragile veľa cestujete po Slovensku, Čechách,Holandsku a mnohých iných krajínách v rámci Európy. Zažívate vtipné chvíle alebo niekedy sa pošťastia kolízne situácie?

 

Sme vtipná partička na čele s naším dirigentom Braňom Kostkom, ktorý je známy zabávačv celej našej partii. Premiestňujeme sa na koncerty väčšinou s dodávkou a jedným osobným autom. Hned ako vyrazíme na cesty, tak naša speváčka Silvia Rymarenko hneď zaspí ako sa udasí do sedadla. Ešte stihne povedať Braňovi, že ho vystrieda za volantom, nech ju zobudí a potom už odfukuje jedna radosť! Stalo sa nám, že sme mali defekt kolesa, ale aj nám došiel benzín na diaľnici a museli sme auto tlačiť k čerpacej stanici, čo nebol až taký problém, pretože sme boli v jej blízkosti. 

 

Ty osobne si dostala nejaké pokuty za zlé parkovanie alebo iný dopravný priestupok?

 

Ako, každý vodič som dostala pokutu aj ja. Za zlé parkovanie ani nie, ale boli nejaké pokuty za prekročenie rýchlosti. Nebolo to síce nejaké rapídne prekročenie, ale stalo sa mi, že som sa započúvala do nejakej piesne a nechala som sa uniesť. O máličko som prekročila rýchlosť, ale pokutu som zaplatila. Potom som nemala pripnutý bezpečnostný pás, čo už nerobím a dávam si na to pozor. S policajtmi sa niekedy dá zjednávať, ale tak primerane, ale nie vždy sa to dá. Veľakrát to skončilo dohovorom, vtedy to najviac poteší, keď to najmenej očakávate…

 

Dúfam, že dopravné nehody v tvojom šoférskom živote neboli z tvojej viny, alebo predsa?!

 

Veru, boli z mojej viny a netýkali sa iných, ale mňa. Hoci som vážnu nehodu nemala, ale mala som ťukance pri parkovaní, ale už sa snažím moje začiatočnícke chyby eliminovať a dávať si väčší pozor. Samozrejme odhadnúť, ako mám najlepšie zaparkovať. Snažím sa to robiť cúvaním, ale nie vždy sa podarí. Ešte si spomínam, že som v zime dostala šmyk na napršanej ceste. Dostala som aquaplaining, keď som išla domov na takom väčšom aute, ale našťastie sa mi nič nestalo, len auto bolo oškreté.

 

Nejaký čas si žila a šoférovala v Amerike, ale aj v Afrike

 

Jazdila som tam prevažne na autách s automatom, pretože americkí vodiči málo jazdia na manuáloch. Dopravné pravidlá a premávka je v USA jednoduchá a pamätám si, že tam bolo veľmi veľa Stopiek a platilo pravidlo, že kto prišiel do križovatky prvý, tak ten mal prednosť. Na diaľniciach bolo 5-8 pruhov a bolo to komfortné jazdenie. Všetci tam dodržujú dopravné pravidlá, pretože sú tam vysoké pokuty. Prídu aj domov poštou. Potom som šoférovala v Afrike a tam je riadna divočina! Pradoxom je, že ak sa tam niekto s niekým ťukne, tak pokojne bez nadávok vystúpia z auta, vysvetlia si to a vyriešia si to bez žiadnej agresivity. Jazdí tam veľa taxíkov a dodávok, či nákladných áut, kde uvidíte10-20 ľudí… jednoducho, koľko sa tam ľudí zmestí. 

 

Ako si sa dostala k značke Volkswagen?

 

K značke Volkswagen som sa dostala cez môjho priateľa, ktorý si kúpil VW Passat. Je to diesel, ktorý je úsporný hlavne na dlhé trasy, keďže veľa jazdíme. Slúži nám už niekoľko rokov veľmi dobre. Pohodlne sa sedí vpredu aj vzadu. Dokonca v ňom vozíme celú aparatúru, keď ideme hrať. Vyhovuje nám aj z tejto stránky, čo je veľká výhoda. Môj ocino si dva roky na to kúpil VW Sharan, a tiež je spokojný. A do tretice si idem ja kupovať auto a bude to tiež VW. 

 

Text a video: Alena Chorvátová

Foto: Roman Borza

 

 

 

 

Späť

Kontakt

Alena Chorvátová

+421905 992 998

© Alena Chorvátová 2011 Všetky práva vyhradené.

Webnode