Ideálny dovolenkár

01.07.2019 09:34

Ako je o Renaulte známe, čím novšie modely, tým lepšia motorizacia a krajší dizajn. Nový Renault Kadjar dostal robustnejší predný aj zadný nárazník
v porovnaní z predchádzajucim modelom. Predné a zadné svetlomety sú taktiež novinkou nového Kadjaru, ktoré dodávajú autu estetickejší a novodobejší vzhľad.
Čo sa týka motorizácie testovanej verzie, bonusových 14kW je vidno na lepšej spotrebe, ktorá vždy poteší.

 Celkový výzor Kadjaru pôsobí elegantne, ktorému dodávajú nádych 19"palcové disky a nedá sa nepostrehnúť aj viac chrómových doplnkov na prednej maske auta, po bočných stranách dverí, okolo okien či dokonca okolo imitovaných výfukových otvorov na zadnom nárazníku. Pri pohľade z boku sa dá všimnúť, že tvar antény "žraločia plutva" sa identicky podobá na anténu prémiových značiek, ktorá má zlepšiť signál GPS a rádia.  


Vo vnútri nájdete nový infotainment R-Link 2 s ľahkou manipuláciou vo veľkosti 7 palcov. Taktiež nesmie chýbať skvelé a jednoduché ovládanie klimatizácie.
Volant príjemný na „omak“ a s testovanou automatickou prevodovkou bol luxus v zápchach. Ak zostaneme ešte v interiéri,tak pochválim batožinový priestor s objemom 472 litrov. Aj pri sklopených zadných sedadiel sa dostávame k číslu 1.478 litrov, kde by sa v pohode zmestili dve najedované svokry. Názov rodinkár som Kadjar-ovi dal najmä preto, lebo je vhodný hlavne pre mladé rodiny s deťmi. Vcelku nízka spotreba, pekný dizajn, takže by som povedal... taká zlatá stredná cesta pre výber auta s označením SUV za dobrú cenu.

Po motoristickej stránke by som nemal čo vytknúť, určite k benzínovej jednaštvorke so 117 kW je akurát a auto sa nebojí vyštartovať z hocijakej križovatky. Ak ste si mysleli, že auto musí byť pri takej motorizácii hlučné, tak ste na omyle. Renault dobre poriešil hlučnosť v kabíne a vaša konverzácia s pasažiermi počas dlhšej jazdy nie je rušená hučaním pri vyšších otáčkach. Renault Kadjar je proste elegán na cestách a ideálny dovolenkár.

Text, foto a video: Mario Chorvát

Renault Kadjar  
Zdvihový objem cm3 1332
 Max. výkon v kW pri 1/min 117/5500
Max. krútiaci moment v Nm pri 1 min 260/1750
Max. rýchlosť v km/h 210
Zrýchlenie v sek. 0-100 km/h 9,9
Kombinovaná spotreba 6,1
Cenníková cena modelu 22 190€

 

Späť

Kontakt

Alena Chorvátová

+421905 992 998

© Alena Chorvátová 2011 Všetky práva vyhradené.

Webnode