ID. Buzz prichádza s dlhým rázvorom

06.06.2023 07:47

Volkswagen ID. Buzz konečne prichádza aj vo verzii s predĺženým rázvorom. Prináša nielen viac priestoru ale aj najnovšie komponenty z dielne Volkswagenu!

Máloktoré auto okolo seba šíri pozitívne vibrácie tak, ako práve Volkswagen ID. Buzz. Toto auto je o dobrej nálade, slobode a spoločných dobrodružstvách vo vlastnom štýle.

Viac priestoru na zážitky

Predĺžená verzia modelu Volkswagen ID. Buzz meria takmer 5 metrov – presne 4 962 mm. Rázvor narástol o 250 mm na ohromných 3 239 mm! Zboku sa tento prírastok delí medzi bočné posuvné dvere, ktorých dĺžka narástla o 192 mm, a o 58 mm dlhšiu oblasť medzi zadnými stĺpikmi karosérie a zadnými kolesami. 

 

ID. Buzz vie teda previezť až 7 cestujúcich, pričom sedadlá v druhom aj treťom rade môžu byť polohovateľné. Samozrejme, jeho interiér je plne variabilný a poskytne rôzne možnosti usporiadania sedadiel: okrem sedemsedadlovej konfigurácie môžete využiť napríklad 6 sedadiel – tri rady po dvoch, alebo 5 sedadiel. Vtedy dosahuje objem batožinového priestoru úžasnú hodnotu 1 340 litrov! Iba s prednými sedadlami sa táto hodnota zväčší na rekordných 2 469 litrov! Rodinne založených ľudí poteší, že k dispozícii je až 5 úchytov ISOFIX. Možnosť 7-miestnej verzie pribudne čoskoro aj „krátkemu“ ID. Buzz. 

Šírka aj dĺžka zostala zhodná s „krátkou“ verziou. V oboch prípadoch je to 1.985 a 1.927 mm. Napriek veľkorysým tvarom sa podarilo zachovať vynikajúci koeficient aerodynamického odporu: 0,29.

Jedným z mnohých praktických prvkov vybavenia modelu ID.Buzz je vyberateľný ID. Buzz Box. V hornej časti má odkladaciu priehradku, ktorej nastaviteľné deliace steny sa dajú použiť súčasne ako škrabka na ľad a otvárač na fľaše. Na čelnej stene je umiestnená výklopná schránka s objemom 1,4 litra (napr. na fľašu s vodou), vzadu je zásuvka s objemom 5,0 litra na väčšie predmety ako laptopy a tablety. Box sa dá zafixovať medzi predné sedadlá a pred sedadlá v druhom rade, vyhotovené ako delená lavica. Ak je ID. Buzz vybavený dvoma samostatnými sedadlami v druhom rade, box sa dá  nasadiť aj medzi tieto sedadlá. Okrem toho sú vždy v stredovej konzole medzi vodičom a spolujazdcom dva výklopné držiaky na nápoje.

Nový pohon

Nový ID. Buzz dostane nové komponenty pohonu. Volkswagen si ich po novom vyrába vo vlastnej réžii. Štandardná batéria s kapacitou 77 kWh netto (82 kWh brutto) je základ, ale predĺžený rázvor vytvoril možnosť inštalovať ešte väčšiu batériu. Tá má menovitú kapacitu až 85 kWh (91 kWh brutto). 

Medzi nové komponenty patrí aj samotný elektromotor. Má názov APP550 a viac sme o ňom písali v tomto článku. Samotný motor zvládne maximálny krútiaci moment až 560 Nm a aj keď to nie je údaj, ktorý dosahuje v modeli ID. Buzz, je dobré poznať jeho potenciál. Udávaný výkon má hodnotu 210 kW (286 k), čo je slušný posun oproti doterajším 150 kW (204 k). 

 

Zrýchlenie z 0 na 100 s ním dlhému štýlovému vanu trvá len 7,9 sekundy. Maximálna rýchlosť je na úrovni 160 km/h. Rovnako zaujímavá je maximálka pri nabíjaní. Tu zvládne nová batéria výkon až 200 kW, čo znamená, že z 10 na 80 % ju dobijete za 25 minút. V zime sa týmto číslam priblížiť pomáha systém vyhrievania batérie pred nabíjaním. O vyhrievanie kabíny sa zas stará nové, efektívnejšie tepelné čerpadlo. Dodajme, že palubná AC nabíjačka má výkon 11 kW. Auto podporuje službu Plug & Charge, ktorá umožňuje nabíjať bez autentifikácie kartou. Vaše auto všetko vybaví za vás po pripojení sa k nabíjacej stanici. 

ID. Buzz vás udrží nabitých energiou. Na palubnej doske má priehradku s indukčnou nabíjačkou pre kompatibilné smartfóny. Okrem toho je v kabíne až 8 konektorov USB-C. Všetky s výnimkou 15-wattovej zásuvky vo vnútornom spätnom zrkadle podporujú nový štandard „USB Power Delivery“ (USB-PD), ktorý umožňuje pripojený prístroj napájať výkonom až do 45 W. Vďaka tomu sa dajú napríklad laptopy alebo akumulátorové náradie nabíjať trikrát rýchlejšie ako z bežnej zásuvky USB-C.

 

Späť

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kontakt

Alena Chorvátová

+421905 992 998

© Alena Chorvátová 2011 Všetky práva vyhradené.

Webnode