Hyundai využije IONIQ 5 počas MS vo futbale ako pojazdné nabíjačky

28.10.2022 20:24

Spoločnosť Hyundai Motor Company, ktorá je oficiálnym sponzorom tohtoročného FIFA World Cup 2022TM, pomôže najväčšiemu svetovému futbalovému turnaju dosiahnuť jeho stanovený cieľ – byť uhlíkovo neutrálnym podujatím. Automobilka poskytne počas konania šampionátu flotilu svojich nízkoemisných vozidiel, ktoré budú slúžiť aj na prepravu osôb. 

 

  • Hyundai ako oficiálny partner tohtoročných futbalových majstrovstiev sveta podporí udržateľnosť podujatia flotilou 236 ekologických vozidiel
  • Okrem hybridných a čisto elektrických osobných áut tvorí súčasť nízkoemisnej flotily aj desať elektrických autobusov Elec City
  • Hyundai počas šampionátu zabezpečí aj mobilné nabíjačky pre elektrické autá v podobe vozidiel IONIQ 5 s funkciou Vehicle-to-Load 
  •  

 

Elektrické autá aj autobusy

Celkovo bude flotila Hyundai vozidiel na tohtoročných majstrovstvách sveta vo futbale, ktoré sa konajú v Katare od 20.11. do 18.12., pozostávať zo 616 vozidiel. Osobných vozidiel bude 446, z čoho viac ako polovicu (226 kusov) tvoria hybridné elektrické (HEV) a batériové elektrické (BEV) modely. Hyundai tiež zabezpečí mobilitu pre hostí prostredníctvom 10 elektrických autobusov Elec City.

 

Z modelov, ktoré sa predávajú aj v Európe, budú počas turnaja využité plne elektrický IONIQ 5 a hybridné modely TUCSON HEVKONA HEV. Na cestách v Katare však nebudú chýbať ani hybridná SONATA a elektrické modely značky Genesis G80 EV a GV70 EV, ktoré poslúžia na prepravu VIP hostí a zamestnancov FIFA. Elektrické autobusy Elec City sa postarajú o pohodlný transport zástupcov médií.

 

Nabíjačky na kolesách

Hyundai bude počas podujatia prevádzkovať aj nabíjacie služby pre batériové elektrické vozidlá. Flexibilnú a rýchlu pomoc pri potrebe dobitia poskytnú dve vozidlá IONIQ 5, ktoré budú vďaka svojej inovatívnej funkcii Vehicle-to-Load (V2L) slúžiť ako mobilné nabíjačky. Medzinárodná futbalová federácia (FIFA) zasa zabezpečí nabíjacie stanice s výkonom 100 kW – 150 kW, ktoré budú umiestnené na parkoviskách v katarskej Dohe. 

 

Viac informácií o zaujímavých aktivitách Hyundai pred a počas futbalových majstrovstiev sveta nájdete na stránkach Goal of the Century.  

 

Späť

Kontakt

Alena Chorvátová

+421905 992 998

© Alena Chorvátová 2011 Všetky práva vyhradené.

Webnode