Hyundai Shell World Rally Team oznámil zostavu pre Rally Poland

14.05.2014 11:09

Na Rally Poland, siedmom tohtoročnom podujatí majstrovstiev sveta v automobilových súťažiach  FIA World Rally Championship (WRC), ktoré sa uskutoční v čase od 26. do 29. júna v Poľsku a Litve,  budú štartovať tri automobily Hyundai i20 WRC. 

Posádka Thierry Neuville a Nicolas Gilsoul bude opäť vedúcou zostavou Hyundai Motorsport v automobile so štartovným číslom 7 a fínska posádka Juho Hänninen a Tomi Tuominen bude štartovať v automobile s číslom 8. Pretože itinerár súťaže obsahuje rýchlostné skúšky so štrkovým povrchom, vedenie tímu z Alzenau určilo Hänninena, ktorému tento druh terénu veľmi dobre vyhovuje, ako druhého jazdca.

 

Ako už bolo avizované v minulosti na súťaži bude štartovať aj tím Hyundai Motorsport N s posádkou Hayden Paddon a John Kennard na automobile Hyundai i20 WRC so štartovným číslom 20. Rally Poland ako nové podujatie v kalendári WRC predstavuje novú výzvu pre Hyundai Shell World Rally Team, rovnako ako aj pre pilotov, ktorí tu budú štartovať po prvý raz.

Hyundai Shell World Rally Team sa zúčastní aj na Goodwood Festival of Speed vo Veľkej Británii.

 

Hyundai Motorsport sa zúčastní aj na tohtoročnom podujatí Goodwood Festival of Speed s jedným automobilom Hyundai i20 WRC, ktorý bude pilotovať španielske eso Dani Sordo. Toto podujatie bude prvou verejnou premiérou automobilu Hyundai i20 WRC vo Veľkej Británii.

Dani Sordo bude štartovať na legendárnych exhibičných pretekoch do vrchu Goodwood Hillclimb na trati dlhej 1,16 míle (1,86 km) a na veľmi populárnej rýchlostnej skúške Forest Rally Stage dva razy denne od 27. do 29. júna, čo je ten istý víkend v ktorom sa koná Rally Poland.

 

Rosanna Tennant, reportérka Pole Position, v kokpite Hyundai i20 WRC

Hyundai Shell World Rally Team vždy s radosťou prezentuje dynamiku a vzrušenie svojho súťažného špeciálu Hyundai i20 WRC verejnosti. Ostatnú príležitosť na to poskytol internetový portál Pole Position, venovaný automobilovému športu. Jeho reportérka Rosanna Tennant zažila jazdu svojho života ako spolujazdkyňa v automobile Hyundai i20 WRC, ktorý pilotoval Thierry Neuville v Portugalsku.


 

 

Späť

Kontakt

Alena Chorvátová

+421905 992 998

© Alena Chorvátová 2011 Všetky práva vyhradené.

Webnode