Hyundai rástol o 13 %, Tucson je napredávanejším SUV

18.11.2016 08:54

Automobilka Hyundai na Slovensku v októbri predala 625 vozidiel a pripísala si tak viaceré úspechy. Medziročne zaznamenala nárast predaja o 13 % a patrí jej skvelá bronzová priečka. Hyundai Tucson láme rekordy aj naďalej a s počtom 216 predaných vozidiel za minulý mesiac sa stal nielen lídrom vo svojom segmente, ale aj najžiadanejším SUV vo všetkých kategóriách. Ďalšie prvenstvo si pripísal model ix20, ktorý sa s 32 predanými vozidlami stal lídrom medzi MPV-B na slovenskom automobilovom trhu. 
⦁    Tretie miesto na trhu so 625 predanými vozidlami
⦁    Tucson s 216 predanými vozidlami sa stal lídrom medzi SUV
⦁    ix20 patrí prvá priečka medzi MPV-B

„Skvelá ponuka limitovaných edícií i20 a i30 Yes pritiahla v októbri množstvo nových zákazníkov, ktorým ďakujeme za ich dôveru. Excelentný Tucson dosiahol rekordný predaj a právom mu patrí prvé miesto medzi SUV. S nedávno uvedeným modelom IONIQ a s pripravovaným spustením predaja i30 tretej generácie v januári 2017 ponúkneme zákazníkom opäť špičkové produkty s jedinečnou zárukou 5 rokov bez akéhokoľvek obmedzenia počtu najazdených kilometrov,“ povedal obchodný riaditeľ značky Hyundai Jaroslav Krajčír.
Tradične výborne sa okrem modelu Hyundai Tucson a ix20 darilo aj Hyundaiu i20, ktorý sa so 123 vozidlami stal druhým najpredávanejším automobilom B-segmentu. Dobrými výsledkami potvrdil pozíciu medzi lídrami C-segmentu aj Hyundai i30, keď si ho domov odviezlo 192 spokojných motoristov. Záujem neutícha ani o ostatné modely a napríklad Hyundai i40 má 25 nových majiteľov. Ďalej sa v poradí umiestnili Hyundai Santa Fe s 20, Elantra s 9 a i10 s 5 predanými vozidlami.
- Koniec -

Hyundai Motor
Spoločnosť Hyundai Motor Co., založená v roku 1967, je významným svetovým partnerom v oblasti automobilovej výroby a súvisiacich služieb. Hyundai Motor Group má inovatívnu obchodnú štruktúru umožňujúcu využívanie zdrojov od taveného železa po hotové automobily. Spoločnosť Hyundai Motor má po celom svete 8 výrobných závodov a 7 dizajnových a technických centier a v roku 2014 celosvetovo predala 4,96 milióna vozidiel. S takmer 100 000 zamestnancami na celom svete Hyundai Motor pokračuje v rozširovaní  svojho modelového programu lokalizovanými vyrábanými modelmi a usiluje sa posilniť svoju rolu lídra v oblasti ekologického pohonu spustením výroby celosvetovo prvého sériového automobilu poháňaného palivovým článkom na vodík – Hyundai ix35 Fuel Cell.

Ďalšie informácie o Hyundai Motor a o jej produktoch sú k dispozícii na:
http://worldwide.hyundai.com alebo www.hyundaiglobalnews.com
 

Späť

Kontakt

Alena Chorvátová

+421905 992 998

© Alena Chorvátová 2011 Všetky práva vyhradené.

Webnode