Hyundai odovzdal ďalších 76 áut pre ministerstvo vnútra

27.03.2015 10:18

  • Hyundai uzavrel s MVSR zmluvu na dodávku 76 vozidiel ix35
  • Ide o súčasť tendra na dodávku 500 vozidiel v priebehu štyroch rokov v segmente G1
  • V minulom roku Hyundai dodal priamo pre MV SR 410 vozidiel Hyundai i30

Do vozového parku Ministerstva vnútra SR (MV SR) pribudlo 76 nových áut značky Hyundai ix35. Všetky sú s pohonom 4x4 s 2-litrovým 135 KW dieselovým motorom. Z celkového počtu bude 73 s príslušným policajným značením a zvyšné budú civilné. Ide o súčasť tendra na dodávku 500 vozidiel v priebehu štyroch rokov v segmente G1, v ktorom uspeli aj značky KIA a VW.

 

„Nakupovanie štvorkoliek sa nám oplatilo, lebo ich môžeme využívať nielen v horách, ale aj iných ťažko dostupných terénoch. Napríklad aj vďaka týmto vozidlám sa nám podarilo znížiť kriminalitu v oblasti vykrádania chát o viac ako 40 %. Všetky autá, ktoré sme nakúpili sa u nás buď celé, alebo z časti vyrábajú“, uviedol minister vnútra SR Róbert Kaliňák.

 

„Víťazstvo v takomto prestížnom a konkurenčnom verejnom obstarávaní je jasným dôkazom, že značka Hyundai ponúka vysoko kvalitné vozy za primeranú cenu. Želám všetkým policajtom a iným štátnym zamestnancom veľa šťastných kilometrov na vozidlách značky Hyundai a teším sa na ďalšie výzvy, ktoré nás aj v tomto segmente čakajú,“ uviedol Martin Saitz, generálny riaditeľ Hyundai Motor Slovakia.

 

Hyundai sa v tendri pre ministerstvo vnútra darilo aj v minulom roku. Priamo do rezortu dodal 430 vozidiel i30. Ďalších 58 poputovalo do iných štátnych organizácií, celkove teda išlo o 488 nových áut. Dodávka bola súčasťou verejného obstarávania MV SR v rámci ktorého dostala štátna správa počas 48 mesiacov 1200 vozidiel od troch rôznych automobilových značiek. Hyundai sa umiestnil na prvom mieste pred značkami KIA a Volkswagen.

-/-

 

Hyundai Motor
Spoločnosť Hyundai Motor Co., založená v roku 1967, sa rozrástla na Hyundai Motor Group s vyše 25 dcérskymi spoločnosťami zameranými na automobilový priemysel. Koncern Hyundai Motor, ktorý má 7 výrobných závodov mimo Južnej Kórey – v Brazílii, USA, Číne, Indii, Turecku, Rusku a v Česku – v roku 2012 celosvetovo predal 4,4 milióna vozidiel. Hyundai Motor zamestnáva vyše 80 000 pracovníkov po celom svete a ponúka kompletný modelový program od malých po veľké osobné automobily, SUV a úžitkové automobily.

Ďalšie informácie o Hyundai Motor a o jej produktoch sú k dispozícii na www.hyundai.com.

Späť

Kontakt

Alena Chorvátová

+421905 992 998

© Alena Chorvátová 2011 Všetky práva vyhradené.

Webnode