Hyundai Lady

09.11.2014 16:36

Dve Ladys si zanôtili na cestách i necestách...Katka Ščevlíková a Hyundai i30

Katka, ste úspešná finalistka speváckej šou X Faktor. Čo vám to dalo?

Otvorilo mi to bránu do sveta šoubiznisu, nové kontakty. Skúsenosti pred kamerou, kontakt s televíziou, poskytovanie rozhovorov. V tom všetkom som nemala žiadnu prax. Zrazu som pochopila, čo je ilúzia a čo je skutočnosť. Dalo mi to väčší rozhľad.

Neskôr prišla ponuka od Samuela Tomečka spievať ako vokalistka v televíznej šou Milujem Slovensko. Ste rada tejto ponuke? Čo ostatné?

Naozaj sa zviditeľniť touto cestou je super a som tomu naozaj rada! Inak ma momentálne zamestnáva môj sólový album a čoskoro by mal vyjsť môj prvý singel Broken, tak som zvedavá, ako na to zareagujú ľudia. Fun radio už prejavilo záujem. Urobili sme klip, tak dúfam, že sa ľuďom bude páčiť.

Držíme palce! Videla som, na ako veľkom aute ste prišli. Spokojná so Subaru Legacy?

Je to dvadsaťročný dvojlitrový, benzínový kombík, čo mi vyhovuje, keď prevážame počas koncertov hudobné nástroje. V aute sú pôvodné súčiastky a nič okrem rozvodov sa tam nemenilo. Je to dobrá značka a 4 x 4. Legacy patrí rodine, bratovi a teraz na 90 % jazdím na ňom ja. Trošku už ale viac žerie akoby sa patrilo, tak uvidím čo ďalej. Láka ma aj Škoda Yeti, ktorá ma tiež veľký priestor, tak uvidím, kedy Legacy vymením.

Kedy ste si robili vodičák a vaša prvá cesta na diaľnicu?

V osemnástke vodičák a hneď hurá na cesty. Vďaka hudbe som jazdila často, presúvala som sa kam bolo treba. Pamätám si prvú cestu do Bojníc a cestou naspäť v noci pršalo.
Ja mesačný vodičák vo vrecku a nič som poriadne nevidela, ale nejako sme to zvládli v pohode. Aj strach som mala. Môžem povedať, že už mám bohaté skúsenosti, keď to porovnám s mnohými rovesníkmi.

Tak dážď, sneh a ľad nie sú dobrí kamaráti?

Nemám rada, keď prší a všetci v aute zaspia. To sa mi raz stalo, vonku sychravé počasie a vo vnútri všetci chrápali a vľa nervóznych vodičov, ktorí sa mi lepili na zadok. Sneh a poľadovica mi zatiaľ nespôsobili žiadne ťažkosti.

Tak máte asi dobrý učiteľský vzor?

Môj otec vždy dbal na to, aby nás s bratom naučil dobre šoférovať. Obrovský rešpekt pred šoférovaním, hlavne, keď veziem iných. Nemala som žiadnu nehodu, ale škrkla som už v kopci.

Čo sa stalo?

Zliezala som z obrubníka, aby som vyšla briežkom a neškrkla podvozok, tak som sa pozrela na tri sekundy do späťákov a za mnou klávesák! Tak som mu trošku poškriabala lak na aute.

Viete si niečo technické urobiť na aute, čo vedia väčšinou muži?

Menila som si gumy zo zimných na letné. Vedela by som si vymeniť aj koleso, keby som dostala defekt.

Čo nejaké textové alebo hudobné nápady v rámci hudby za volantom?

Často komponujem za volantom a baví ma to. Počas šoférovania mi napadajú perfektné melódie, často aj s textom. Inak sa venujem písaniu textov aj mimo šoférovania. Na konte mám spoluprácu so Samom Tomečkom či Igorom Kmeťom mladším.

Nespomínali sme policajtov, máte šťastie na časté kontroly?

Práve že ani nie. Po dosť dlhej dobe sa mi to prihodilo pár dní dozadu, kontrolovali ma na vedľajšej ceste. Našťastie som zodpovedný šofér a na otázku, či som požila alkohol som bez výčitiek mohla odpovedať "nie". Tak ma pustili. Neviem, čo by som robila, keby ma chytili ako porušujem predpisy. Bohužiaľ nie som dobrá vyjednávačka, takže by som pravdepodobne vyťahovala peňaženku :).

S akými vodičkami sa stretávate na cestách? Muži nás neraz podceňujú...

Ťažko povedať, pretože ja si o sebe myslím, že som bezpečná vodička, ktorá predvída, ale nebudem hádzať všetky ženy do jedného vreca. Občas je vidieť, že sa mnohé ženy na cestách hľadajú. Mám jednu kamošku, ktorá dobre nepozná dopravné značky, tak som jej musela radiť ako má jazdiť a bolo to dosť vyčerpávajúce. Jazdí so šťastím, snáď
sa časom zlepší, ale obdivujem jej odvahu. Ženy všeobecne radi rozprávajú, tak asi menej hovoriť a viac sa venovať riadeniu. Ak náhodou telefonujem aj ja, tak hlasitý odposluch, rýchlo a výstižne.

Katka, cestný duet s autíčkom Hyundai i30 benzín/LPG sa vám pozdával?

Jasné! Elegantné auto s ladnými pohybmi dokonalej lady (lejdy), také friendly...Pekne žensky  tvarované, podľa mňa sa viac hodí ženám, aj keď verím, že niektorým mužom by sa tiež pozdávalo.Vnútri na palubovke bolo všetko situované tak do stredu, nebolo tam zbytočne veľa gombíkov, aby šofér nebol príliš rozptyľovaný. Ja v aute nemám vyhrievanie sedadiel, to by sa mi v zime zišlo.A priestoru bolo habadej, aj v kufri. Príjemne sa to šoférovalo, prvýkrát som riadila auto na plyn, a gombíkom sa to dalo prepnúť na benzín. Veľmi praktické! Bolo to brutálne tiché oproti môjmu autu. Aklimatizovala som sa rýchlo na i30, bolo v ňom cítiť novotu auta aj pri prevodovke. Ľahko a presne som preraďovala, naozaj pohoda jazdiť nové auto bez žiadnych ťažkostí. No a na dobrý zvuk autorádia si potrpím, to bolo výborné, že som si hneď s Hyundai Lady zanôtila. Takže duet dopadol výborne nielen na ceste.

 

Text: Alena Chorvátová

Foto: autorka

Späť

Kontakt

Alena Chorvátová

+421905 992 998

© Alena Chorvátová 2011 Všetky práva vyhradené.

Webnode