Hyundai KONA po tretíkrát za sebou s ocenením za najlepšiu zostatkovú hodnotu vo svojej triede.

21.02.2023 09:14

  • Hyundai KONA získala v Kanade po tretíkrát za sebou ocenenie ALG Residual Value Award
  • O ocenení za „najlepšiu zostatkovú hodnotu medzi mikro SUV“ rozhodli odborníci z J.D. Power.

Hyundai Auto Canada vo svojej tlačovej správe informuje, že subkompaktný športovo-úžitkový automobil Hyundai KONA získal už tretí rok po sebe titul vozidla s najlepšou zostatkovou hodnotou vo svojej kategórii, ktorý udeľuje americká spoločnosť J.D. Power.

 

Ocenenia pre autá s najlepšou zostatkovou hodnotou na trhu udeľuje ALG, divízia spoločnosti J.D. Power, ktorá je uznávaná ako autorita v oblasti projekcie zostatkovej hodnoty automobilov. Do analýzy vstupuje celkovo až 29 rôznych parametrov a výsledky sú založené na najlepšej zostatkovej hodnote vozidla očakávanej po období štyroch rokov od jeho kúpy (tri roky pre luxusné vozidlá).

 

Vďaka kombinácii hospodárnosti a funkčnosti je segment malých SUV čoraz konkurencieschopnejší. Trojročná víťazná séria Hyundai s modelom KONA v J.D. Power ALG Residual Value Award pre Kanadu potvrdzuje povesť značky v oblasti malých a úsporných vozidiel u náročných zákazníkov, ktorí hľadajú inovácie a funkčnosť vo svojich nových vozidlách,“ uviedol Eric Lyman, viceprezident ALG.

 

KONA sa od svojho uvedenia na trh v roku 2018 stala etalónom vo svojej triede. V Kanade patrí k trom najpredávanejším modelom z portfólia Hyundai a patrí aj k najpredávanejším subkompaktným SUV na kanadskom trhu vôbec. Doteraz sa z nej v tejto severoamerickej krajine predalo vyše 100-tisíc kusov so spaľovacím motorom a vyše 20-tisíc kusov v čisto elektrickej verzii. 

 

Spoločnosť J.D. Power bola založená v roku 1968 v USA a patrí k svetovým lídrom v oblasti spotrebiteľských prieskumov, analýz a poradenských služieb. Jej štúdie pracujú s tzv. big dátami, umelou inteligenciou (AI) a možnosťami algoritmického modelovania na porozumenie spotrebiteľského správania spotrebiteľov. Je uznávanou autoritou, ktorej načúvajú popredné svetové podniky v hlavných priemyselných odvetviach.

 

Späť

Kontakt

Alena Chorvátová

+421905 992 998

© Alena Chorvátová 2011 Všetky práva vyhradené.

Webnode