Hyundai i10 víťazom čitateľskej ankety Auto Bild “Best Brands in All Classes”

26.04.2023 12:02

  • Viac ako 42 000 čitateľov nemeckého magazínu Auto Bild hlasovalo v ankete “Best Brands in All Classes”

  • Hyundai i10 zvíťazil v kategórii pomeru cena/výkon v segmente najmenších vozidiel segmentu A

  • Vynovená verzia i10 sa v predajniach na Slovensku objaví v letných mesiacoch

 

Viac ako 42 000 čitateľov renomovaného nemeckého motoristického časopisu Auto Bild hlasovalo v ankete "Best Brands in All Classes". Hodnotenie sa zameriavalo na parametre ako kvalita, dizajn a hodnota za peniaze. Hyundai i10, ktorý sa v súčasnosti predáva už v 3. generácii, zvíťazil v kategórii “Cena/výkon” v segmente A, kde získal až 67% čitateľských hlasov. Čitatelia celkovo hodnotili 37 automobilových značiek v 14 kategóriách. 

 

Jürgen Keller, riaditeľ spoločnosti Hyundai Motor Germany, o ocenení povedal, že je potvrdením záväzku spoločnosti Hyundai naďalej ponúkať najmenšie vozidlá segmentu A. "Výroba faceliftovaného modelu i10 začína tento mesiac a bude ešte športovejší, dizajnovo atraktívnejší a s pokročilými bezpečnostnými funkciami a konektivitou. Som presvedčený, že vynovený i10 splní očakávania našich zákazníkov," dodal Keller.

 

Vylepšený i10 s novými funkciami

 

 

Model i10 prejde dizajnovým vylepšením zvonku aj zvnútra. V porovnaní s aktuálnym modelom tretej generácie, ktorý bol uvedený na trh v roku 2020 a tak isto v minulosti zvíťazil v ankete čitateľov Auto Bild, nová verzia ponúkne viacero zaujímavých vylepšení. K dispozícii bude mať niekoľko inteligentných technológií, ktoré sa bežne nachádzajú vo vyšších segmentoch vozidiel: štandardom je 4,2-palcový LCD panel, USB-C porty vpredu aj vzadu, eCall druhej generácie a bezdrôtové aktualizácie Over-the-Air (OTA).

 

Aktualizácie OTA umožnia zákazníkom aktualizovať svoje navigačné mapy a systém infotainmentu cez mobilnú sieť, vďaka čomu im ušetria cestu do servisu. Telematický systém Hyundai Bluelink® umožňuje vodičovi pripojiť sa k infotainmentu vozidla prostredníctvom aplikácie a poskytuje informácie v reálnom čase napríklad o cenách pohonných hmôt a možnosti parkovania.

 

Vysoká bezpečnosť ako štandard

Nový i10 tiež získa aktualizáciu svojich dostupných bezpečnostných funkcií Hyundai Smart Sense. Okrem predchádzajúcej detekcie chodcov Hyundai pridal k systému autonómneho núdzového brzdenia (FCA) aj detekciu cyklistov. Systém na automatické nasledovanie jazdného pruhu (LFA) udržiava vozidlo v jeho jazdnom pruhu pomocou aktívneho riadenia. Upozornenie na prítomnosť cestujúcich na zadných sedadlách (ROA) zasa varuje pred náhodným zabudnutím menších pasažierov alebo zvierat na zadnom sedadle pri vystupovaní z vozidla. 

 

Na Slovensku už v lete

Cenník modernizovaného modelu i10 zverejní slovenský importér značky Hyundai už v priebehu mája. Prvé kusy vynovenej i10-tky sa u autorizovaných predajcov objavia v letných mesiacoch tohto roka.

 

Späť

Kontakt

Alena Chorvátová

+421905 992 998

© Alena Chorvátová 2011 Všetky práva vyhradené.

Webnode