Hudba je cestovanie a cestovanie je o hudbe

06.07.2019 09:00

Majself o muzike, koncertoch, cestovaní, silných autách a značke BMW a jeho najnovšom modeli 850i xDrive

 

 

Kedy sa u teba prvýkrát prejavil väčší záujem o hudbu a kedy prišla prvá nahrávka a album?

 

V trinástich rokoch mal začal baviť punk a hardcore a chytil som gitaru do ruky a začal som skladať prvé texty. Medzitým som sa venoval aktívne športu, hral som aktívne basketbal a bol som výbere slovenskej reprezentácie. Lenže muzika ma viac dostala a prvé rapové veci som napísal na strednej škole a v tom čase prišla aj prvá nahrávka. Vtedy som mal asi 17 rokov a potom som sa muzike nejaký čas nevenoval až keď sa mi mal narodiť syn. Mal som 22 rokov a rozhodol som sa jednoznačne pre hudbu. Prvý seriózny album som vydal v roku 2013 pod názvom Parfum. To bolo obdobie, keď som dal výpoveď zo svojej stabilnej roboty a začal som robiť všetko sám a bez sponzorov. Mal som aj gastro, aby som sa mohol venovať hudbe.

 

Dá sa povedať, že iba teraz posledné dva, tri roky sa naplno venuješ hudbe a už v inej oblasti nepracuješ?

 

Áno, je to tak, už je iba hudba. Za minulý rok sme mali 114 koncertov a nedalo sa nič iné stíhať.

Toto leto opäť koncertujeme v Čechách i na Slovensku a tie koncerty naozaj beriem ako odmenu za vykonanú prácu, pretože som snažil aj veľa tvoriť. Od 14.9. až do konca roka nám začne jesenná šnúra k novému albumu Rómeo a Júlia. Potom si dám chill out na pár týždňov...

 

Povedal si, že hudba je cestovanie a cestovanie je o hudbe...prvé tvoje začiatky za volantom pred a počas autoškoly?

 

Otec ma vzal na parkovisko a v 17 – tich som už jazdil a zdokonaľoval sa. A tak v autoškole som už vedel jazdiť a inštruktor sa nebál so mnou ísť na frekventované úseky. Prvá jazda bola po Pražskej a Šancovej ulici...bol to taký krst s ohňom, ale zvládnutý. Každý deň sme mali s inštruktorom taký rituál, že sme chodili na obchodnú ulicu na richmana.

 

Za rok najazdíš 150 tisíc kilometrov ako profesionál, ale stane sa aj takému vodičovi, kto veľa jazdí občas nejaká kolízia. Ako to bolo v tvojom prípade?

 

Veľakrát sa cítim ako kamionista. Čo sa týka áut, tak som mal zvláštnu karmu a párkrát pri mne stál aj anjel strážny. Bol som mladý a jazdil som nezodpovedne rýchlo, aj ja som sa hral s mobilom, keď som išiel na pracovné stretnutie do Dunajskej Stredy. V poslednej sekunde som zbadal auto, tak som strhol volant, ale našťastie som to vymanévroval. Mal som šťastie, že sa nič nestalo, ale bola to pre mňa veľká skúsenosť.

 

Niekedy je na vine človek a inokedy sa stanú situácie, za ktoré nikto nemôže...stalo sa ti niečo podobné?

 

Mal som auto v servise a požičal som si od kamaráta BMW X5. Išiel som na diaľnicu a chytil som šuter do okna, tak som vrátil auto a moje auto vzal zo servisu. Znovu sa situácia na diaľnici opakovala, že ďalší šuter mi rozbil okno. Dal som ho opäť do servisu, požičal som si auto od suseda a vychádzal som na diaľnicu a viete čo sa stalo?! Čiže tri prasknuté okná v priebehu deviatich dní.

 

 

Aspoň ušetríš na pokutách, lebo verím, že viacerí policajti radi počúvajú „majselfa“, no nie?

 

Aj tam treba mať šťastie...na slovenských policajtov som možno ušetril, keď mi na diaľnici za Malackami namerali vysokú rýchlosť a vybavil som to dvomi cedečkami a mikinou. No, vychytal som aj ľudí, ktorí neboli ku mne pozitívne naladení. A najvyššiu pokutu som dostal v Rakúsku tuším za rýchlosť a bolo to 250 eur na mieste. Boli nekompromisní a v hotovosti som mal 80 eur a ostatné som doplatil cez terminál.

 

Možno jazdíš rýchlo a bezpečne, ale mnohí vodiči jazdia arogantne a nebezpečne. Čo nemáš rád na cestách?

 

Nejazdím arogantne a neohrozujem ostatných vodičov a nemám rád tých, ktorí jazdia nebezpečne, nemajú jazdné skúsenosti za volantom, myšičkujú a myslia si, že sú pánmi ciest, ale ani tých, čo sa vlečú a idú stovkou v ľavom pruhu. Ja som pol života za volantom, takže viem to posúdiť, pretože mám určite najazdených vyše milióna kilometrov.

 

Aké máte skúsenosti so značkou BMW?

 

Najprv to boli staré päťkové baworáky a potom som mal možnosť ako 18-násťročný chalan zajazdiť sedmičkové BMW. Bál som sa toho odpichu a bola to veľká zodpovednosť, ale aj zážitok. Rok som jazdil na dieselovom BMW X1 z roku 2014 a bolo to naozaj komfortné auto. Malo to trojlitrový motor. Mám rád rýchle a silné autá a tam patrí aj testované BMW 850i. Bol to zážitok.

 

 

Nemáš problém zaspať na sedadle spolujazdca, keď si unavený?

 

Ako s kým..viem zaspať pri mojej žene Júlii a sesternici Miške. To sú jediné dve ženy, pri ktorých zaspím. Raz som zaspal pri chalanoch, keď sme išli z koncertu a precitol som vo chvíli, kedy mal vodič zavreté oči. To sa mi stalo dvakrát a tak dávam pozor. V noci už nešoférujem, idem radšej cez deň alebo ak musím, tak prespím na odpočívadle.

 

Text a foto: Alena Chorvátová

 

 

Späť

Kontakt

Alena Chorvátová

+421905 992 998

© Alena Chorvátová 2011 Všetky práva vyhradené.

Webnode